Verslag van de plusklas

Groepen

nov 03

We hebben de afgelopen maanden heel veel gedaan in de Plusklas. Zo hebben we onze eigen Troonrede geschreven en zijn we naar de Tweede Kamer geweest. We hebben een webpad over China gemaakt en meegedaan aan de IQuiz. De leerlingen uit groep 7 en 8 krijgen elke week een uur scheikunde.

Scheikunde
We moesten op het begin een soort toets maken over scheikunde. Dit is een voorbeeld van een stukje van de eerste les. Bij de les moesten we vijf verschillende materialen opschrijven en dan moesten we kijken of het mengsels waren. bij het eerste proefje gingen drie glazen tot de helft vullen met water, in het eerste glas moesten we een schepje suiker doen en in het tweede glas een schepje zout. Toen moesten we bij die twee gaan roeren daarna moesten we de glazen door elkaar schuiven en dan raden in welke suiker, in welke zout en in welke water. Wij vinden scheikunde erg leuk.
Bryant en Stijn

Webpad China
Dit stukje gaat over webpad China. Een webpad is een heel groot word document met heel veel vragen. In dit word document werden vragen gesteld over China. Van de geschiedenis tot de taal en de bevolking. Sommige mensen van de plusklas waren heel snel klaar en sommige moesten het nog thuis afmaken. Je moet het word document downloaden via de site van alle webpaden. Op die site stonden ook al allemaal bronnen voor sites om de antwoorden te vinden. Soms moest je zelf op het internet zoeken. Er was een hele lastige opdracht. Daar zag je Chinese namen staan en moest je de goeie naam vinden. Aan het eind kreeg iedereen een cijfer. Dit was ons stukje over webpad China
Jordi en Nathan

De tweede kamer
Wij zijn naar de tweede kamer geweest.
We moesten eerste door een soort douane.
Daar zagen we echte bewakers rondlopen.
We hadden een leuke groepsleider genaamd ernst.
We mochten in kamers komen waar ander gasten niet mochten komen bijvoorbeeld een hele bijzonder bibliotheek waar alle handelingen op waren geslagen.
Ook de allereerste handeling
Het Was een hele mooie ouderwetse bibliotheek.
We zagen echte tweede Kamerleden rondlopen.
Aan het eind mochten we een echt debat zien.
Jan, Sem en David

IQuiz
Met de plusklas hebben we een quiz gedaan.
Het was leuk maar ook heel moeilijk.
De hoogste score was 30 punten behaald door Elena uit groep 8.
Het waren 22 vragen waar je 1 tot en met 4 punten voor kon krijgen.
Je moest het ook op tijd doen per vraag.
Soms had je veel tijd en soms heel weinig dat maakte het extra lastig.
Ze zeiden aan het begin ook dat niemand hem volledig goed zou kunnen hebben.
Bij sommige vragen zat ook een filmpje.
Geschreven door Manouk, Sara & Elena

Tweede Kamer
We zijn met de Plusklas naar de Tweede Kamer geweest. We moesten eerst helemaal gecontroleerd worden of we geen gevaarlijke spullen hadden. Gelukkig kwamen we allemaal veilig door de controlepoortjes heen. Daarna kregen we een rondleiding door de Tweede Kamer. We mochten op plekken komen waar alleen medewerkers mochten komen. We mochten in de handelingenkamer komen met 30.000 verslagen. We mochten ook naar een debat luisteren op de publieke tribune. We mochten op een roltrap lopen die in 1900 het langste was van heel Europa.
Tessa, Jemma en Anna