Nieuwsbrief 5

Nieuws

okt 21

Op de valreep, voor de herfstvakantie nog even een goed gevulde nieuwsbrief voor u. De eerste periode van het schooljaar zit er alweer op. Er is al veel geleerd en hard gewerkt, dus nu even een week van ontspannen en uitrusten. Uw kind kijkt vast uit naar deze vakantie. Gezellig thuis, of misschien wel weg. Veel kinderen zullen elkaar ontmoeten bij de VakantieBijbelWeek.

We wensen u en uw kinderen een fijne herfstvakantie!

Schoolkassa

Vorige week heeft u via Parro en Schoolkassa verschillende betaalverzoeken gekregen voor het betalen van de ‘ouderbijdrage’, ‘schoolreis’ en indien van toepassing ‘schoolkamp’ en ‘lidmaatschap’. Fijn dat veel ouders / verzorgers deze bedragen meteen hebben overgemaakt.

De bijdrage aan de ‘schoolreis groep 3 – 7’ bedraagt €30. U heeft wellicht gemerkt dat een bedrag van €15 wordt overgemaakt. Dit komt door een fout in het betaalsysteem. Toch vragen we u dit betaalverzoek gewoon te betalen. Na de herfstvakantie zullen we u een nieuw betaalverzoek sturen voor de resterende €15. Onze excuses ,dat dit niet in één keer goed gegaan is.

Daarnaast hebben sommige ouders /verzorgers onterecht een betaalverzoek gekregen voor de ‘schoolreis groep 3 – 7’, omdat hun kind niet in één van deze groepen zit. Met deze ouders / verzorgers is inmiddels contact opgenomen (via Parro). Eventueel betaalde bedragen zijn (of worden) zo snel mogelijk teruggestort.

We hopen dat het voor iedereen verder duidelijk is. Heeft u nog vragen hierover, schroom dan niet even contact op te nemen door te bellen (0183-589205) of te mailen (administratie@cbssamenopweg.nl).

Afsluiting kinderboekenweek

Tijdens de Gi-Ga-Groene kijkmiddag, op donderdag 13 oktober, hebben we de Kinderboekenweek afgesloten. Het was een gezellige middag, waar veel ouders en belangstellenden een kijkje hebben genomen in de Gi-Ga-Groene klassen. Met een speurtocht door de school voor de kinderen en een tweedehands boekenmarkt in de hal, was er voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten en tegelijk de Gi-Ga-Groene knutsels van de kinderen te bewonderen.

De boekenmarkt heeft een mooi bedrag rond de €100 opgeleverd. Iedereen die daaraan heeft meegeholpen, hartelijk bedankt!

Even voorstellen..

Hallo allemaal,

Ik ben Kimberley Mesker, ik ben 23 jaar en woon samen met mijn ouders en hond in Groot-Ammers. Ik heb al ruim 2 jaar een relatie met mijn vriend. Ik doe de opleiding Onderwijsassistent en sinds een paar weken loop ik elke dinsdag en donderdag stage bij juf Paula. Ik ben een paar jaar geleden al begonnen met de opleiding, maar wegens omstandigheden niet afgemaakt en in de tussentijd heb ik een andere opleiding gedaan. Helaas was dit ook niet wat ik zocht en verlangde ik weer erg terug naar het werken met kinderen. Het werken met kinderen is namelijk echt mijn passie! Ik vind het super leuk om een stukje bij te kunnen dragen aan de groei en ontwikkeling van kinderen en ze hiervoor de juiste begeleiding te geven. Omdat ik al een groot gedeelte van de opleiding heb afgerond, ben ik nu druk met het voorbereiden van examens. Ik vind dit erg spannend, maar zeker een hele leuke uitdaging! Ik hoop dan ook over een jaar of anderhalf klaar te zijn met school en echt te kunnen gaan werken in de branche waar mijn passie ligt!

