Nieuwsbrief 20

Nieuws

jun 16

Vanmorgen vertelden de kinderen van groep 2 met hun maandviering over ‘vertrouwen’ en ‘liefde’. Met een lied, toneelspel en een tekening werd het verhaal uitgebeeld, van de verlamde man met zijn 4 vrienden. De verlamde man voelde zich onbelangrijk, hij kon zo weinig betekenen. Maar zijn 4 vrienden zorgden voor hem en hadden gehoord van Jezus. Ze vertrouwden erop, dat Jezus iets goeds kon doen voor hun vriend en zetten alles op alles om hem bij Jezus te brengen. Toen dit eindelijk lukte, door het dak van het huis heen, keek Jezus vol liefde naar de verlamde man en genas hem. Voor Jezus is iedereen belangrijk. Op Hem kun je vertrouwen.

Liedrooster

Het liedrooster voor de maand juni:

Groep 3, 4/5 en 5/6
Groep 7 en 8

Lied 596: Als je bidt zal Hij je geven
Psalm 150 vers 1: Loof de Heer uw God alom

Brandmelding

Wellicht heeft u het gehoord van uw kind(eren). Gisteren hadden we een ‘serieuze’ brandmelding. Dit keer geen oefening. Onze indruk is, dat de kinderen niet erg geschrokken zijn, omdat het niet anders verliep als bij de oefeningen. De melding werd veroorzaakt door een aangebakken pannenkoek bij de buren, gelukkig zonder ernstige gevolgen.

Schoolkamp groep 8

Ik vond het een superleuk kamp, we hadden veel bosspellen gedaan. Zoals: levend stratego, vlaggenroof, zaklamp verstoppertje en nog veel meer. Op de eerste dag gingen een paar kinderen naar het lyceum voor een kennismaking, de andere kinderen gingen spelletjes doen in het bos. Daarna gingen we eten, we aten Chicken Tonight, daarna ging de helft voetballen en de rest wat anders. S ‘avonds gingen we nog veel spellen doen ook nog 2 in het bos. Om 23:15 moesten we naar de slaapzalen, en gingen de meiden nog veel kletsen. De juffen zijn vaak binnengekomen om te zeggen dat we moesten slapen. De volgende ochtend waren we vroeg wakker, we gingen uit ons bed want sommige moesten het ontbijt klaarmaken. Later gingen we expeditie Robinson doen, in de ochtend 4 spellen en ook in de middag 4 spellen. Er was team groen en geel, groen heeft met een punt gewonnen. Daarna gingen een paar kinderen 30 seconds doen. En we aten friet, en daarna de bonte avond. Die ochtend gingen we zwemmen dat was superleuk, er was een glijbaan, duikplank,  wedstrijdbad en een normaal bad. Daarna gingen we naar huis. 

Fenne en Fiene

Kamp was heel gezellig met allemaal leuke spellen en veel activiteiten. Op de eerste dag gingen we naar kamp fietsen en gingen we het bos verkennen. Als avondeten aten we rijst met kip, gemaakt door leerlingen. Daarna hadden we nog bosspellen gedaan en een kampvuur gemaakt. De tweede dag hebben we een soort expeditie Robinson gedaan met veel spellen en in de avond hebben we friet gegeten. En daarna de bonte avond met leuke acts. Op de laatste dag moesten we opruimen en gingen we naar het zwembad in Oosterhout. Dat was heel leuk. Toen we klaar waren met zwemmen werden we opgehaald door auto’s en gingen we weer naar huis.

Groetjes van Lisa en Rosalie

Vrijwilligersavond

De vrijwilligersavond is 2 juni gehouden. Met een groep van ongeveer 25 mensen hebben we genoten van een gezellige barbeque. Het weer heeft meegewerkt. Buiten op het plein konden we genieten van al het lekkers met een heerlijk zonnetje.

Oudergesprekken

Volgende week krijgt u weer de mogelijkheid om in te schrijven voor de 10 min. gesprekken. Deze worden gehouden op dinsdagmiddag, 27 juni en donderdagmiddag en -avond, 29 juni. De gesprekken zijn bedoeld om te bespreken hoe het gaat met uw kind op school en wat de resultaten waren van de afgelopen periode. De gesprekken voor groep 1 t/m 5 zijn niet verplicht.

Voor groep 6 zijn de gesprekken wel verplicht. Deze ouder(s)/verzorger(s) krijgen een ‘grafiek prognose VO’ mee naar huis, waarin verteld wordt welk vermoedelijk uitstroomniveau past bij uw kind. Dit kan helpen bij het bepalen welke middelbare scholen u en uw kind volgend jaar willen bezoeken.

Voor groep 7 zijn de gesprekken ook verplicht voor ouders/verzorgers. Leerlingen zijn uitgenodigd om mee te komen naar het gesprek. Deze avond krijgt u een ‘voorlopig uitstroomniveau’ mee.

Voor het inschrijven krijgt u een bericht via de gespreksplanner van Parro, zoals u gewend bent.

