Graden en driehoeken

Groepen

mrt 07

graden (driehoeken)
Wij hebben met graden gewerkt.
We hebben sterren met driehoeken gemaakt de juf riep je tijdens de knutselles
met een ster met driehoeken maken bij haar in tweetallen of in drietallen.
We gingen de hele tijd proberen met een GEO driehoek. We gingen
de hele tijd meten. Er waren allemaal verschillende driehoeken op de tafel getapet maar uiteindelijk had de juf gezegd dat alles 180 graden was.
Roy.s

Geodriehoeken

In de plusklas zijn wij aan de slag geweest met geodriehoeken. We hebben geleerd hoe we de hoeken van driehoeken uit moesten rekenen en hebben soms was dat best wel moeilijk. Uiteindelijk hebben we geleerd dat een driehoek altijd 180 graden moet zijn. Ook hebben we nog geleerd wat voor hoeken er zijn, zoals een rechte hoek( 90 graden) en een scherpe hoek en ook nog een stompe hoek. Het was een leuke les en we hebben er veel van geleerd.

Anna

verslag plusklas

We waren met de plusklas bezig met drie hoeken. De juf heeft met tape de hele tafel onder geplakt. Wij moesten berekenen hoeveel graden elke driehoek was. We waren er allemaal mee bezig. Uiteindelijk zei de juf elke driehoek is 180 graden. Dus reken nog maar een keer uit en probeer zo dicht mogelijk bij de 180 graden te komen. Je had ook nog drie verschillenden hoeken: een stompe hoek boven 90 graden, een rechte hoek 90 graden en een scherpe hoek ook onder de 90 graden

David