Nieuwsbrief 18

Nieuws

mei 12

Een weekje eerder dan u gewend bent, ontvangt u deze nieuwsbrief. Volgende week is het namelijk Hemelvaart en is de school op donderdag en vrijdag gesloten. Het verhaal van Hemelvaart horen de kinderen volgende week. Jezus ging 40 dagen na zijn opstanding uit de dood naar zijn Vader in de hemel. Zijn leerlingen kijken Hem na en waren tegelijk hoopvol: want Jezus had beloofd dat God zijn Heilige Geest zou sturen. In de week van Pinksteren luisteren we hoe die Geest gekomen is en de leerlingen inspireerde om het verhaal van Jezus verder te vertellen. Diezelfde Geest inspireert ons door alle jaren heen nog dagelijks om de kinderen te vertellen dat Jezus van hen houdt en voor hen wil zorgen.

Afgelopen week is verteld over het verhaal van Ruth, een jonge vrouw uit het land Moab. Het thema dat bij dit verhaal centraal staat is: Voel je thuis! Een thema dat op verschillende manieren herkenbaar is voor de kinderen. Waar voel je je thuis? In je eigen huis, bij je ouder(s) of familie, op school of bij vrienden. De plek waar je je thuis voelt kan soms ook veranderen – bijvoorbeeld door een verhuizing of een verandering in het gezin. En wat te denken van de vluchtelingen. Kunnen zij zich ook een beetje thuis voelen?

Groep 5/6 verzorgt op vrijdag 26 mei de maandviering over dit thema. Ouders en verzorgers van de kinderen uit deze groep zijn van harte uitgenodigd om de maandviering bij te wonen in de hal van de school. De viering start om 8.30 uur.

Liedrooster

Het liedrooster voor de maand mei:

Groep 3, 4/5 en 5/6
Groep 7 en 8

Lied 608: ‘k Heb Jezus nodig, heel mijn leven
Lied 438: Heerlijk is Uw naam

Vacature MR

Zoals u heeft kunnen lezen in het mailbericht van afgelopen week, is er een vacature ontstaan in de MR. Bent u graag betrokken bij het onderwijs en de school van uw kind(eren)? Wilt u graag meedenken over allerlei zaken? Laat het ons dan weten via: mr@cbssamenopweg.nl.

Talentmiddagen

In de afgelopen week hebben de kinderen zich kunnen inschrijven voor de volgende talentmiddagen die gehouden worden op vrijdagmiddag 26 mei, 2, 16 en 23 juni (13.15 – 14.15 uur). Fijn, dat ook al meerdere ouders zich hebben aangemeld om te helpen.

Maar… voor de talentmiddagen van de bovenbouw zijn wij nog op zoek naar 2 ouders die willen helpen bij het onderdeel techniek op 26 mei en 16 juni.   

Hopelijk kunnen we rekenen op uw/jouw hulp! Laat het ons weten via: arinne@cbssamenopweg.nl.

Vakantierooster 2023-2024

De schoolvakanties voor volgend schooljaar staan vast. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft een advies voor de herfstvakantie, de voorjaarsvakantie en de meivakantie. We volgen dit advies.

herfstvakantie14 oktober – 22 oktober 2023
Kerstvakantie23 december 2023 t/m 7 januari 2024
Voorjaarsvakantie17 februari t/m 25 februari 2024
Meivakantie27 april t/m 12 mei 2024
Zomervakantie13 juli t/m 25 augustus 2024

Omdat Hemelvaart in de meivakantie valt is ervoor gekozen om nog 2 vrije dagen te plannen in de periode tussen de meivakantie en de zomervakantie. Dit zal zijn op donderdag 20 en vrijdag 21 juni 2024.

De data waarop de studiedagen worden gehouden zijn nog niet vastgesteld. Zodra daar meer over bekend is, laten we u dat weten.

Belangrijk bericht van Parro

Beste ouder/verzorger,  Parro wordt vernieuwd! Parro 2.0 werkt eigenlijk net zoals u gewend bent, maar dan nog gemakkelijker. Verfrissend en vertrouwd!

Vanaf 17 april wordt Parro 2.0 gefaseerd uitgerold. Naast een aantal visuele veranderingen mag u een meer stapsgewijze werkwijze verwachten. De belangrijkste wijzigingen heeft Parro voor u op een rij gezet. U vindt ze op deze webpagina.

U kunt het nieuws van Parro ook volgen in de app bij het tekentje van de megafoon (zie foto). Er wordt gesproken over de verandering ten aanzien van absentiemeldingen door ouders. Deze optie staat bij ons niet open. Absentiemeldingen moeten ook in de toekomst telefonisch gemeld worden bij de administratie.

