Nieuwsbrief 8

Nieuws

dec 15

De laatste nieuwsbrief van 2023; het kerstfeest staat voor de deur. Met kerst vieren we het wonder, dat God dicht bij de mensen is. In de Bijbel lezen we dat God groot en machtig is, haast onvoorstelbaar. Maar diezelfde God komt naar de mensen toe als een kind, liggend in een kribbe. Hij is de koning van de kwetsbaarheid, klein en afhankelijk als Hij is. Dat blijft een geweldig verhaal, dat we steeds opnieuw mogen delen. Het vertelt over God en over Jezus; en tegelijk zegt het iets over wat er werkelijk toe doet in ons eigen leven. In de Bijbelverhalen mogen we ontdekken dat wat groot, stoer en sterk is, niet altijd het hoogste is. Wie vertrouwt op een God die zich zo klein maakt, hoeft zichzelf ook niet altijd groot te houden of te maken. Als mensen kwetsbaar en afhankelijk van elkaar durven te zijn, kan er iets veranderen in de wereld: een beetje meer vrede, een beetje meer licht, een beetje meer liefde. Het is dan ook niet voor niets dat die waarden altijd aandacht krijgen met kerst. Het komt voort uit het verhaal van Jezus’ geboorte.

De kerstviering met groep 1 en 2 zal plaatsvinden op woensdag 20 december om 19.00 uur in de hal van de school. De groepen 3 t/m 8 houden de kerstviering in de klas op vrijdag 22 december.

We wensen alle kinderen, ouders, verzorgers en betrokkenen gezegende kerstdagen, een fijne vakantie en een gelukkig nieuw jaar!

Liedrooster

In de maand december leren de kinderen de volgende liederen:

groep 1 t/m 8Kerstliederen

Geboortenieuws

Afgelopen maandag is bij juf Paula en haar man een dochter geboren! Het meisje heet ‘Emma’. We zijn blij te melden dat het goed gaat met Emma en juf Paula. We wensen hen, samen met broers Stijn en Milan, heel veel geluk en gezondheid!

Open Doors – flessenactie

De flessenactie voor Open Doors heeft het prachtige bedrag van €259,18 opgebracht!

De groepen 5/6, 6/7 en 8 hebben met elkaar een wedstrijd gehouden wie het meest zou ophalen. Groep 5/6 heeft nipt gewonnen met een bedrag van €104,90, €13 meer dan groep 6/7. Ook de andere groepen hebben goed meegeholpen door hun flessen naar de inzamelcontainer te brengen.

We willen iedereen hartelijk danken voor het meesparen! Ook namens de deelnemers van de Muskathlon.

Dringend hulp nodig bij de overblijf!

Gedurende het hele schooljaar heeft er een oproep voor de overblijf in de nieuwsbrief gestaan. Helaas heeft dit weinig helpende handen opgeleverd. Ook zijn er helpende handen verplaatst naar de ouderraad. Fijn dat, dat rond is, maar bij de overblijf wordt daardoor het probleem nog groter.
Bij het maken van het rooster voor na de kerstvakantie hebben we moeten constateren dat we wekelijks onderwijsassistenten moeten inzetten op de dinsdag en de donderdag. Dat vinden we jammer, want dit gaat ten koste van de tijd die we graag inzetten in de groep ter ondersteuning of ter begeleiding van leerlingen. Ook is met enige regelmaat de administratie of een ander teamlid ingezet, vanwege bijvoorbeeld ziekte van de overblijfvrijwilliger.

Kunt u iets betekenen op de dinsdag of de donderdag (tussen 12.00 en 13.10 uur) dan horen we dat graag! Ook als u een keer zou kunnen invallen bij ziekte bijvoorbeeld voegen we u graag toe aan de appgroep.

Talentmiddagen

Voor de talentmiddagen van de bovenbouw op 18 januari, 25 januari, 8 februari en 15 februari (13.15-14.15 uur) zoeken we nog ouders/opa’s/oma’s/buurman enz. die:

– Willen assisteren bij het maken van sieraden. (8 februari zijn we voorzien)

– Gitaar kunnen spelen en/of noten kunnen lezen.

