Nieuwsbrief 4

Nieuws

okt 06

‘Bij mij thuis’ is het thema van de Kinderboekenweek 2023. Dinsdag werd de week feestelijk geopend met een toneelstuk in de hal van de school. Er zijn allerlei leuke activiteiten georganiseerd rondom dit thema, waarbij de boeken centraal staan. De bibliotheek is weer uitgebreid met nieuwe boeken. Schrijfster Lianne Biemond bezocht de school en vertelde de kinderen van groep 4, 5 en 6 van alles over haar vak.

Donderdag 12 oktober is er een kijkmoment in de klas voor alle belangstellenden. Tussen 16.00 en 18.00 uur bent u van harte welkom om te zien op welke manier gewerkt is rondom het thema ‘bij mij thuis’.

Liedrooster

Ook dit schooljaar willen we u via de nieuwsbrief op de hoogte houden welke liederen geleerd worden in de groepen. Voor de maand oktober zijn dat:

groep 3Je hoeft niet bang te zijn (Weerklank 611)
groep 4U alleen, U loven wij (Psalm 75:1)
groep 5/6a, 6b/7 Hoe lieflijk is uw huis, o Heer! (Psalm 84:1)
groep 8O Heer, de koning is verblijd (Psalm 21:1)

Juf Marit stelt zich voor

Na de herfstvakantie zal juf Pauline van groep 2 met zwangerschapsverlof gaan. We wensen haar toe dat ze zal genieten van de rust van het verlof en mag uitzien naar de komst van de baby.

We zijn heel blij dat Juf Marit bereid gevonden is om tijdens het verlof van juf Pauline aan de slag te gaan in deze groep. Ze start op dinsdag na de herfstvakantie. Juf Marit, welkom in ons team en veel succes en plezier in groep 2!

Ik ben Marit van der Wel, 25 jaar en kom uit Meerkerk. Ik werk sinds vorig schooljaar voor 2 dagen in groep 1/2 in Hoogblokland op CBS De Wegwijzer. Daarnaast volg ik de premaster orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Omdat ik echter vorig jaar op twee vakken na de premaster niet heb gehaald, heb ik op dit moment deels een tussenjaar. Dit geeft mij de mogelijkheid om wat extra te gaan werken in het onderwijs. Ik was daarom ook meteen enthousiast dat CBS Samen op Weg mij deze kans biedt. Ik geniet erg van het onderwijs en het lesgeven. Het is ontzettend waardevol om kinderen te zien groeien. En om kinderen daarin te helpen, vind ik één van de mooiste (en uiteraard belangrijkste!) dingen in het onderwijs. Ik zie er erg naar uit om in Hoornaar te beginnen en nieuwe ervaringen op te doen binnen het onderwijs. Naast het onderwijs houd ik mij binnen de Hervormde Gemeente Meerkerk ook graag bezig met kinderen. Het is mooi om in het geloof te kunnen delen. Zo geef ik zondagschool en zit ik in de commissie van de vakantiebijbelweek. Daarnaast reis ik graag. Sinds een aantal jaar ben ik betrokken bij World Servants, waarbij ik prachtige reizen heb mogen maken en hoop te maken. Daarnaast hou ik ook van lezen en met vrienden afspreken. Tenslotte zit ik graag op de fiets. Ik ben dan ook van plan om zoveel mogelijk op de fiets naar Hoornaar toe te komen.

Schoolkassa

Afgelopen week heeft u bericht gekregen van Schoolkassa, via Parro. Via Schoolkassa wordt u gevraagd de ouderbijdrage te betalen voor het schoolfonds, schoolreis of schoolkamp en eventueel het lidmaatschap van de schoolvereniging.

Heeft u het bericht van Schoolkassa nog niet gezien? Kijk dan in Parro bij ‘gesprekken > Schoolkassa’.

Bij vragen of onduidelijkheden, neem gerust contact op via administratie@cbssamenopweg.nl.

Scholenmarkt voor groep 7 en 8

Er zijn in onze regio verschillende scholen voor voortgezet onderwijs, die verschillende typen van vervolgonderwijs aanbieden. Veel keus, maar welke school wordt het?

Gemeente Molenlanden helpt graag bij het maken van een keuze en organiseert daarom op maandagavond 30 oktober een scholenmarkt in De Spil in Bleskensgraaf.
Er zijn meer dan 25 scholen uit de hele regio aanwezig op de markt, dus er is genoeg te bekijken en te vragen. Wie weet kom je wel een school tegen waar je nog niet aan had gedacht.
Je krijgt veel informatie en hiermee kun je kijken welke open dagen je wilt bezoeken. Deze open dagen worden op veel scholen meestal in het najaar en de winter gehouden.


Datum: maandag 30 oktober 2023
Tijd: 18:15 uur – 19:45
Locatie: De Spil, Bleskensgraaf
Parkeren: Parkeerterrein Melkwegplein
Wij adviseren ouders om zoveel mogelijk te carpoolen.

