Nieuwsbrief 9

Nieuws

jan 12

De kerstvakantie en feestdagen zijn voorbij, het schooljaar gaat verder in een nieuw kalenderjaar. 

Bij de start van 2024 willen we u bij alles wat komen gaat van harte 

Gods nabijheid, Zijn zegen, Zijn vrede en Zijn liefde toewensen. 

met een hartelijke groet, 

Team CBS Samen op Weg

Liedrooster

In de maand januari leren de kinderen de volgende liederen:

groep 1 t/m 8liedjes voor de Kerk-School-Gezinsdienst

Kerk-School-Gezin

In de week van 29 januari wordt de themaweek Kerk-School-Gezin gehouden. Het thema van deze week zal zijn: ‘Sta je sterk?’.

De week wordt afgesloten met de kerkdienst op zondag 4 februari. We willen u van harte uitnodigen om met de kinderen bij deze dienst aanwezig te zijn. Zet u het vast in de agenda?

Na afloop van de dienst is er de mogelijkheid om met elkaar koffie te drinken in de kerkbuurt. We zijn op zoek naar ouders (of kinderen) die voor deze gelegenheid iets willen bakken. Bakt u mee? Laat het dan even weten via janette@cbssamenopweg.nl.

In de volgende nieuwsbrief leest u nog meer over de themaweek Kerk-School-Gezin.

Afname toetsen groepen 3 t/m 8

Zo halverwege het schooljaar staat de afname van diverse toetsen gepland van ‘leerling in beeld’ (Cito) voor de groepen 3 t/m 8. Dit zal zijn in de periode van 15 januari tot 2 februari. Deze toetsen brengen de ontwikkeling van uw zoon/dochter in kaart en geven een methode-onafhankelijke vergelijking met groepsgenoten in Nederland. Het geeft ons inzicht in wat uw zoon/dochter in de afgelopen periode heeft geleerd en helpt de specifieke onderwijsbehoeften van uw zoon/dochter vast te stellen voor de tweede helft van het schooljaar. Er wordt getoetst op gebied van rekenen, spelling, lezen en begrijpend lezen.

Om een goed beeld te krijgen is het helpend als de kinderen (zoveel mogelijk) uitgerust en fit zijn. Overigens proberen we uiteraard zoveel mogelijk ontspannen om te gaan met de toetsafname om te voorkomen dat leerlingen gespannen of zenuwachtig zijn. Dat is echt niet nodig.

In verband met het verwerken en invoeren van de nieuwe toetsgegevens zullen resultaten tijdelijk niet zichtbaar zijn in het ouderportaal van ParnasSys. Ongeveer een week voordat het eerste rapport mee naar huis komt kunt u alles weer inzien.

VO gesprekken

Volgende week donderdag, 18 januari, zijn ouders én kinderen van groep 8 uitgenodigd om in een gesprek met de leerkrachten hun advies voor het voortgezet onderwijs te bespreken. Via de gesprekkenplanner van Parro kunnen zij zich inschrijven voor een tijdstip dat schikt.

Typediploma

De eerste deelnemer van de typecursus van dit schooljaar heeft zijn diploma behaald. Gefeliciteerd!

Voorleeswedstrijd

Dit jaar organiseren we een voorleeswedstrijd voor alle kinderen van groep 3 t/m 8. Is uw kind dol op voorlezen? Dan is deze voorleeswedstrijd echt iets voor uw kind! Iedere leerling kan zich vrijwillig opgeven in de klas.

In elke klas wordt eerst een klassenronde gehouden. Alle kinderen die mee willen doen aan de wedstrijd gaan voorlezen in de klas.  Samen met de groep wordt er een klassenwinnaar gekozen. De klassenwinnaars gaan door naar de finale en mogen voor de hele school voorlezen. De finale is op dinsdag 30 januari.

De grote vraag is: Wie wordt de voorleeskampioen van CBS Samen op Weg?

Talentmiddagen

Voor de talentmiddagen zijn we nog dringend op zoek naar ouders/opa/oma/buurman enz. die:.

