Nieuwsbrief 13

Nieuwsbrief

nov 19
Aan de ouders van de leerlingen van groep 3/4a.

Na de herfstvakantie is juf Tirza ziek thuis gebleven. Er is geconstateerd dat zij overspannen is en ervaring leert dat dat wat langer kan gaan duren. Hoe lang het gaat duren weet niemand, maar we willen u op de hoogte houden.
De eerste weken hebben de collega’s samen groep 3 “gedraaid”. Omdat het duidelijk werd dat de vervanging langer kon gaan duren, zijn we rond gaan kijken naar een stabiele invulling voor groep 3.
Meester Tom hebben wij bereid gevonden om groep 3/4 les te geven. Meester Tom stelt zich elders in de nieuwsbrief aan u voor.
Het is niet te vermijden dat er dingen anders gaan in de groep, elke leerkracht heeft zijn eigen stijl en invulling en dat mag ook. Voor de begeleiding van meester Tom zijn juf Jolanda en ondergetekende verantwoordelijk. Vanwege haar ervaring in groep 3/4 weet juf Jolanda hier alles van en zal zij meester Tom coachen. Ik help als juf Jolanda voor de groep staat. Om deze reden zitten juf Jolanda en ik regelmatig achterin bij meester Tom.
De komende 10-minutengesprekken gaan gewoon door en worden gevoerd door meester Tom. Juf Jolanda zal bij deze gesprekken aanwezig zijn.
Mogelijk en waarschijnlijk blijft er genoeg te vragen. Wij helpen u daar graag bij, u hoeft alleen maar even binnen te lopen bij meester Tom, juf Jolanda of bij mij.

Meester Tom

Beste ouders,

Nadat ik twee weken voor de klas heb gestaan, is het hoog tijd mezelf eens voor te stellen. Mijn naam is Tom Peverelli, en ik ben sinds maart van dit jaar afgestudeerd aan de PABO in Utrecht. Ik ben 23 en woon in Gorinchem. Vorig schooljaar heb ik gewerkt in Vuren. Ook daar werkte ik in groep 3 en 4. Hetzelfde doe ik hier. Na twee weken kan ik toch wel zeggen dat ik het goed naar mijn zin heb en ik hoop dat de kinderen ondertussen ook gewend zijn aan het nieuwe gezicht op school. Als u wat wilt weten of aan me wilt vragen, loop dan gerust even binnen.

Vriendelijke groet,
Tom Peverelli

Sinterklaas

Zoals u misschien al gezien heeft, is de ouderraad weer heel actief geweest om de school te verfraaien. Wellicht weet u dat de Sint zaterdag a.s. een bezoek brengt aan Hoornaar. In tegenstelling tot andere jaren komt hij niet aan bij de Witte Brug, maar aan het einde van de Dorpsweg ter hoogte van nr. 62. De Sint zal de school op vrijdag 3 december bezoeken.

Kinderpostzegels

De bestellingen van de kinderpostzegels zijn uitgedeeld aan de leerlingen van groep 7 en 8. Als het goed is heeft u dus uw bestelling inmiddels ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn, wilt u dan contact opnemen met school?

DVD met schoolfoto’s en film musical

De DVD van het schooljaar 2009-2010 is gemaakt. Op deze DVD staan diavoorstellingen van de vele activiteiten, bijv. schoolreis, kleuterreis, verjaardagen juffen, kerstviering enz. De musical, opgevoerd in april, is in zijn geheel gefilmd. Ook deze film staat op de DVD. De DVD is voor
€ 7,50 te bestellen door onderstaand strookje samen met het geld in te leveren bij Tineke.

Materiaal over opvoeden

Op 14 oktober is er een avond geweest van het School Maatschappelijk Werk over opvoeden.
Jogeeta heeft daarbij aangegeven dat ze nog materialen naar school zou sturen. Dit is inmiddels binnen. Er is een pakketje over opvoeden: Leuk maar niet altijd makkelijk. Hier wordt dieper ingegaan op aandacht geven en spelen. Daarnaast is er een gedragskaart, een beloningskaart om bijvoorbeeld het gedrag van het kind te versterken of gewenst gedrag te stimuleren.
Mocht u interesse hebben in deze materialen dan kunnen deze worden afgehaald bij Tineke. (maandag-, dinsdag-, donderdag- of vrijdagochtend)

Intern Begeleider,
Jolanda Mulder.

Boeken groep 1 VVE-project

Vandaag krijgen alle leerlingen van groep 1 het boek “Ik wil de maan” mee naar huis. Er zal komende week ook over gewerkt worden. Deze boeken moeten vrijdag 26 november weer terug naar school.

Data om te onthouden

22 november dammen
22 november MR, PV
23 november juf Anja jarig
26 november rapport 1

Groeten,
Jaap van den Berg