Nieuwsbrief 17

Nieuws

apr 21

“Samen op Weg heeft talent!”

Groep 7 heeft op 14 april de maandviering verzorgd met de titel ‘SOW heeft talent’. We zijn allemaal verschillend en we kunnen niet allemaal hetzelfde. Maar we hebben wel allemaal talent! Zo heeft God ons gemaakt.

De kinderen hebben dit laten zien en horen met muziek, een gedicht en het uitbeelden van de gelijkenis van de talenten. In de Bijbel staat het verhaal dat Jezus vertelt over de drie dienaren. Zij krijgen talenten 1 miljoen, ½ miljoen en 100.000. De eerste 2 dienaren gaan aan de slag met het hun gekregen talenten en maken er meer van. De laatste dienaar verstopt zijn geld in de grond. Hij maakt geen gebruik van de gekregen talenten.

Iedereen heeft talent, groot of klein, en daar mag je iets moois mee doen!

Liedrooster

Het liedrooster voor de maand mei:

Groep 3, 4/5 en 5/6
Groep 7 en 8

Lied 608: ‘k Heb Jezus nodig, heel mijn leven
Lied 438: Heerlijk is Uw naam

Koningsspelen

Vanmorgen zijn we feestelijk begonnen met de warming-up op het schoolplein. In oranje outfit werd er meegezongen en gedanst met het ‘Zig-Zag lied’. Daarna stond een lekker ontbijt klaar in de klas (met dank aan de ouderraad). Verder zit de dag vol sport en spellen voor alle groepen. Een reuze gezellige dag om daarna lekker de meivakantie in te gaan.

We wensen alle kinderen, ouders, verzorgers en leerkrachten een fijne vakantie toe!

Ledenvergadering

Dinsdag 11 april heeft de jaarlijkse ledenvergadering van de school plaatsgevonden. Op deze avond zijn het jaarverslag van bestuur en directie en het financiële jaarverslag gepresenteerd. Jorieneke van Drenth trad af als bestuurslid en voorzitter. Zij is hartelijk bedankt voor alle jaren van betrokkenheid in het bestuur.

Annemieke de Wit is toegetreden tot het bestuur in de functie van algemeen bestuurslid.

In het tweede deel van de avond hebben twee jongerenwerkers van Jong Molenlanden de aanwezigen meegenomen in de wereld van social media en het werk dat zij doen in onze gemeente.
Tijdens deze avond werden er een aantal zaken gedeeld uit de monitor mediagebruik van 7 tot 12 jaar. Mocht u het nog eens rustig na willen lezen, dan kan dat via de link:

Monitor-mediagebruik-7-12-jaar.pdf (netwerkmediawijsheid.nl)

Vacature MR

Doordat Annemieke de Wit is toegetreden in het bestuur en daarmee de MR verlaat, is er een vacature ontstaan in de MR. Bent u graag betrokken bij het onderwijs en de school van uw kind(eren)? Wilt u graag meedenken over allerlei zaken? Laat het ons dan weten via: mr@cbssamenopweg.nl.

Nieuwe juf stelt zich voor

Mijn naam is Eline van den Heuvel. Ik hoop in mei te starten als leerkracht in groep 3, als vervanging van juf Leandra. Ik ben 34 jaar oud en ik woon samen met mijn man en 3 kinderen (6 jaar, 3 jaar  en 1 jaar) in Noordeloos. Op dit moment werk ik, alweer 10 jaar, op een basisschool in Ouderkerk aan den IJssel in groep 3/4. Het is dus heerlijk om straks lekker op de fiets naar mijn werk te kunnen!

In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen of fietsen met mijn gezin. Boeken lezen zou ik ook leuk vinden, maar daar kom ik op dit moment niet zo erg aan toe 😉. Ik heb veel zin om in Hoornaar aan de slag te gaan en ik hoop op een fijne periode met de kinderen, ouders en collega’s. Tot snel!

Groetjes, Eline

Welkom!

Na de meivakantie komen Anna en Chiara bij ons op school. Zij zijn met hun familie verhuisd vanuit Nieuwegein en wonen inmiddels aan de Dorpsweg. Anna heeft al kennis gemaakt en zal starten in groep 5/6 bij juf Marlies en Chiara komt in groep 1 bij juf Mariëtte. We wensen de zusjes veel plezier in de groep en hopen dat jullie je snel helemaal thuis voelen!

Studiedag

29 maart was er sprake van een studiedag, deze stond in het teken van de opbrengsten. Twee keer per jaar bespreken we deze teambreed. Deze keer hebben we dat gedaan met hulp vanuit het traject Goed Worden Goed Blijven +, waar eerder over geschreven is, in een nieuwsbrief.

