nov 16

Groep 3 t/m 5 Hé, luister mee.
Groep 6 t/m 8 Zegen ons Allegoede.

Schoolfruit

Deze week krijgen de leerlingen op woensdag een appel, donderdag een peer (kleuters in de middag een appel) en vrijdag een stukje Dino meloen.

Voorstellen stagaires

Hallo, mijn naam is Sjors van Herpen en ik ben 20 jaar oud. Ik woon in Hardinxveld en op dit moment zit ik in het derde leerjaar van de PABO, op de Marnix Academie in Utrecht. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te drummen of af te spreken met wat vrienden. Het komende jaar loop ik hier op woensdag en donderdag stage in groep 5. Ik volg het eerste halfjaar de minor ‘afstemmen op onderwijsbehoeften’, waarbij ik binnen de groep onderzoek zal doen naar de behoeftes van de kinderen. Het tweede halfjaar volg ik de geïntegreerde minor ‘Natuur, milieu en techniek’, waarbij ik me bezig zou houden met lessen hierover. Ik heb het tot nu toe erg naar mijn zin hier. Ik hoop hier nog veel te leren en kijk uit naar de rest van dit schooljaar.

Gezocht: hulp bij de overblijf!

Wie eet er met ons mee op de Samen op Weg?
Veel kinderen van de Samen op Weg blijven op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag over en zij zijn op zoek naar een enthousiaste ouder, opa, oma, tante, grote zus of broer of wie het dan ook maar leuk vindt om met ze mee te eten en te spelen tussen de middag.
Vanaf januari zijn we op zoek naar twee mensen voor de maandag en één iemand voor de donderdag. Mocht u/jij het overblijven wel wat vinden, maar schikt het niet op de genoemde dagen, dan horen we het ook graag, misschien kunnen we dan nog kijken of er mogelijkheden zijn tot het ruilen van een dag. Voor het overblijven wordt een vrijwilligersvergoeding ontvangen.
Vragen? Loop gerust naar de ‘overblijfmoeders’ of kom even langs bij ondergetekende. Via de volgende link kunt u lezen wat we verwachten van de ‘overblijfmoeders’Overblijf – afspraken regels en routines

Abonnement overblijf

Een tijdje terug hebben we u geïnformeerd over de mogelijkheid tot een abonnement voor de overblijf. Fijn om te zien dat er al ruim 50 abonnementen zijn afgesloten!
Nu ontving ik laatst de vraag of het ook mogelijk is om te kiezen voor een flexibel abonnement. Dat kan! Als je bijvoorbeeld kiest voor een abonnement voor één dag in de week, dan kan deze flexibel ingezet worden. Zo zijn er mensen die een bepaalde periode op maandag werkzaam zijn en een andere periode juist op donderdag. Mocht u vragen hebben over een flexibel abonnement dan kan dat altijd kortgesloten worden met Wilma van de overblijf.

Gezocht: invallers!

De afgelopen periode hebben we verschillende keren na moeten denken over groepen verdelen en naar huis sturen vanwege het niet hebben van vervanging. Uiteindelijk is het met wat schuiven toch steeds nog gelukt om iedereen op school te houden en te voorzien van onderwijs. Het kiezen van de beste van de slechtste zeg maar….
Daarom wederom de oproep naar jullie als ouders die in het bezit zijn van een onderwijsbevoegdheid. Wie kan ons helpen bij nood?
Voor meer informatie verwijs ik graag naar onderstaande link.
Ouderbrief Invalwerk en WWZ Samen op Weg
Mocht u iemand anders kennen met een onderwijsbevoegdheid die past binnen onze school dan hoor ik dat natuurlijk ook graag!

Factuur schooljaar 2018-2019

Deze week is de factuur voor het schooljaar 2018-2019 verzonden per mail. Mocht u deze niet hebben ontvangen, wilt u dan contact opnemen met Tineke via tineke@cbssamenopweg.nl.

Pietengym groep 1 en 2

Vrijdag 30 november is er weer een GiGa-gymles voor de leerlingen van groep 1 en 2.
Dit keer zal het een “Pietengym” zijn in het Bruisend Hart. Groep 1 gaat van 10.30 uur-11.15 uur en groep 2 van 11.15 uur tot 12.00 uur.
Alle ouders, opa’s en oma’s zijn van harte welkom om mee te doen!
De kinderen van groep 2 mogen allemaal om 12.00 uur opgehaald worden in het Bruisend Hart. Wellicht kunt u, als u de les niet meedoet, iets eerder komen om te helpen met aankleden.

Op de website staat een fotoalbum van de maandviering van groep 1 en nieuws bij groep 1.

23 nov juf Anja jarig
27 nov niet verplichte 10 minutengesprekken groep 1 t/m 8
29 nov juf Agnes jarig
4 dec Sinterklaasviering op school