Nieuwsbrief 6

Nieuws

nov 17

Zoals gebruikelijk brengen we u met deze nieuwsbrief weer op de hoogte van allerlei gebeurtenissen en activiteiten van de afgelopen tijd of die op de planning staan binnenkort. Veel onderwerpen waar u of uw kind(eren) bij betrokken is (zijn). Toch is er ook nieuws, wat niet direct zichtbaar is voor ouders/verzorgers of kinderen.

Vorige week bent u als ouder/verzorger of als lid van de schoolvereniging op de hoogte gesteld van de intentie van het schoolbestuur om op termijn, op bestuurlijk niveau, te fuseren met de schoolvereniging ‘TriVia’. Het bestuur heeft deze intentie uitgesproken om daarmee te zorgen dat ook richting de toekomst de school bestuurlijk gezond blijft en kwalitatief goed onderwijs kan blijven realiseren. De komende maanden zal er onderzocht worden of er op enige manier beletsels zijn om deze voorgenomen fusie door te laten gaan. Het bestuur zal u met regelmaat via mail of nieuwsbrief op de hoogte houden over de stand van zaken.

Heeft u de brief gemist? Laat het dan even weten via: administratie@cbssamenopweg.nl.

Liedrooster

In de maand november leren de kinderen de volgende liederen:

groep 3Ik sla mijn ogen op en zie (Psalm 121:1)
groep 4Onze Vader (Weerklank 299)
groep 5/6a, 6b/7 Ga met God en Hij zal met je zijn (Lied 356: 1 en 2)
groep 8Jezus leeft in eeuwigheid (Weerklank 448)

Geboorte nieuws

Op woensdag 8 november is de kleine Christoph geboren, zoon van juf Pauline en Maarten en broertje van Willem. Met hen zijn we dankbaar en blij dat alles goed is gegaan. We wensen Pauline en Maarten veel geluk met hun jongens.

Wilt u of uw kind een kaartje sturen, dan kunt u het meegeven naar school. We zullen alle post verzamelen en zorgen dat het netjes wordt bezorgd.

Open Doors – flessenactie

Afgelopen week hebben de kinderen op school een presentatie gekregen over Open Doors. Open Doors is een stichting die zich inzet voor christenen die te maken hebben met vervolging vanwege hun geloof in Jezus. Open Doors brengt Bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp.

Juf Lisanne heeft ook verteld over de Muskathlon waar haar man aan mee gaat doen, gekoppeld aan dit mooie doel. Vanaf deze week is de inzamelingsactie gestart voor lege flessen en blikjes. In de hal van de school staat een grote container, waarin de flessen en blikjes verzameld worden. De kinderen mogen ook de statiegeldbonnetjes uit de flessenautomaat inleveren in de klas. De actie duurt 3 weken, tot 1 december.

Spaart u met ons mee en steunt u daarmee het werk van Open Doors?

Hij komt, hij komt…

Met de start van het Sinterklaasjournaal, begint het langzaamaan te kriebelen. Ook op school zijn de eerste voorbereidingen getroffen. De bovenbouw kinderen hebben lootjes getrokken en kunnen aan de slag. We zullen de Sint en zijn Pieten op school verwelkomen op dinsdag 5 december. We zijn benieuwd of het ook dit jaar weer goed komt…

Op vrijdag 1 december mogen de surprises alvast naar school gebracht worden. Dan hebben we nog een paar dagen om van de mooie werkstukken te genieten.

Verkeer rond de school

Het is herfst en dat merken we. Wind en nattigheid zorgen ervoor dat meer kinderen met de auto naar school worden gebracht. Heel fijn, dat de kinderen droog op school aankomen of naar huis kunnen. Echter willen we u erop wijzen, dat het verkeer rondom de school leidt tot gevaarlijke situaties. Zeker bij slecht weer of als het steeds langer donker blijft. Daarom doen we nadrukkelijk een oproep aan u om de auto te parkeren in de parkeervakken en stapvoets te rijden over het DirkIVplein. Parkeren of stilstaan (met draaiende motor) direct aan het trottoir levert gevaarlijke situaties op, omdat kinderen daar lopend of met de fiets ook langs komen.

Laten we met elkaar zorgen dat iedereen veilig naar school kan!

Afgelopen week is bekend geworden, dat het DirkIVplein ‘vergroend’ gaat worden. Een initiatief van de dorpsraad, waar de gemeente mee aan de slag is gegaan. We zijn daar blij mee. De werkzaamheden zullen starten in december. Leerkrachten en leerlingen zullen er weinig hinder van ondervinden. Mogelijk merkt u er wel iets van tijdens het halen en brengen. We rekenen dan op uw begrip en aandacht voor de veiligheid.

We zoeken jou!

Overblijf: Nog steeds zijn we per direct op zoek naar mensen voor de dinsdag en de donderdag om te helpen bij de overblijf. Sommige overblijf vrijwilligers zijn een andere taak gaan doen binnen de school, waardoor het aantal mensen voor de overblijf nu maar beperkt is. Bent u in de gelegenheid om tussen 12.05 tot 13.10 uur toezicht te houden in de klas of op het plein? Met voldoende mensen bent u slechts eens in de drie tot zes weken aan de beurt. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd!

Schooldamtoernoooi Molenlanden

In de vorige nieuwsbrief stond een bericht over het schooldammen. Het begint al weer te leven onder de kinderen. Verschillende kinderen hebben al laten weten weer of voor het eerst mee te willen doen aan het schooldamtoernooi van Molenlanden. Opgeven kan nog steeds. Voor 30 november moeten we het aantal teams doorgeven aan de organisatie.

De schooldamwedstrijden voor het toernooi van Molenlanden staan gepland voor januari en februari. Mogelijk (bij voldoende inschrijving) worden daarvoor nog voorronden gespeeld, maar dat is op dit moment nog niet bekend. Daarom jullie aandacht voor het jeugd-damtoernooi (apart van het Molenlandentoernooi) dat binnenkort wordt gehouden:

Op zaterdag 2 december wordt er in Het Bruisend Hart in Hoornaar een damtoernooi voor jeugdspelers gehouden. Het begint om 12.30 uur en de prijsuitreiking is omstreeks 16.00 uur.

Dit is toernooi is bij uitstek een mooie gelegenheid voor leerlingen om te oefenen met het damspel. Bij deelname krijgen ze ervaring met het spelen van enkele partijen op een middag. Een goede voorbereiding voor het schooldammen.

Bijgaand treft u een flyer voor dit toernooi aan.

Luiers voor Lesbos

In november worden door heel Nederland heen luiers ingezameld door middel van de ‘Luiers voor Lesbos actie’, georganiseerd door stichting Christian Refugee Relief (CRR). Met deze actie biedt CRR hulp aan weerloze en kwetsbare kinderen op de vlucht. Iedereen kan heel eenvoudig meedoen door luiers, billendoekjes, maandverband of incontinentiemateriaal in te leveren bij inzamelpunten. In ons dorp is een inzamelpunt bij familie Herrera, Groeneweg 26. Voor meer informatie zie de website www.luiersvoorlesbol.nl. Helpt u ook mee met inzamelen? De actie loopt tot 30 november

Data om te onthouden:

  • Ma 20 nov. juf Arinne jarig
  • Di 21 en do 23 nov. 10 minutengesprekken
  • vrij 30 nov. surprises mee naar school
  • Vrij 1 dec. volgende nieuwsbrief
  • Di 5 dec. Sinterklaasviering