Wat zijn nu de opbrengsten? Dat zijn de resultaten die de leerlingen laten zien op de vier hoofdvakgebieden middels leerling in beeld (vernieuwde versie van cito). We hebben gekeken naar het schoolbeeld en zijn vervolgens gaan inzoomen per bouw. Daarna is er gericht gekeken naar de eigen groep en het handelen van de leerkracht middels reflectieve vragen. Van daaruit heeft elke leerkracht beschreven welke dingen hij of zij graag doorzet en welke dingen hij of zij de komende tijd anders gaat doen. Hier zullen we de volgende momenten, waarbij we over de opbrengsten spreken, weer op terug komen. Daarnaast is er deze dag ook weer ruimte geweest om samen een les voor te bereiden. De komende tijd gaan collega’s weer bij elkaar in de groep kijken om zo met en van elkaar te leren.

Belangrijk bericht van Parro

Beste ouder/verzorger,  Parro wordt vernieuwd! Parro 2.0 werkt eigenlijk net zoals u gewend bent, maar dan nog gemakkelijker. Verfrissend en vertrouwd!

Vanaf 17 april wordt Parro 2.0 gefaseerd uitgerold. Naast een aantal visuele veranderingen mag u een meer stapsgewijze werkwijze verwachten. De belangrijkste wijzigingen heeft Parro voor u op een rij gezet. U vindt ze op deze webpagina.

U kunt het nieuws van Parro ook volgen in de app bij het tekentje van de megafoon (zie foto). Er wordt gesproken over de verandering ten aanzien van absentiemeldingen door ouders. Deze optie staat bij ons niet open. Absentiemeldingen moeten ook in de toekomst telefonisch gemeld worden bij de administratie.

Heeft u de Parro agenda gekoppeld aan uw persoonlijke agenda, dan is het belangrijk de informatie goed te lezen. Anders loopt u kans, dat na de update alle parro agenda items dubbel in uw persoonlijke agenda terecht komen.

Heeft u nog vragen, neem dan even contact op.

Sportnieuws

Schoolvoetbal meiden

5 april speelden de meiden van groep 6, 7 en 8 mee met het schoolvoetbaltoernooi in Noordeloos. En wat hebben ze het knap gedaan! De eerste wedstrijd was misschien nog even wennen (1-0 verloren), maar daarna gingen alle remmen los. Met mooie doelpunten en vloeiende combinaties werd de ene na de andere tegenstander van de mat gespeeld Meer dan verdiend plaatsten ze zich voor de finale wedstrijden. De halve finale werd verloren van de Hoeksteen, de uiteindelijke winnaar van het toernooi. In de troostfinale was de Kandelaar de tegenstander en moesten penalty’s de beslissing brengen. Heel knap hoe de meiden de ene na de andere bal precies op de paal of de lat mikten. Dat deed geen team hen na! Ondanks de redding van Charlotte behaalden de meiden de 4e plaats! Een prestatie om trots op te zijn! En….alle supporters bedankt voor jullie steun!!

Schoolvoetbal jongens

Een week later mochten de jongens de strijd aangaan met leeftijdgenoten uit de regio. Optimaal voorbereid en met goede moed verzamelden de jongens zich op het sportcomplex van vv Noordeloos. De poulefase werd knap doorlopen met ruime overwinningen en mooie doelpunten. Dat schepte hoge verwachtingen voor het vervolg. In de kwartfinale werd de Hoeksteen, uit Giessenburg aangewezen als tegenstander. Dit team had ook heel goed gepresteerd in de poulefase.  Het werd een moeilijke strijd, waarbij team Samen op Weg aan het kortste eind trok. Helaas, niet door naar de halve finale. Jammer, maar de kinderen hebben een leuke middag gehad.

Schooldammen halve finale NK

Zaterdag 15 april hebben 3 teams van CBS Samen op Weg meegedaan aan de halve finale wedstrijden voor het NK schooldammen. De oudste groep is met hulp en begeleiding van ouders afgereisd naar Huissen. De jongste twee teams speelden een thuiswedstrijd in het Bruisend Hart.

Alle teams hebben het heel knap gedaan!

In Huissen haalde het team met Abner, Jens, Jorrit en Kees een knappe 6e plaats. Zij hebben zich daarmee weten te plaatsen voor de finale van het NK schooldammen.

Het jongste team (welpen 2) met Laura, Joël, Roy, Noud en Bram wist een 10e plaats te behalen (van de 18), wat gezien hun leeftijd een hele knappe prestatie is. Zij zijn daarmee niet geplaatst voor de finale.

Het andere welpen team (welpen 1) met daarin Fijs, Thomas, Jeshua en Thijs is verassend 1e geworden! Zelfs de tegenstanders die bij eerdere wedstrijden nog te sterk waren, werden nu verslagen. De trainingen van meester Jan werpen hun vruchten af. Top gedaan allemaal!

De finalewedstrijden van het NK dammen worden gespeeld op 13 mei. Het oudste team (pupillen) speelt de finale in het Bruisend Hart. Het jongste team (welpen) speelt de finale in Reeuwijk. Allemaal weer veel succes!!

