Nieuwsbrief 15

Nieuws

apr 18

Maandviering

Groep 5/6a heeft donderdag de maandviering verzorgd. Het ging over Koning Salomo die een grote tempel liet bouwen voor God. Hij deelde de wijsheid die hij van God had gekregen met iedereen. Ook de koningin van Sheba kwam uit het verre zuiden op bezoek. Zij ging wijzer weer terug naar haar eigen land. De komende week horen de kinderen in de klas hoe het verhaal verder gaat met koning Salomo.

Liedrooster

In de maand april leren de kinderen de volgende liederen:

Groep 3Psalm 100 vers 1: Juich, alle volken, prijs de Heer!
Groep 4Psalm 81 vers 1: Jubel voor de Heer
Groep 5/6a en 6b/7Wilhelmus vers 1
Groep 8Wilhelmus vers 6

Verkeer rondom de school

We vragen uw aandacht voor de verkeerssituatie op het Dirk IV-plein en voor de scholen. Nu er weer meer leerlingen op de fiets naar school gaan merken we dat er onveilige situaties ontstaan.

Wanneer u met de auto komt graag stoppen/parkeren in de vakken, niet voor de school. Wanneer u of uw kind met de fiets komt dan graag afstappen bij de stoep. Zo blijft de stoep een veilig gebied voor iedereen om te lopen.

Koningsspelen

Op maandag 22 april worden de jaarlijkse koningsspelen gehouden. In samenwerking met meester Alwin wordt een leuke en sportieve dag georganiseerd. De kinderen mogen in oranje of rood-wit-blauwe, sportieve kleding naar school komen. Voor de lunch, twee broodjes met knakworst en drinken, wordt gezorgd. Mocht uw kind meer willen eten dan graag iets meegeven. Wel graag een pauzehapje meegeven.

Sponsorloop voor KiKA

Op vrijdag 26 april zullen de leerlingen meedoen met een sponsorloop met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel: Kika. Hiervoor hebben alle leerlingen een oranje envelop meegekregen met alle informatie en benodigdheden. Deze actie wordt gehouden in samenwerking met OBS Klim op en PSZ Trippel Trappel. Het beloofd een mooi evenement te worden.

De sponsorloop zal starten omstreeks 8.40 uur. Komt u ook kijken?!

Schoolvoetbaltoernooi 2024

Vorige week hebben de meiden van het schoolvoetbalteam een leuke en geslaagd toernooi gespeeld. Met een gelijkspel, een winstpartij en 1-0 verlies in het slot van de laatste wedstrijd, behaalden zij net niet genoeg punten om door te gaan naar de finale wedstrijden. Dat was jammer, maar toch een mooie prestatie.

De jongens gingen deze week de strijd aan in Arkel. Met drie wedstijden gewonnen en één gelijkspel kwamen zij in de kwartfinale. Deze kwartfinale wonnen zij van Lingewaard met 3-0. Op naar de halve finale tegen Ameide, helaas werd deze wedstrijd verloren met 1-3 en gingen zij spelen in de troostfinale. Deze werd weer gewonnen met 4-1! Een mooie derde plaats, wat een mooie beker opleverde en luid gezang in de kantine. Goed gedaan jongens!

DirkIVloop voor de jeugd

Zaterdag wordt de DirkIVloop georganiseerd vanaf het DirkIVplein. De kinderen kunnen ook meedoen met de jeugdloop. Omdat de kinderen zich uiterlijk tot 17 april konden inschrijven, heeft u de informatie eerder deze week ontvangen via Parro. Heeft u zichzelf of uw kind niet ingeschreven, dan is het ook zeker leuk om een kijkje te nemen en de lopers aan te moedigen. En voor iedereen die meedoet, veel succes!

Koningsdag

De Oranjevereniging van Hoornaar heeft weer een mooie programma bedacht voor jong en oud op Koningsdag. De kinderen mogen met versierde fietsen naar het DirkIVplein komen om mee te doen aan het ‘versierde fietsen festival’. Dit duurt tot ongeveer 13.00 uur, waarna de kleedjesmarkt begint en de fietspuzzeltocht voor jong en oud. In bijgevoegd document vindt u alle informatie:

Viering 4 en 5 mei

Over enkele weken is het 4 mei, het moment waarop we in Nederland samen terugdenken aan de gebeurtenissen in onder andere de Tweede Wereldoorlog. De dorpen en stad in het tegenwoordige Molenlanden hebben in die dagen veel te doorstaan gehad en, in aanloop naar 80 jaar bevrijding volgend jaar, is Forte Muziek en Cultuur gestart met een project dat daarover gaat. Zij ondersteunen de school met materialen en ideeën om kinderen meer bewust te maken van wat er, soms letterlijk, in hun dorp nog is te vinden uit de tijd van de 2e wereldoorlog. Zo is in samenwerking met Historisch Collectief Molenlanden een kaart van Molenlanden ontworpen, speciaal voor kinderen in het basisonderwijs. De kinderen van groep 8 hebben hier al gebruik van gemaakt en een rondje door Hoornaar gedaan.