– Kunnen helpen bij het onderdeel techniek

Herkent u zich in één van bovenstaande talenten of vindt u het leuk om te helpen, dan zijn wij op zoek naar u!

Laat het ons weten via arinne@cbssamenopweg.nl.

Ook zijn we op zoek naar kindergitaren. We zoeken de maat 3/4 of 7/8. Deze gitaren hebben gewoon 6 snaren en de snaren zijn ongeveer 60 centimeter lang. De kinderen zullen deze gitaren op school gebruiken en er ook thuis mee aan de slag gaan. Heeft u er misschien nog een op zolder liggen die niet meer gebruikt wordt? Dan horen wij het graag via janette@cbssamenopweg.nl 

Schooldamtoernoooi Molenlanden

Inmiddels is bekend, dat 9 scholen uit de regio zich hebben ingeschreven voor het ‘Molenlanden schooldamtoernooi’. Er zijn 18 welpenteams en 15 pupillenteams aangemeld, waaronder in beide categorieën 3 van onze school. Er hoeven geen voorronden gespeeld te worden. De welpen spelen op woensdagmiddag 17 januari en de pupillenteams op woensdagmiddag 24 januari. Alle ouders van de kinderen die zich hebben opgegeven worden via Parro op de hoogte gehouden.

We wensen alle deelnemers alvast heel veel succes!

Kerstboominzameling

In de kerstvakantie start de jaarlijkse kerstbomeninzameling van Waardlanden. Je verdient dan 50 cent voor elke oude kerstboom die je inlevert. In deze brief vertellen we je waar en wanneer je kerstbomen in jouw buurt kunt inleveren voor een leuk zakcentje.

Aandacht voor pleegzorg (herhaling)

Timon zoekt pleegouders! Kunt u een warm en welkom thuis bieden?

Timon helpt kwetsbare kinderen, jongeren en hun gezinnen. We zetten ons elke dag in om hen een warm en veilig thuis te bieden. Dit doen we geïnspireerd vanuit de christelijke levensovertuiging.

Er zijn toenemende zorgen over het tekort aan pleegouders en de kinderen die daardoor in de knel komen. Veel maatschappelijke ontwikkelingen zorgen er mogelijk voor dat het aantal pleegouders terugloopt. Tegelijkertijd zorgen deze maatschappelijke ontwikkelingen er ook voor dat het aantal kinderen en jongeren dat een veilig thuis nodig heeft toeneemt. Mogen wij een beroep op u doen?

Pleegzorg kent vele vormen, zowel voltijd als deeltijd. Pleegkinderen zijn er ook van alle leeftijden. Samen kunnen we kijken welke vorm en wat voor kind of jongere in uw gezin zou passen. Pleegzorg kan gecombineerd worden met werk, het kan gecombineerd worden met kinderopvang, het kan gecombineerd worden met eigen kinderen, er bestaat pleegzorgverlof etc. Kortom, er is veel mogelijk. We kunnen u helpen om de mogelijkheden in uw gezin samen te onderzoeken.

De komende feestdagen kunnen een mooi moment zijn om uw gedachten hierover eens te laten gaan.

Bent u nieuwsgierig geworden? Dan nodigen wij u uit om naar onze informatieavond te komen. Hier vertellen wij veel over pleegzorg, maar is er ook alle ruimte om uw vragen te stellen. Neem ook gerust uw oudere kinderen, familie, buren of vrienden mee. Zij vormen uw netwerk, en kunnen u steunen in uw beslissing.

Datum: dinsdag 16 januari 2024
Plaats: Timon, Korte Parallelweg 1, Dordrecht
Tijd: 19.45 – 22.00 uur

Aanmelden kan via www.timon.nl/pleegouders/

Wilt u voorafgaand aan de informatieavond al contact opnemen over pleegzorg? Bel dan Corinne de Gelder op 06-15280349.

Data om te onthouden:

  • Wo 20 dec. Kleuterkerstfeest
  • Vrij 22 dec. Kerstviering voor groep 3 t/m 8 in de klas
  • Ma 25 dec. – vrij 5 jan. Kerstvakantie
  • Wo 3 jan. meester Edwin jarig
  • Vrij 12 jan. volgende nieuwsbrief