Nieuwsbrief 40

Nieuwsbrief

jul 13

Fancy fair

Intussen bent u misschien wel benieuwd wat de Fancy Fair heeft opgebracht? Nu, in ieder geval een hele gezellige middag en avond, met prachtig weer en leuke gesprekken, maar het gaat natuurlijk om het eindbedrag.
Ik mag u meedelen dat er € 2492,30 is opgehaald! We zijn er ontzettend blij mee en gaan volgend schooljaar investeren.
Nogmaals bedankt aan alle vrijwilligers en bedrijven en alle belangstellende die hun portemonnee hadden meegenomen.

Biebmoeders gezocht

De biebmoeders zijn op zoek naar drie moeders, vaders, oma’s of opa’s die willen helpen in de bibliotheek tijdens het ruilen van de boeken van de kinderen. Wie leest er zelf ook graag en wil zich inzetten voor de bibliotheek op school? Graag mailen naar jolanda@cbssamenopweg.nl. Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden als biebouder, dan kunt die ook stellen aan Marit Schippers.

Dikke bandenrace Noordeloos

Op 6 augustus wordt er een dikke bandenrace georganiseerd in Noordeloos. Voor meer informatie klikt u op de volgende link Dikke Banden Race Noordeloos

Afscheid Joyce

Deze week is duidelijk geworden dat Joyce Nederlof (groep 5) onze school gaat verlaten, zij zal volgend jaar starten op de Klim-op. We wensen haar alle goeds toe!

Even voorstellen

Via deze weg wil ik mij graag even voorstellen. Ik ben Laura Sonneveld, 29 jaar. Sinds drie jaar getrouwd met Patrick. Afgelopen januari zijn wij verhuisd van Amersfoort naar Giessenburg. Ik ben opgegroeid in Giessenburg, vandaar dat we deze keuze hebben gemaakt. Na de zomervakantie ga ik hier op school aan de slag. Ik heb er erg veel zin in! Deels zal ik te vinden zijn in groep 8 en deels ga ik kinderen individueel begeleiden. Na de vakantie hoop ik nader kennis te maken met jullie, kom gerust langs om een praatje te maken!
Ik wens jullie allemaal een goede vakantie en graag tot ziens!
Met vriendelijke groet,
Laura Sonneveld

Groet van juf Rachel

‘Aan alles komt een eind’, wordt weleens gezegd. En dat is in mijn geval ook zo. Na zes jaar gewerkt te hebben op de Samen op Weg, zal ik volgend schooljaar verder gaan voor groep 6 op De Morgenster in Sleeuwijk. Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging, maar ik besef me ook heel goed wat ik hier achterlaat. Een fantastische school, leuke kinderen, de gezellige sfeer, heel fijne collega’s en gezellige ouders. Hier ben ik gestart na het behalen van mijn pabo-diploma en hier heb ik de kneepjes van het vak geleerd. Met vallen en opstaan, maar altijd weer de positieve ervaringen eruit kunnen halen. Ik heb heerlijk relaxte groepen gehad (waarbij is gebleken dat veel tweelingen in de klas besmettelijk is…. in dat jaar werd ik zwanger van Anna en Sophie 😉) en ook heerlijk pittige groepen. Er zijn momenten geweest waarin ik heel eventjes de wanhoop nabij was (en de betrokken ouders en leerlingen misschien ook wel 😉), maar in goede samenwerking met bestuur, team, ouders en leerlingen de draad weer op kon pakken en ook die jaren positief kon afsluiten.

Via deze weg wil ik alle leerlingen en ouders waar ik mee heb samengewerkt, heel erg bedanken voor de plezierige tijd die ik hier heb gehad. En ik wens jullie alle goeds in de toekomst. Sleeuwijk is niet aan de andere kant van de wereld, dus wellicht zien we elkaar nog wel eens in het mooie Gorinchem bij het doen van de boodschappen 😉

Groeten, juf Rachel

Afsluiting

Als laatste wil ik graag iedereen bedanken voor het vertrouwen, de hulp (in welke vorm dan ook) en de inzet in het afgelopen schooljaar. Ontzettend fijn dat we met elkaar weer een jaar kunnen afsluiten waarin we terug kunnen kijken op vele activiteiten die een bijdrage hebben mogen leveren aan de ontwikkeling van de kinderen. Ook fijn om blijdschap met elkaar te mogen delen in de vorm van broertjes/zusjes die geboren zijn, collega’s die een baby mochten ontvangen, huwelijken die we mee mochten vieren. Maar ook dat we elkaar mochten bemoedigen bij verdriet, in het bijzonder bij overlijden.
Nu breekt er tijd aan waarin we elkaar even loslaten om tot rust te komen en ons klaar te maken voor een nieuw schooljaar. Ook in deze periode mogen we weten dat Hij met ons mee zal gaan.

Data om te onthouden

13 juli: zomervakantie begint om 12.00 uur
31 juli: Tineke jarig
13 aug: juf Carolien jarig
27 aug: 1e schooldag
28 aug: meester Govert jarig
31 aug: startdienst
13 sept: informatieavond voor alle groepen

Namens,

Jolanda Mulder
directeur