Achter alle monumenten en graven die beschreven staan op de poster, schuilen verhalen die via internet soms heel makkelijk terug te vinden zijn. Interessant voor de oudere generatie, maar ook van levensbelang voor kinderen. Want juist zij moeten weten van de verhalen over hun dorpsgenoten.

Pinksterviering

Donderdag 16 mei vieren we in de avond het Pinksterfeest met alle leerlingen. Ook de ouders worden daarbij van harte uitgenodigd aanwezig te zijn. Zet u de datum vast in uw agenda? Meer informatie volgt via Parro.

Avond4daagse

De 8e editie van de avond4daagse staat voor de deur. 14 t/m 17 mei wordt er gelopen in Hoornaar, Noordeloos en Giessenburg. De inschrijfavond is op dinsdag 14 mei, tussen 18.00 en 19.00 uur in de school. Zet de datum vast in uw agenda, want er verschijnt geen nieuwsbrief meer voor die tijd.

In bijgevoegd bestand vindt u alle informatie:

Kofferbakverkoop

Vanuit de Donk en Dorpsraad Activiteit & Jeugd wordt er dit jaar weer een kofferbakverkoop georganiseerd op 2e Pinksterdag, zaterdag 20 mei. Op de parkeerplaats bij de Donk, tussen 10 en 13 uur.

Ook kinderen zijn welkom om hun spulletjes te verkopen. Dat mag speelgoed zijn of boeken, maar misschien wil iemand graag cupcakes verkopen of op een andere manier een talent inzetten. Wel verstandig om je op tijd aan te melden via: activiteiten@donkhoornaar.nl

Herhaalde oproep: hulp nodig bij de overblijf!

Wekelijks zetten we onderwijsassistenten in om de overblijf rond te krijgen. Op de dinsdag wordt dat nu extra moeilijk door het vertrek van juf Lisanne. Dat vinden we echt jammer, want dit gaat ten koste van de tijd die we graag inzetten in de groep ter ondersteuning of ter begeleiding van leerlingen. Ook is met enige regelmaat de administratie of een ander teamlid ingezet, vanwege bijvoorbeeld ziekte van de overblijfvrijwilliger.

Kunt u iets betekenen op de dinsdag of de donderdag (tussen 12.00 en 13.10 uur) of bent u beschikbaar als invaller dan horen we dat graag! Mogen we u toevoegen aan de overblijfvrijwilliger-appgroep?

Cursusaanbod gemeente Molenlanden

Het Sociaal team Molenlanden heeft weer een nieuw cursusaanbod voor mei. Graag brengen wij dit bij u onder de aandacht. Het betreft bekende en minder bekende cursussen voor kinderen op allerlei gebeid. Kijk voor meer informatie op de website www.molenlanden.nl/bijeenkomsten-en-cursussen .

PuberTijd

Heeft u een puber in huis? Een kind tussen de 11 en 16 jaar? In deze jaren verander er in korte tijd veel: voor kinderen en voor hun ouders. Dit is een verandering waarbij een beetje informatie en steun heel welkom is. De informatieavond gaat in op de veranderingen die plaatsvinden in de puberteit en over handige manieren om goed contact te houden met je kind.

Pedagogisch adviseurs van Jong JGZ staan deze avond voor je klaar met leuke tips, weetjes en handvatten. Deze avond wordt gehouden op locatie Hoornaar van Jong JGZ in Hoornaar op 28 mei van 19.30 uur tot 21.00 uur. Meld je gratis aan: opvoedadvies-molenlanden@jongjgz.nl

Data om te onthouden:

  • 20 april halve finale NK schooldammen voor welpen en pupillen
  • 22 april koningsspelen
  • 26 april Kika sponsorloop
  • 29 april t/m 10 mei meivakantie
  • 16 mei Pinksterviering
  • 17 mei volgende nieuwsbrief
  • 21 mei studiedag, alle leerlingen vrij