Musical groep 8 “iketsjer”

De eindmusical van groep 8 komt eraan. Alle attributen zijn verzameld, de liedjes ingestudeerd en de teksten uit het hoofd geleerd. Groep 8 is er klaar voor. Alle belangstellenden zijn van harte welkom!

 Kom je ook naar onze musical?​ U bent van harte welkom!

Datum: 27 juni 2023​ Tijd: 19:00, de deuren gaan open om 18:30 ​

Waar: Bruisend Hart​

Spelers: Fiene, Lars, Noah, Charlotte, Ruben, Fenne, David, Matthias, Anna, Manuel, Christian, Robert, Simon, Lisa, Roza en Rosalie​

Vrijwilligers gezocht

  • Overblijf

Voor het nieuwe schooljaar zijn we op zoek naar extra vrijwilligers voor de overblijf. Op dinsdag hebben we nog lege plekken in te vullen en ook op donderdag is één extra vrijwilliger nodig. Lukt het u op één van deze dagen om tussen 12.15 uur en 13.15 uur op school te zijn en toezicht te houden tijdens het eten en spelen? Laat het ons dan weten via: jolanda@cbssamenopweg.nl. Met voldoende vrijwilligers streven we er naar dat u eens in de drie weken aan de beurt bent.

Feestweek: Optocht

Zaterdag 12 augustus is de dag van de optocht.

Wie in groep 5, 6 of 7 heeft zin om mee te doen met de optocht?
Wat we gaan doen: Jij komt verkleed als een beroep. Denk aan brandweer, zuster, politie, secretaresse of iets anders. Als het maar duidelijk is welk beroep je uitbeeld.

Op de ochtend van de optocht gaan we de fietsen versieren. Zo feestelijk mogelijk met slingers en ballonnen.

Als de optocht begint, staan we klaar om te gaan fietsen.

Verder is het fijn als er een vader, moeder, opa of oma mee komt helpen bij het versieren. Daarnaast is het noodzakelijk dat er volwassenen meefietsen tijdens de optocht. Om het uit de verf te laten komen hebben we minimaal 10 deelnemers nodig, anders gaat het niet door. Meer mag altijd. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Zo kunnen we de school aan het hele dorp laten zien!

Geef je op bij Esther van der Vlist (06-12221046)

VakantieBijbelweek tijdens de feestweek

Tijdens de feestweek worden er 2 leuke ochtenden in de feesttent georganiseerd door de VakantieBijbelWeek met als thema ‘TEL MAAR MEE!’ Zet het vast in uw agenda!

Voor wie: Alle kinderen in de basisschoolleeftijd

Wanneer: Dinsdag 15 augustus 9.30 – 12.00 uur en donderdag 17 augustus 9.30 – 12.30 uur mét pannenkoeken eten.

Wat: We gaan met elkaar zingen, luisteren naar een verhaal, knutselen, een spel doen en nog veel meer.

Op donderdagochtend is Christelijk Kindertheater Onwijz te gast. Omdat de VakantieBijbelWeek dit jaar 35 jaar bestaat, geven zij dan de feestelijke voorstelling ‘Hieperdepiep’! Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de A.A. de Haan Stichting.

Kosten: Gratis, aanmelden is niet nodig.

Meer informatie: Volg ons op FB: facebook.com/vbwhoornaar. E-mail: vbwhoornaar@outlook.com

Meehelpen?: We zijn nog hard op zoek naar mensen die willen helpen tijdens de ochtenden. Denk aan hulp bij knutselen/spel, tussen de kinderen zitten, drinken uitdelen, opruimen etc. Ook zoeken we nog pannenkoekenbakkers voor de donderdag 17 augustus. Voor meer informatie of opgeven: vbwhoornaar@outlook.com of bij Marieke Koopman, 06-50574143.

Bericht van de Hanneshoeve

De HannesHoeve is na de zomervakantie wekelijks op woensdagmiddag geopend voor opvang.

Omdat we op de doordeweekse dagen na school al een tijdje goed vol zitten hebben we besloten om- na de zomervakantie – de woensdagmiddagen open te gaan voor naschoolse opvang. We gaan eerst eens beginnen met 10 kinderen en zullen daarom nog niet super flexibel zijn om alle scholen aan te doen die we willen.  Er zijn nog wel een paar kleine spelregels:

  • We gaan alleen de woensdagmiddag open (dus niet de hele dag)
  • In de vakanties zijn en blijven we op woensdagen gesloten. Opvang op andere dagen in de vakanties is wel mogelijk uiteraard.

Mocht er interesse zijn om woensdagmiddag (extra) opvang af te nemen, laat het dan graag zsm weten via hanneke@hanneshoeve.nl

Data om te onthouden:

  • 17 juni meester Sem jarig
  • 18 juni juf Gemma jarig
  • 26 juni inloopochtend groep 1 en 2
  • 27 juni musical groep 8
  • 27 en 29 juni 10 min. gesprekken
  • 30 juni volgende nieuwsbrief