Vacature vakleerkracht bewegingsonderwijs

Per direct zijn we, samen met de Christelijke basisscholen in Noordeloos en Hoogblokland op zoek naar een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Wellicht kent u iemand die de juiste opleiding heeft of bijna heeft afgerond. Laat het ons weten of deel deze advertentie. Ook te vinden op de website www.cbssamenopweg.nl/vacatures. Of via bijgevoegd bestand.

Vorig schooljaar was er ondersteuning van GIGA voor het geven van gymlessen. Door personeelsgebrek bij hen is dat tot op heden nog maar beperkt gelukt. Voorlopig, tot de kerstvakantie wordt de pauzesport op dinsdag verzorgd door Ruth Versteeg, oud leerling en 4e jaars student sportkunde.

VakantieBijbelWeek

Alles andersom. Dat is het thema voor de VakantieBijbelWeek dit jaar. We nodigen de kinderen weer van harte uit om een ochtend in de herfstvakantie naar de Kerkbuurt te komen. We gaan weer met elkaar zingen, luisteren naar een Bijbelverhaal, knutselen of een spel doen. We splitsen weer op in drie leeftijdsgroepen.  Op dinsdagmorgen 25 oktober zijn kinderen uit groep 0/1/2 welkom, op woensdagmorgen 26 oktober kinderen uit groep 3/4/5 en op donderdagmorgen 27 oktober kinderen uit groep 6/7/8. De ochtenden zijn van 9.30 uur tot 12.15 uur en inclusief pannenkoeken eten!

Als het goed is hebben alle kinderen deze week een uitnodiging ontvangen. Als dat niet zo is, dan vindt u de uitnodiging in de bijlage. Iedereen is welkom, neem gerust een vriendje, vriendinnetje, neefje of nichtje mee!

Dankdagviering: Wie dank jij?

Woensdag 2 november is het dankdag. We willen deze dag vieren met een dienst in de Hervormde kerk van Hoornaar. Alle ouders zijn hierbij uitgenodigd. Het thema van de dienst is: Wie dank jij?

Gekoppeld aan de dankdag viering willen we onze dankbaarheid ook in de praktijk brengen door een inzamelingsactie te houden voor de voedselbank. In de periode van 2 t/m 25 november mogen de kinderen (lang houdbare) producten meebrengen voor de voedselbank. Deze producten worden verzameld in de hal van de school. Helpt u ons mee? Op de bijgevoegde poster vindt u voorbeeld producten die goed van pas komen.

Door te geven en te doneren laten we onze dankbaarheid zien.

Schooldammen

Na de herfstvakantie zal er een oproep gedaan worden in de groepen 3 t/m 8 wie er (weer) mee wil doen aan het Molenlandenschooldamkampioenschap. Vorig jaar hebben veel leerlingen enthousiast meegespeeld. Wellicht leuk voor de kinderen om in de herfstvakantie thuis weer eens een potje te dammen. Meer info volgt na de vakantie.

Overblijf

Nog steeds zijn we op zoek naar twee vrijwilligers die ons kunnen helpen op de vrijdag met de overblijf. Vanwege het wijzigen van (werk)schema’s zijn er twee vacatures ontstaan.

Het overblijven is van 12.15 tot 13.15 uur. In groep 4 tot en met 8 gaat het om een kwartier eten met de kinderen en een kwartier buiten spelen. Bij de kleuters is het een half uur buiten spelen.
Mocht u eens willen meelopen of heeft u vragen, spreek gerust iemand van het overblijfteam aan.

Marjoke den Toom, Marieke Koopman, Geesje de Leeuw, Dinie Haag, Geertje van den Dool, Heidi Verschoor, Jocelyn Nobel, Marieke Biesheuvel, Marijke Koelewijn, Martha Molenaar, Monique Post en onze vaste krachten Wilma en Sheila.

