Nieuwsbrief 8

Nieuwsbrief

sep 29

Lied voor volgende week

Groep 3,4 en 5: Lied 323:1b
Groep 6/7 en 8: Lied 255:4

Buiten schooltijden

Wilt u er als ouder alert op zijn dat u kind gelijk van huis naar school gaat? Als kinderen onderweg ergens blijven praten, rondjes fietsen, etc. vallen ze niet onder de verantwoordelijkheid van school. Daarnaast kan dit ervoor zorgen dat kinderen niet op tijd op school aankomen.

Even voorstellen

Hallo allemaal!
Ik zal me even voorstellen! Ik ben Eline Aantjes, misschien hebben jullie mij al gezien hier op school. Ik woon in Giessenburg en ben 19 jaar. Ik kom dit jaar elke donderdag stage lopen in groep 2 bij juf Marijke. Ik zit in het eerste jaar van de Pabo, dit doe ik in Utrecht op de Marnix Academie. Hiervoor heb ik de opleiding onderwijs assistent gedaan. Ik hoop hier op school veel te leren om een goede juf te worden. In mijn vrije tijd speel ik dwarsfluit en geef ik club.
Groetjes Eline

Bezoek van Corien Oranje

Afgelopen donderdag hebben wij op school “hoog bezoek” ontvangen! Om 10 over 6 ’s morgens is de bekende schrijfster Corien Oranje helemaal in Haren (Groningen) op de trein gestapt. Ze vertrok zo vroeg speciaal voor ons. Om half 10 kwam ze aan op het station in Gorinchem. En daarna is ze naar Hoornaar gekomen!
Corien Oranje heeft ongeveer 40 boeken geschreven voor kinderen van alle leeftijden. Een aantal van die bekende boeken zijn: Supersem, Mees zonder Vrees, Kampioen, de voetbalboekenserie “De Superfriezen”.
Corien heeft ons eerst wat over zichzelf verteld. De kinderen hadden ook een heleboel vragen opgesteld, die Corien allemaal beantwoordde (de antwoorden op alle vragen kunt u vinden op de site, bijv. bij groep 5).
Daarna heeft Corien uitgelegd waar ze de inspiratie voor haar boeken vandaan haalt. Ze haalt onderwerpen voor haar boeken uit de krant, van tv, maar ook door situaties in het gezin. Het boek Kampioen is geïnspireerd op één van de vrienden van haar zonen.
Tot slot heeft Corien ons verteld hoe het schrijven en daarna uitgeven van een boek in z’n werk gaat. Het viel de kinderen erg tegen dat Corien niet kan leven van het schrijven van haar boeken (dat kunnen er maar weinig, vertelde ze) en dat ze van een boek dat in de winkel 7 euro kost, zelf maar 50 cent krijgt.
In groep 7 en 8 heeft Corien een les gegeven over het thema van de kinderboekenweek: “Superhelden.” Hierover kunt u ook meer lezen op de site.
Het was erg leuk en leerzaam om eens een echte schrijfster te ontmoeten en haar te kunnen van alles te kunnen vragen.

Volgende week vrijdag zijn de kinderen van groep 1 t/m 4 aan de beurt. Dan komt Vrouwke Klapwijk. Zij zal de kinderen van de groepen 1 t/m 4 iets vertellen over het thema “Helden” en over haarzelf.

Kinderboekenmarkt

Op donderdagavond 6 oktober houden we een boekenmarkt. Het is de bedoeling dat kinderen (kinder)boeken gaan verkopen die ze zelf verzameld hebben. De prijzen mogen variëren van € 0,50 tot € 1,50. Het is handig als de kinderen een kleedje hebben om op te zitten en een doosje om het geld in te bewaren. Ze kunnen met z’n tweeën een kraampje maken zodat ze ook om de beurt rond kunnen lopen.
Zij kunnen dan ook met het verdiende geld zelf weer boeken kopen bij elkaar. Ouders en belangstellenden zijn hierbij van harte uitgenodigd. Er is ook gelegenheid om een kijkje in de klassen te nemen. Er zal ook een kraampje zijn van ‘Boek en Zo’ en uitgeverij Gideon.
De avond duurt van 18.30 – 20.30 uur.

Voorleesontbijt

Het voorleesontbijt wordt gehouden op vrijdag 14 oktober als afsluiting van de Kinderboekenweek.
De kinderen kunnen met lege maag naar school komen. Voor ontbijt wordt gezorgd. Zij eten in de klas met de leerkracht en worden ondertussen voorgelezen door de meester of juf.

Kinderpostzegels

Vanaf woensdag 28 september tot en met vrijdag 7 oktober 2011 zijn de kinderen uit groep 7 en 8 op pad om kinderpostzegels en kaarten te verkopen. Kinderen gemist?
Neem dan contact op met de CBS Samen op Weg!
Juf Ineke (groep 7) en juf Jolanda (groep 8).

Voor de leerlingen van groep 4

Willen alle leerlingen van groep 4 maandag a.s. een lege pringelbus of een lege keukenrol meebrengen?
Juf Addie

Verplichte 10 min-gesprekken groepen 1 t/m 8

Heeft u uw briefje al ingeleverd voor de 10 min-gesprekken? Graag uiterlijk 4 oktober inleveren. Mocht u geen uitnodiging via uw kinderen hebben ontvangen, dan is deze ook te downloaden via de website onder “downloads”.


Data om te onthouden

3 oktober maandopening groep 3, geen dammen, PV
5 oktober oud papier
6 oktober projectavond
10 oktober dammen
11 oktober groep 2 viert verjaardagen juffen
13 oktober verplichte 10-min gesprekken
15 oktober juf Marja jarig
17 t/m 21 oktober herfstvakantie

Groeten,
Inge Ros