Voor meer informatie:

Voor een overzicht van de open dagen verwijzen we naar de website Alles over schoolkeuze middelbare school (devogids.nl)

We zoeken jou!

Overblijf: Nog steeds zijn we per direct op zoek naar iemand voor de dinsdag en iemand voor de donderdag om te helpen bij de overblijf. Bent u in de gelegenheid om tussen 12.05 tot 13.10 uur toezicht te houden in de klas of op het plein? Met voldoende mensen bent u slechts eens in de drie tot zes weken aan de beurt. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd!

Luiscontrole: We zoeken nog iemand die op maandagmorgen in de gelegenheid is om te helpen bij het luizen pluizen. Dit gebeurt na iedere vakantie en als het nodig is nog een enkele keer daarna.

Ouderraad: De ouderraad zorgt voor allerlei grote en kleine extraatjes die het nog leuker maken voor de kinderen om naar school te gaan. Ze zorgen ervoor dat de school er netjes en gezellig uitziet en ze helpen mee als er op school bijzondere activiteiten of vieringen zijn. Zonder de ouderraad zouden veel leuke activiteiten niet georganiseerd kunnen worden. Sommige ouderraad-leden zijn gestopt, omdat hun kind inmiddels naar het middelbaar onderwijs is. Vindt u het leuk om een aantal keer per jaar mee te helpen bij het ‘aankleden’ van de school of te helpen bij bijzondere activiteiten zoals vieringen of projecten, laat het dan weten. Uw bijdrage wordt enorm gewaardeerd door leerkrachten én kinderen!

Wilt u ons helpen bij één van deze activiteiten? Stuur dan een berichtje naar: jolanda@cbssamenopweg.nl.

Passend onderwijs realiseer je samen

Samenwerkingsverband Driegang organiseert een avond voor ouders/verzorgers van leerlingen uit het PO en VO met vragen en ideeën voor passend onderwijs. De avond wordt georganiseerd in Gorinchem op 7 november. Er worden presentaties gehouden over de overstap naar het voortgezet onderwijs, langdurig ziek zijn, hoe om te gaan met (hoog)begaafdheid en jeugdhulp op school. Er is ruimte voor vragen en meedenken.

Voor meer informatie, bezoek de website: Avond voor ouders – Driegang.

Hoe begeleid ik mijn kind in de online wereld?

Jong JGZ organiseert regelmatig webinars voor ouders over opgroeien en opvoeden. Beeldschermen zijn er in alle vormen en maten en niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Veel ouders vinden dat hun kinderen (te) veel tijd besteden achter een beeldscherm. Heeft u ook zorgen of vragen hoe u hier het beste mee om kunt gaan? Schrijft u zich dan in voor de webinar ‘Hoe begeleid ik mijn kind in de online wereld?’. Inschrijven kan via de website: Hoe begeleid ik mijn kind in de online wereld? (webinargeek.com)

De webinar wordt gehouden op 14 november van 19.30 uur tot 20.30 uur. Kun je niet op deze dag? Meld je dan toch aan. Je ontvangt een link om het webinar terug te kijken.

Kinderdienst ontmoetingskerk

Het thema van de kinderboekenweek staat centraal in de kinderdienst van zondag 15 oktober: ‘Bij mij thuis’.

Wat maakt een huis tot een thuis? En: Kan ook het huis van God een thuis zijn? Welke plek in huis is jouw lievelingsplek?

In de dienst denken we over deze en nog andere vragen na. Natuurlijk is de dienst gericht op kinderen, maar verwachten we ook alle andere gemeenteleden. Want vieren met de kinderen doet iedereen goed!

Jeugdschaatsen bij de IJssportvereniging Alblasserwaard

Houd je van schaatsen en wil je niet wachten op natuurijs? Probeer dan eens een schaatsles bij de IJA. Vanaf 14 oktober gaan we weer met bussen naar Breda of met de auto richting Dordrecht. Je kunt je inschrijven voor een gratis proefles op www.ija.nu, of bekijk de bijgevoegde flyer.

Data om te onthouden:

 • Vrij 6 okt. volgende nieuwsbrief
 • Zo 8 okt. juf Annelies jarig
 • Do 12 okt. kijkmoment kinderboekenweek 16.00-18.00 uur
 • Vrij 13 okt. afsluiting kinderboekenweek
 • Zo 15 okt. juf Marja jarig
 • Ma 16 okt. herfstvakantie t/m 20 okt.
 • Ma 23 okt. luiscontrole
 • Vrij 27 okt. open kanjerles
 • Ma 30 okt. juf Paula jarig
 • Ma 30 okt. scholenmarkt voor ouders/kinderen groep 7/8
 • Wo 1 nov. Dankdagviering in de klas
 • Vrij 3 nov. volgende nieuwsbrief
 • Ma 6 nov. studiedag