Ouderpanel

Vorig schooljaar hebben we afscheid genomen van Elizabeth Zwakhals, daarom zoeken we een enthousiaste, meedenkende en positief kritische ouder/verzorger. Bij voorkeur iemand met het oudste kind in groep 0/1/2. Vind je het leuk om ongeveer drie keer per schooljaar (afwisselend ma, di of do onder schooltijd) mee te denken over uiteenlopende onderwerpen, de gang van zaken op school, het boven water krijgen van verbeterpunten, etc.? Dan ben jij die persoon die we zoeken. Zou jij je in willen zetten voor de school op deze manier? Laat dat dan weten via jolanda@cbssamenopweg.nl. Meer informatie? Max Zevenbergen, Renske de Jong, Monique Boer, Marjoke den Toom en Jonneke Verhaar.

Lege inkt cardridges, toners, batterijen en mobiele telefoons

Wist u dat…. u lege inkt patronen, toners, batterijen en oude mobiele telefoons kunt inleveren op school? In het halletje bij de zij-ingang staan twee inzamelboxen. Eén voor de batterijen en één voor de andere genoemde spullen. U kunt het zelf komen inleveren (bij de administratie) of meegeven aan uw kind(eren). Alle herbruikbare onderdelen worden gerecycled, waardoor we met elkaar minder schadelijk afval produceren. De opbrengst van de ingezamelde spullen gaat naar een zelf te kiezen goed doel. De laatste keer is gekozen voor KiKa.

Driegang organiseert avond voor ouders op 1-11-22

Samenwerkingsverband Driegang helpt bij het bieden van passend onderwijs voor alle leerlingen. 1 november wordt een ouderavond gehouden ‘Passend onderwijs realiseer je samen!’ Speciaal voor ouders van leerlingen uit het PO en VO met vragen of ideeën voor passend onderwijs. De avond is van 20.00 tot 21.30 uur en wordt georganiseerd samen met Munio, samenwerkingsverband voor voortgezet onderwijs. Voor meer informatie en aanmelden:

Webinar jong JGZ: Sleep, eat, raise, repeat!

Op vrijdag 4 november geeft JongJGZ weer een webinar. Dit keer over Slapen. De webinar wordt gehouden tussen 10.00 en 11.00 uur en is gericht op kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Een goede nachtrust is belangrijk voor hun ontwikkeling én humeur. Heeft jouw kind moeite met inslapen? Krijgt jouw kind te veel of juist te weinig prikkels op een dag, waardoor het minder goed gaat slapen? Wil je weten wat je hier als ouder aan kunt doen? Twee pedagogisch adviseurs van Jong JGZ geven je praktische tips en adviezen. Voor meer info, zie bijgevoegde flyer.

Online ouderavond NIX18

De pubertijd is niet de makkelijkste tijd voor jongeren, ook niet voor ouders. De mening van vrienden en leeftijdsgenoten wordt belangrijker, maar als ouder heb je nog wel invloed op hun gedrag. Door het goede voorbeeld te geven en het gesprek te voeren met je kind kun je voorkomen dat je zoon of dochter begint met drinken en roken. Maar hoe doe je dat?

Topcoach voor Jeugd en Jongeren, Youz en Helder Theater geven jou tijdens de online ouderavond van Goed Gesprek meer informatie over welke invloed je hebt als ouder op het gedrag van je kind en hoe je samen duidelijke, passende regels afspreekt.

Kom ook naar de online ouderavond op dinsdagavond 8 november om 20:00 uur. Leer meer over jouw rol als ouder, het voeren van een Goed Gesprek en ervaringen van andere ouders. Meld je aan via: https://form.typeform.com/to/gGaJZO7n

Voor meer informatie zie www.goedgespreknix18.nl.

Data om te onthouden:

  • Vrij 21-28 okt. herfstvakantie (vanaf 14.30 uur)
  • Zo 30 okt. juf Paula jarig
  • Di 1 nov. ouderavond Driegang
  • Woe 2 nov. dankdag viering in de kerk
  • Vrij 4 nov. luiscontrole
  • Vrij 4 nov. volgende nieuwsbrief
  • Vrij 4 nov. webinar jong JGZ
  • Di 8 nov. online ouderavond NIX18
  • 15 en 17 nov. 10 min. gesprekken