Nieuwsbrief 16

Nieuws

mei 17

Gisteren vierden we in een volle zaal van het Bruisend Hart, met elkaar het feest van Pinksteren. De Here Jezus is met Hemelvaart terug naar zijn Vader in de hemel gegaan. Maar Hij laat zijn leerlingen niet alleen achter op deze wereld. De Heilige Geest is naar ons toegekomen op de Pinksterdag en daarbij heeft Jezus gezegd dat de Heilige Geest voor altijd bij ons zal zijn!

De Heilige Geest geeft ons kracht. Zoals een batterij een lampje laat branden, zo geeft de Heilige Geest ons kracht om een lichtje te zijn in deze wereld. Hij helpt ons om Jezus te volgen en steeds meer op Hem te gaan lijken. We mogen zo God’s liefde uitdelen naar alle mensen om ons heen. Wat een feest is dat!

We wensen iedereen een fijn en gezegend Pinksterweekend!

Liedrooster

In de maand mei leren de kinderen de volgende liederen:

Groep 3 en 4Opwekking voor kids 328: Koning over alles
Groep 5/6a en 6b/7Opwekking voor kids 292: Alles wat ik doe
Groep 8Opwekking 638: Prijs Adonai

Afscheid

Dit schooljaar nemen we afscheid van een aantal collega’s en leerlingen. Vanwege uiteenlopende redenen. We nemen u daarin graag mee:

Allereerst nemen we afscheid van juf Eline. Zij is vorig schooljaar (na de meivakantie) bij ons komen werken in groep 3. Aan het begin van het schooljaar heeft ze haar taken moeten neerleggen. Inmiddels is juf Eline zover dat ze weer voor de klas staat op haar oude werkplek. Het re-integratietraject dat ze daar heeft gelopen is hiermee afgesloten en na de meivakantie is ze officieel in dienst getreden bij haar oude werkgever.

Juf Inge mag na dit schooljaar gaan genieten van haar pensioen, nadat ze in 1977 gestart is bij de CBS Samen op Weg. Dat maakt dus dat ze 47 jaar (!) van betekenis heeft mogen zijn voor de school.
Juf Inge geeft op dit moment een ochtend in de week remedial teaching op het gebied van rekenen.

Juf Martine (met onderwijsbevoegdheid) geeft op vrijwillige basis een ochtend remedial teaching. Zij heeft vorig schooljaar aangegeven dat dit haar laatste jaar zal zijn. Van haar zullen we na 10 jaar afscheid nemen.

Daarnaast zullen we geen extra gelden meer ontvangen vanuit de overheid waardoor we hebben moeten besluiten om aan het einde van het schooljaar afscheid te nemen van juf Annelies (geeft twee dagen les in de bovenbouw) en van onze vakdocent bewegingsonderwijs, meester Alwin. Dit vinden we heel erg jammer, maar er moeten keuzes gemaakt worden.

Verder zullen we dit schooljaar afscheid nemen van twee van onze leerlingen die gaan emigreren naar Frankrijk. James en Benjamin Hemelrijk. Zij zullen op 18 juni afscheid nemen van de klas en de school. Vervolgens worden de laatste dingen ingepakt en gaat het nieuwe avontuur beginnen. We wensen ze al het goede toe en hopen dat ze snel hun draai mogen vinden.

Schoolvakanties 2024-2025

Start schooljaar26 augustus 2024
herfstvakantie28 oktober – 1 november 2024
kerstvakantie23 december 2024 – 3 januari 2025
voorjaarsvakantie24 – 28 februari 2025
meivakantie28 april – 9 mei 2025
zomervakantie21 juli – 29 augustus 2025
De planning van de studiedagen is nog niet bekend.

Vrijwilligers- en medewerkersavond

Vrijdag 24 mei wordt de vrijwilligers- en medewerkersavond gehouden. Alle ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en anderen die in het afgelopen jaar op een of andere manier hebben geholpen bij activiteiten of klusjes zijn van harte uitgenodigd. We willen u deze avond met een gezellige barbecue hartelijk danken voor uw inzet en hulp. Zonder u lukt het namelijk niet om op school al die leuke en leerzame activiteiten te organiseren voor de kinderen.

Heeft u gereden naar een uitje, geholpen bij een talentmiddag of een andere activiteit? Helpt u bij een klusje, overblijven of komt u straks weer schoonmaken als het schooljaar bijna voorbij is? U bent allemaal hartelijk welkom en neem gerust uw partner mee!

Het zou zomaar eens de laatste vrijwilligers- en medewerkersavond kunnen zijn van onze schoolvereniging, met de mogelijke fusie in het verschiet. Dus zorg dat je erbij bent!

De avond begint om 18.30 uur, en wordt gehouden in/bij de school. Wilt u zich wel even opgeven, voor 21 mei, via: administratie@cbssamenopweg.nl.

Herhaalde oproep: hulp nodig bij de overblijf!

Wekelijks zetten we onderwijsassistenten in om de overblijf rond te krijgen. Dat vinden we echt jammer, want dit gaat ten koste van de tijd die we graag inzetten in de groep ter ondersteuning of ter begeleiding van leerlingen. Ook is met enige regelmaat de administratie of een ander teamlid ingezet, vanwege bijvoorbeeld ziekte van de overblijfvrijwilliger.