– Gitaar kunnen spelen en/of noten kunnen lezen.

Herkent u zich in bovenstaand talent en heeft u tijd op een donderdagmiddag tussen 13.15 en 14.15 uur, dan zijn wij op zoek naar u! Laat het ons weten via arinne@cbssamenopweg.nl.

Maandviering groep 3

Op donderdag 25 januari wordt de maandviering verzorgd door groep 3. Vanaf 8.25 uur verzamelen alle kinderen en leerkrachten zich in de hal van de school om bij deze viering te zijn. Ouders/verzorgers van de kinderen van groep 3 zijn ook van harte uitgenodigd om erbij te zijn. De viering zal ongeveer een half uurtje duren.

Dringend hulp nodig bij de overblijf!

Gedurende het hele schooljaar heeft er een oproep voor de overblijf in de nieuwsbrief gestaan. Helaas heeft dit weinig helpende handen opgeleverd. Ook zijn er helpende handen verplaatst naar de ouderraad. Fijn dat, dat rond is, maar bij de overblijf wordt daardoor het probleem nog groter.
Bij het maken van het rooster voor na de kerstvakantie hebben we moeten constateren dat we wekelijks onderwijsassistenten moeten inzetten op de dinsdag en de donderdag. Dat vinden we jammer, want dit gaat ten koste van de tijd die we graag inzetten in de groep ter ondersteuning of ter begeleiding van leerlingen. Ook is met enige regelmaat de administratie of een ander teamlid ingezet, vanwege bijvoorbeeld ziekte van de overblijfvrijwilliger.

Kunt u iets betekenen op de dinsdag of de donderdag (tussen 12.00 en 13.10 uur) dan horen we dat graag! Ook als u een keer zou kunnen invallen, bij ziekte bijvoorbeeld, voegen we u graag toe aan de appgroep.

Schooldamtoernoooi Molenlanden

Volgende week, woensdagmiddag 17 januari, starten de jongste kinderen (welpen, groep 5/6) met het Molenlanden schooldamtoernooi. Een week later, op woensdagmiddag 24 januari, gaan de kinderen uit groep 7 en 8 (pupillen) de strijd aan met hun leeftijdgenoten uit de regio. De wedstrijden worden gehouden in Goudriaan, in dorpshuis ‘de Multistee’. We wensen alle dammers heel veel succes en vooral veel plezier bij de damwedstrijden!

Op zaterdag 20 januari, net na het kampioenschap voor de welpen en net voor het kampioenschap voor de pupillen wordt ook een jeugddamtoernooi georganiseerd door de damverenigingen uit de regio. Deze wedstrijden worden gehouden in het Bruisend Hart, vanaf 12.30 uur. Ben je niet lid van de damvereniging, maar doe je wel mee met de schooldamwedstrijden, dan ben je van harte uitgenodigd. Je moet je wel even opgeven, voor 15 januari bij Jan Voortman. Meer informatie staat in bijgevoegde flyer.

Luxe verzuim

Luxe verzuim is de term die gebruikt wordt als ouders hun kinderen van school houden buiten de schoolvakanties om voor vakantie of familie bezoek. Hoewel wij dit als school niet vaak meemaken, krijgen we wel regelmatig vragen hierover.

Onlangs stuurde de organisatie LVS (Leerplicht en Voortijdig schoolverlaten Zuid-Holland Zuid) bijgevoegde brief, met de vraag om deze met u te delen. In de brief wordt uitgelegd wat onder luxe verzuim wordt verstaan en wat van scholen en ouders wordt verwacht. Ook staat erin vermeld wat nodig is om verlof buiten de vakanties te verkrijgen als u denkt daarvoor in aanmerking te komen.

Data om te onthouden:

  • 17 en 24 jan. Molenlanden schooldamtoernooi
  • 18 jan. VO gesprekken groep 8
  • 18 en 25 jan. en 8 en 15 feb. talentmiddagen
  • Don 25 jan. maandviering groep 3
  • Vrij 26 jan. volgende nieuwsbrief
  • Di 30 jan. finale voorleeswedstrijd