feb 23

groep 3 t/m 5 Lied 434:1
groep 6 t/m 8 Ps 72:7

Schoolfruit na de vakantie

Het is nog niet bekend wat het schoolfruit zal zijn na de vakantie. We zullen de ouders op de eerste dag na de vakantie per mail informeren.

Vier tweelingen in groep 1

Misschien heeft u het artikel in Het Kontakt al gelezen over de vier tweelingen in groep 1 en het filmpje gezien op de app van Het Kontakt, maar hierbij nog de link naar het artikel https://www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/algemeen/142954/vier-tweelingen-in-een-klas-bij-samen-op-weg-in-hoornaar

Werken over kastelen, ridders en prinsessen in groep 1 en 2

Gistermiddag is het thema “Kastelen, ridders en prinsessen” afgesloten in de groepen 1 en 2. In een fotoalbum vindt u de maaltijd die gehouden is in groep 1. Groep 2 heeft afgesloten met een dans. Beelden hiervan worden na de vakantie op de website geplaatst. De mooie prinsessen van groep 2 willen we niet onthouden.

E-waste Race Waardlanden 2018

De E-waste Race is een leuk en leerzaam project voor scholieren, groep 8 gaat hieraan deelnemen. Gedurende vier weken strijden de verschillende teams van verschillende scholen uit de regio tegen elkaar. De groep met de hoogste score (het meeste ingezamelde elektronisch afval per aantal leerlingen in de groep) wint de prachtige hoofdprijs: een schoolreis voor de hele klas!
Door mee te doen aan de E-waste race leren scholieren al doende over het belang van recyclen van elektronische apparatuur.

E-waste staat voor elektronisch afval. Dit zijn alle afgedankte en kapotte apparaten met een stekker, accu of plek voor een batterij en de eventuele oplader. Teveel kleine apparaten zoals oude mobieltjes, kapotte dvd-spelers en defecte wekkers belanden nog bij het restafval. En dat is zonde, want deze apparaten zitten vol met waardevolle, schaarse materialen die nog een keer gebruikt kunnen worden. Door elektronisch afval te recyclen, zijn er minder grondstoffen nodig. Bovendien blijven schadelijke stoffen uit het milieu. Toch wordt slechts een derde van dit afval in Nederland gerecycled en blijft het vaak op zolder of in een la liggen. Kinderen zullen in de toekomst direct de gevolgen ondervinden als e-waste niet gerecycled wordt. Het moet dus een gewoonte gaan worden om e-waste naar het milieupark te brengen. Recyclen kan beter door het gemakkelijker en leuker te maken. Dit doen we met de E-waste Race!

Alle deelnemers krijgen vooraf een interactieve les op hun school. Hierin legt men de race uit en leren de kinderen op een aantrekkelijke manier wat e-waste precies is, hoe belangrijk recyclen is en wat de invloed is op het milieu.

Op 5 maart zet groep 8 het podium in de hal en daar mag iedereen zijn oude, kapotte elektrische apparaten neerzetten:
tv’s, radio’s, computers, printers, boxen, elektrische tandenborstels, enzovoorts.
Hopelijk doen alle kinderen van de Samen op Weg mee en hebben wij tussen 5 en 16 maart het meeste afval opgehaald in heel de Gemeente Giessenlanden!

Zendingsdoel

Na de vakantie gaan de leerlingen weer zendingsgeld inzamelen voor een nieuw doel, de TAK foundation. Jonathan den Breejen, oud-leerling van onze school, doet op het moment vrijwilligerswerk in Kenia voor de TAK foundation. Hieronder stelt hij zich en de TAK foundation voor:

Beste ouders/verzorgers,
Ik ben Jonatan den Breejen, 16 jaar. Mijn zusje Jemma zit in groep 8 hier op school. Afgelopen jaar heb ik mijn Havodiploma behaald, nu doe ik een tussenjaar. Ik ben aan het werk en ben begin 2018 als vrijwilliger naar Kenia gegaan voor de TAK foundation. TAK heeft daar in de omgeving van Nairobi een school gebouwd omdat er een gebrek was aan goed onderwijs. Ik ben daarheen om te helpen met het bouwen van schoolbankjes, speeltoestellen en slaapzalen, het zendingsgeld zal vooral gaan naar materialen hiervoor.
Als u meer over dit project wilt lezen kan dat op www.takafrica.org onder het kopje Tamalaki.
Jonatan

Voorjaarsvakantie

Vandaag hebben alle leerlingen vanaf 12.00 uur vrij. De voorjaarsvakantie is van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart.
Het team wenst iedereen een fijne vakantie!

Bestuursverkiezing

Tijdens de komende ledenvergadering, op maandag 16 april 2018, nemen we afscheid van Sander Mulder. Hij is als bestuurslid aftredend en heeft aangegeven zich niet herkiesbaar te stellen. Voor de invulling van zijn positie is het bestuur op zoek naar een kandidaat, die op termijn wil groeien in de rol van secretaris. Bent u lid van de schoolvereniging en weet u een geschikte kandidaat voor deze rol, dan wordt u uitgenodigd om de naam van deze persoon in te dienen, via bestuur@cbssamenopweg.nl. Op de website van de school (onder downloads) vindt u het profiel van de secretaris.
Uit de ingediende namen wordt door het bestuur een tweetal opgesteld, waarop tijdens de ledenvergadering een stem kan worden uitgebracht.
Iedereen alvast bedankt voor het meedenken en de betrokkenheid!

Op de website staat nieuws bij groep 1, groep 6 en groep 7. Er staan fotoalbums op de website over de logeerkoffer Borre en over Topondernemers in groep 6 en groep 7.

23 februari alle leerlingen vrij vanaf 12.00 uur
26 februari t/m 2 maart voorjaarsvakantie