Kunt u iets betekenen op de dinsdag of de donderdag (tussen 12.00 en 13.10 uur) of bent u beschikbaar als invaller dan horen we dat graag! Mogen we u toevoegen aan de overblijfvrijwilliger-appgroep?

NK Schooldammen

Zaterdag 25 mei is het de grote dag voor de dammers van school. Twee teams uit groep 7 en 8 gaan hun uiterste best doen voor een mooie prestatie op het nationaal kampioenschap schooldammen. Na alle voorrondes hebben zij zich weten te plaatsen voor dit kampioenschap. En dat is al een prachtige prestetie! Uit het hele land komen de teams deze dag naar het Bruisend Hart in Hoornaar. Voor onze teams dus een thuiswedstrijd. Loop gerust even (stilletjes) binnen tussen 10 en 16 uur, om hen extra aan te moedigen.

We wensen Hidde, Rens, Jordi, Kees, Thomas, Fijs, Abner, en Jorrit heel veel succes!

Avond4daagse

De 8e editie van de avond4daagse staat voor de deur. 28 t/m 31 mei wordt er gelopen in Hoornaar, Noordeloos en Giessenburg. Leuk dat zoveel kinderen zich weer hebben ingeschreven. Nu nog hopen dat het weer een beetje meewerkt. Veel succes iedereen!

Kofferbakverkoop

Vanuit de Donk en Dorpsraad Activiteit & Jeugd wordt er dit jaar weer een kofferbakverkoop georganiseerd op 2e Pinksterdag, maandag 20 mei. Op de parkeerplaats bij de Donk, tussen 10 en 13 uur.

Ook kinderen zijn welkom om hun spulletjes te verkopen. Dat mag speelgoed zijn of boeken, maar misschien wil iemand graag cupcakes verkopen of op een andere manier een talent inzetten. Wel verstandig om je op tijd aan te melden via: activiteiten@donkhoornaar.nl

PuberTijd

Heeft u een puber in huis? Een kind tussen de 11 en 16 jaar? In deze jaren verander er in korte tijd veel: voor kinderen en voor hun ouders. Dit is een verandering waarbij een beetje informatie en steun heel welkom is. De informatieavond gaat in op de veranderingen die plaatsvinden in de puberteit en over handige manieren om goed contact te houden met je kind.

Pedagogisch adviseurs van Jong JGZ staan deze avond voor je klaar met leuke tips, weetjes en handvatten. Deze avond wordt gehouden op locatie Hoornaar van Jong JGZ in Hoornaar op 28 mei van 19.30 uur tot 21.00 uur. Meld je gratis aan: opvoedadvies-molenlanden@jongjgz.nl

Week van de jonge mantelzorger

In juni is het de week van de jonge mantelzorger. Vanuit Jong Molenlanden en het Steunpunt Mantelzorg Molenlanden worden activiteiten georganiseerd, speciaal voor jonge mantelzorgers. Een op de vier jongeren en kinderen zijn ‘jonge mantelzorger’. Een jonge mantelzorger heeft een gezinslid die te maken heeft met een ziekte/beperking of aandoening (dit kan fysiek en/of psychisch zijn). Jonge mantelzorgers kunnen zich zorgen maken om een gezinslid, helpen in huis of moeten extra rekening houden. In juni zetten wij hen graag in het zonnetje.

Ouders kunnen zelf een aanmelding doen. Men kan ook contact opnemen met het steunpunt. De activiteiten zijn gratis en men hoeft enkel een mail te sturen om aan te melden en hieraan een korte beschrijving van de mantelzorg toe te voegen. Let op: de jonge mantelzorgers kunnen tot en met 7 juni worden aangemeld. Voor meer info en de activiteiten, zie de bijlagen:

Opendag bij de Hanneshoeve

Woensdag 29 mei organiseert de Hanneshoeve een open dag. De Hanneshoeve biedt opvang na school, maar ook in de vakantie en sinds kort ook op woensdagmiddag. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen tussen 14.30 en 16.30 uur. Ook kunt u contact opnemen via de contactgegevens op de flyer.

Voetbalmeiden gezocht

Dat voetbal ook een leuke sport is voor meiden, dat is wel duidelijk. Ieder jaar groeit het aantal meisjes-leden van SteDoCo. Misschien vind jij het ook wel leuk om het eens te proberen, of ben je enthousiast geworden door het schoolvoetbaltoernooi. Kom dan gerust meedoen. Je bent van harte welkom. De tijden voor de training staan op de flyer.

Activiteiten bij De Doetse Kom

Hou je van sporten, bewegen en water? Dan zijn de activiteiten bij de Doetse Kom misschien iets voor jou. Zij organiseren bijvoorbeeld de zomerspelen, de kidsrun en de zwem4daagse. Voor meer info, zie de flyer.

Data om te onthouden:

  • 20 mei kofferbak verkoop
  • 21 mei studiedag, alle leerlingen vrij
  • 24 mei vrijwilligers en medewerkersavond
  • 25 mei NK schooldammen
  • 28-31 mei avond-4-daagse
  • 28 mei informatieavond PuberTijd
  • 29 mei open dag Hanneshoeve
  • 31 mei volgende nieuwsbrief