Bezoek Rijksmuseum

Groep 8

jan 23

Wij waren donderdag naar het Rijksmuseum geweest. Het was er heel mooi en we hebben de Nachtwacht gezien. Daar ga je eigenlijk voor. Maar we hebben ook een rondleiding gekregen en het was erg leuk. We hebben ook geleerd dat Rembrandt van Rijn grond als verf gebruikt. Het zwart dat je ziet in de schilderijen is van verbrand botgemaakt. Het Melkmeisje is ook heel mooi en de meester heeft meer geleerd dan wij.
Ewoud

Donderdag 22 januari gingen groep 6,7 en 8 naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Toen we er waren gingen we eerst bij de pistolen van vroeger kijken en er was een gids en die ging ons rondleiden. Nadat we bij de pistolen waren geweest, gingen we kijken bij de Nachtwacht die Rembrandt van Rijn in 1642 heeft geschilderd. De gids vertelde ons dat er een stuk van de Nachtwacht af is gehaald omdat hij anders niet in het paleis op de Dam kwam. Verder gingen we nog bij heel veel andere schilderijen kijken zoals: Het Melkmeisje, zelfportretten etc. We hebben ook nog geroken hoe het bij Rembrandt rook: heel vies!!!
Coralie

Het Rijksmuseum
Donderdag 22 januari waren wij naar het Rijksmuseum geweest. Het was erg leuk en we hebben ontzettend veel geleerd en gedaan. We zijn ook bij de Nachtwacht geweest. Hij was heel groot en mooi. Er zaten in Nachtwacht ook nog drie geheimen in. We mochten ook nog een par proefjes doen, zoals voelen hoe de jurken van vroeger voelden, ruiken hoe Rembrandt rook en nog een paar leuke dingetjes. We waren ook bij het Melkmeisje geweest, die was ook ontzettend mooi. Verder hebben nog scheepjes en pistolen gezien. Ook de boekenkist en het zwaard hebben we gezien. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen om te zien.
Elsje