Heeft u de Parro agenda gekoppeld aan uw persoonlijke agenda, dan is het belangrijk de informatie goed te lezen. Anders loopt u kans, dat na de update alle parro agenda items dubbel in uw persoonlijke agenda terecht komen.

Heeft u nog vragen, neem dan even contact op.

Schooldammen finale NK

Zaterdag 13 mei spelen 2 teams van CBS Samen op Weg mee bij de finale wedstrijden voor het NK schooldammen. De oudste groep (pupillen) speelt een thuiswedstrijd in het Bruisend Hart. Ze gaan de strijd aan met 25 andere teams uit heel Nederland. De jongste groep (welpen) speelt (met 23 andere teams) de finale in Reeuwijk. Omdat zij zich als 1e plaatsten bij de halve finale, zijn ook voor hen de verwachtingen hoog gespannen.

Voor alle dammers: Heel veel succes, we zijn nu al trots op jullie!!

Actie Alpe d’HuZes

De flessenactie voor Alpe d’HuZes heeft al heel wat opgeleverd. De oranje container raakt aardig gevuld met lege, grote en kleine plastic flessen. Tot en met dinsdag 16 mei kunnen lege flessen nog ingeleverd worden.

Helpt u mee om Tineke met een mooi bedrag te sponsoren voor kankeronderzoek?

Eventuele donaties zijn uiteraard ook van harte welkom, dit kan via Stichting Alpe d’HuZes – Tineke den Hartog (opgevenisgeenoptie.nl)

Bedankt voor jullie medewerking!

Vrijwilligersavond

Vrijdag 2 juni wordt de jaarlijkse vrijwilligersavond gehouden. Was u betrokken bij het rijden naar een uitje, bij de talentmiddagen, voorlezen in de klas, afbakken van koekjes tot luizen pluizer, overblijfvrijwilliger, ouderraad en bibliotheekvrijwilligers of op welke andere manier dan ook? Dan bent u van harte uitgenodigd voor deze avond, vanaf 18.30 uur. We hopen te genieten van een lekkere en gezellige barbecue. Graag wel even aanmelden vóór 26 mei via: administratie@cbssamenopweg.nl.

Vacature vakleerkracht bewegingsonderwijs

Helaas heeft de vakleerkracht bewegingsonderwijs, die na de zomervakantie zou beginnen op onze school (en in Hoogblokland) ervoor gekozen om in te gaan op een aanbieding van een andere werkgever. Dat maakt dat we opnieuw op zoek gaan. Wellicht kent u iemand die de juiste opleiding heeft of bijna heeft afgerond. Laat het ons weten of deel deze advertentie. Ook te vinden op de website www.cbssamenopweg.nl/vacatures. Of via bijgevoegd bestand.

Vacature ouderpanel

Het ouderpanel zoekt versterking! Doordat één van de ouders stopt is er een plaats vrij binnen het ouderpanel. Bent u de positief kritische en betrokken ouder, die het leuk vindt om mee te denken? Laat het ons dan weten. Alleen samen zorgen we ervoor dat de school een fijne en goede plek is voor alle kinderen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via directie@cbssamenopweg.nl.

Zwemvierdaagse Caribabad

ZWEM MET ONS MEE !!!!
Kom dagelijks minimaal 250 meter (10 banen) zwemmen en verdien een mooie medaille van de KNZB!
Dinsdag 23 mei tot en met vrijdag 26 mei 2023
Caribabad, Bataafsekade 8, Gorinchem
Kosten 10,00 euro
Dagelijks een leuk programma!
Zie ook www.zwem4daagse.nl

Vossenjacht

Op zaterdagmiddag 10 juni organiseert buurtvereniging ‘het Oude Dorp’ een vossenjacht voor alle kinderen die uit Hoornaar komen of hier op school zitten. Iedereen tussen 0 en 18 jaar is welkom, de jongsten met begeleiding van ouders / verzorgers. Start en finish zijn bij de Zes Molens.

In bijgevoegd document staat alle benodigde informatie. Kinderen moeten zich wel even opgeven en ook vrijwillige ‘vossen’ mogen zich nog melden.

Data om te onthouden:

  • 13 mei NK schooldammen
  • 17 mei juf Mirthe jarig
  • 18 mei Hemelvaartsdag
  • 19 mei vrije dag
  • 26 mei maandviering groep 5/6
  • 29 mei 2e Pinksterdag
  • 30 mei studiedag
  • 2 jun vrijwilligersavond
  • 2 jun volgende nieuwsbrief