okt 24

Groep 3,4 en 5: Ps 106:1b
Groep 6/7 en 8: Opw. 454

Verkeersonderzoek groep 5

Groep 5 heeft een groepsopdracht voor verkeer gekregen waarbij ze tussen 8.15 uur en 8.30 uur en tussen 13.00 uur en 13.15 uur op de stoep voor het lokaal van groep 4 moeten zijn. Ze kijken daar naar veilige en onveilige situaties, ze tellen hoeveel mensen er met de auto of fiets komen en ze interviewen mensen. Deze opdracht duurt tot 9 november.

School op Seef

Ook dit jaar zullen er weer praktijklessen verkeer gegeven worden. Dit gebeurt aan de hand van School op Seef, het programma voor de structurele aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan basisscholieren in Zuid-Holland.
Dinsdag 1 november zullen de eerste lessen plaatsvinden. Groep 3 en 4 krijgen in de ochtend praktijkles. Voor deze les moeten alle leerlingen van groep 3 en 4 hun fiets meenemen. In de middag krijgen de leerlingen van groep 1 de praktijkles “Oversteken in het dorp”.

Week van het geld (7-11 november 2011)

Groep 8 gaat in de week van het geld aandacht besteden aan hoe je met geld om kan gaan. Deze week zal er op dinsdag een gastspreker komen en jawel, op maandag mogen wij als enige klas aanwezig zijn bij de opening van de week van het geld. Meer informatie over hoe we deze prijs gewonnen hebben, zullen de kinderen op de site aangeven.
Op maandag 7 november zullen we naar het Ministerie van Financiën gaan. Vervoer wordt voor ons geregeld. We worden om 09.00 uur verwacht en om 10.30 uur is het afgelopen. Minister de Jager zal deze week openen.
Verder informatie over mogelijk eerder op school aanwezig zijn en het programma zullen nog volgen.
Voor meer informatie: www.weekvanhetgeld.nl Juf Jolanda

Zendingsproject

Dit schooljaar zal het doel van het zendingsgeld zijn “Bedden voor het St.-Anne’s Missie ziekenhuis op het platteland van Zimbabwe”. De bedden in het ziekenhuis zijn er heel oud. Mannen van het onderhoud kunnen met de juiste middelen en onderdelen de bedden repareren en verven. Dames van de naaikamer maken lakens en repareren de matrassen. Voor ongeveer € 150,= is één bed weer helemaal als nieuw, zodat de patienten daar ook lekker slapen als ze ziek zijn.
Op dinsdag 15 november zal Trudi Boeter meer over de zendingsproject komen vertellen aan de kinderen. We hopen dat elke maandagmorgen veel geld in de zendingspotjes zal verdwijnen. Op de website van de school vindt u onder “downloads” meer informatie over het project.

Jeugd EHBO voor de leerlingen van groep 7 en 8

Donderdag 3 november krijgen de leerlingen van groep 7 en 8 hun eerste EHBO les. Het praktische gedeelte van deze lessen wordt gegeven door leden van de EHBO-vereniging Noordeloos e.o. Tijdens deze lessen leren zij wat ze moeten doen bij verwondingen of botbreuken en als iemand flauwvalt of niet meer ademt. Ze leren ook hoe ze ongevallen kunnen voorkomen. De lessen worden in maart afgesloten met een examen.

Groep 8

Voor de leerlingen van groep 8 en hun ouders organiseert de Uilenhof op woensdag 2 november voor de leerlingen uit groep 8 een doe-middag. De doe-middag duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur.
Voor de ouders is er op donderdag 3 november een informatieavond op de Uilenhof. De avond duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Alle leerlingen van groep 8 hebben een brief meegekregen over deze doe-middag en informatieavond.
Op woensdag 9 november is er een doe-middag op de Windroos. Je kunt starten tussen 13.30 uur en 14.30 uur.
De open dag op de Uilenhof is op zaterdag 28 januari 2012 van 10.00 uur tot 13.00 uur.
Op woensdag 11 januari 2012 is er een doe-middag op het Lyceum Oudehoven.
De open dag op het Lyceum is op woensdag 1 februari 2012 vanaf 14.30 uur.
Verdere open dagen zijn bij ons nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, zullen ze gepubliceerd worden in de nieuwsbrief.

Open schoolochtend

De open schoolochtend zal dit schooljaar plaatsvinden op donderdagmorgen 2 februari 2012 van 9.00 uur tot 11.00 uur.
Deze ochtend is bedoeld voor ouders met hun kind dat 4 jaar wordt tussen 1 juli 2012 en 30 juni 2013. Er kan dan in groep 1 gekeken worden en uw kind kan ingeschreven worden als aankomend leerling. Kent u iemand die een kind heeft dat 4 jaar wordt, wilt u dat dan aan ons doorgeven? We kunnen dan voor een persoonlijke uitnodiging zorgen.
Deze ochtend is er ook een open ochtend op de OBS Klim-op en PSZ Trippel Trappel.

Bibliotheek

Informatie over de bibliotheek van de school is nu ook terug te vinden op de website van de school. Onder “de school” vindt u o.a. informatie over het uitlenen en de nieuwe boeken die zijn aangeschaft. Neemt u regelmatig eens een kijkje!
Op school zijn de boekjes “Elmer in de sneeuw” en “Gaan naar de maan” ingeleverd. Deze boekjes zijn niet van school. De boekjes kunnen door de eigenaar afgehaald worden bij Tineke.

Studiemiddag

Op vrijdag 17 februari 2012 is er een studiemiddag gepland. Alle leerlingen zijn deze middag vrij.

1 november School op Seef, groep 1, 3 en 4
2 november oud papier