Kleuterreis groep 1 en 2

Groep 1 en 2 hebben afgelopen maandag een leuke schoolreis gehad bij ‘Fien en Teun’. De kinderen hebben heerlijk het park doorgewandeld (of gerend) en genoten van alles op de Avonturenboerderij. Zingen en dansen met Fien en Teun, paardrijden, de molen beklimmen, frietjes eten en nog veel meer. Gelukkig brak de zon ook nog even door! Alle hulpouders, heel hartelijk dank voor het rijden en begeleiden!

Actie Alpe d’HuZes

Beste ouder(s), verzorger(s) en  kinderen,

Op donderdag 1 juni ga ik mee doen met Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes is een uniek evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Onder het motto “Opgeven is geen optie” ga ik met vele anderen de Alpe d’Huez beklimmen. De top van de alp is op 1860 meter hoogte. Mijn doel is om minstens tweemaal de berg op te wandelen. Anderen uit ons team “Bassies roeiclub” gaan dit ook wandelend of fietsend doen.

Om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker wil ik graag een lege flessenactie houden op school. Ik hoop dat u in de meivakantie heel veel flessen kunt verzamelen. Deze lege flessen kunnen vanaf 8 mei ingeleverd worden op school in een grote oranje container. De actie duurt tot dinsdag 16 mei.

Eventuele donaties zijn uiteraard ook van harte welkom, dit kan via Stichting Alpe d’HuZes – Tineke den Hartog (opgevenisgeenoptie.nl)

Alvast bedankt voor uw bijdrage.

Tineke den Hartog

Vacature vakleerkracht bewegingsonderwijs

Helaas heeft de vakleerkracht bewegingsonderwijs, die na de zomervakantie zou beginnen op onze school (en in Hoogblokland) ervoor gekozen om in te gaan op een aanbieding van een andere werkgever. Dat maakt dat we opnieuw op zoek gaan. Wellicht kent u iemand die de juiste opleiding heeft of bijna heeft afgerond. Laat het ons weten of deel deze advertentie. Ook te vinden op de website www.cbssamenopweg.nl/vacatures. Of via bijgevoegd bestand.

Vacature ouderpanel

Het ouderpanel zoekt versterking! Doordat één van de ouders stopt is er een plaats vrij binnen het ouderpanel. Bent u de positief kritische en betrokken ouder, die het leuk vindt om mee te denken? Laat het ons dan weten. Alleen samen zorgen we ervoor dat de school een fijne en goede plek is voor alle kinderen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via directie@cbssamenopweg.nl.

Ouderavond ‘de overstap naar het VO’

Op maandagavond 15 mei a.s. wordt er een ouderavond ‘De overstap naar het voortgezet onderwijs’ georganiseerd door het samenwerkingsverband ‘Driegang’.

Deze avond is voor alle ouders die iets meer willen weten over het voortgezet onderwijs.
In deze flyer is meer informatie te vinden over deze ouderavond (keuze workshops enz.).

Tijd: Aanvang 19.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. Afronding om 21.30 uur.

Plaats: Dr. van Stratenweg 15, eerste verdieping, Gorinchem.

Wij hopen deze avond veel ouders te ontmoeten!

https://www.driegang.nl/ouderavond-de-overstap-naar-het-vo/

SKATEWORKSHOPS!

Tijdens de Fokveedag kwam de wens voor een skatepark in Molenlanden bij veel jongeren naar voren. Nu is een skatepark natuurlijk niet zo makkelijk en snel te realiseren.  Om toch aan deze wens tegemoet te komen, organiseren Jong Molenlanden en Skateland een aantal leuke skateworkshops. Op verschillende locaties wordt een mobiele skatebaan opgezet.  De instructeurs van Skateland helpen je graag op weg om nieuwe trucjes te leren met een skateboard of stuntstep. Materialen zijn aanwezig en er is ook gelegenheid om wat drinken en wat lekkers te halen.

Zie de flyer voor de datums en de locaties. Bij slecht weer kan de workshop niet doorgaan. Volg Jong Molenlanden via de socials om op de hoogte te blijven.

De week van de teek

Van 17 tot en met 21 april was het de week van de teek. Niet omdat het beestje zo geweldig is, wel omdat het goed is om te weten hoe je een tekenbeet kunt voorkomen, een teek kunt herkennen en verwijderen. Meestal zijn teken onschuldig, maar een op de vijf teken is besmet met de ziekte van Lyme. Daarom is het belangrijk om de teek zo snel mogelijk te verwijderen. Nu de zomer in aantocht is en we meer naar buiten gaan, is het goed om deze informatie goed door te lezen.

Data om te onthouden:

  • 21 apr. Koningsspelen
  • 21 apr. – 5 mei meivakantie
  • 23 apr. juf Janette jarig
  • 8-16 mei inzameling lege flessen voor Alpe d’HuZes
  • 12 mei inloopochtend groep 1 en 2
  • 12 mei volgende nieuwsbrief
  • 13 mei NK schooldammen
  • 15 mei ouderavond ‘de overstap naar het VO’