okt 13

Groep 3,4,5a: Wees niet bang
Groep 5b,6,7 en 8: Ps 121:4

De eerste periode van het schooljaar

De eerste periode van het schooljaar zit er (bijna) op. Wat is er hard gewerkt in de groepen om een goede band met elkaar op te bouwen met behulp van het Kanjersstartplan. Ook een periode waarin de kinderen zich de regels en routines in de groep eigen gemaakt hebben. Een goede basis waar we het hele jaar profijt van mogen hebben. Naast de afspraken in de klas besteden we als school ook aandacht aan de regels die voor de hele school gelden. We hebben met elkaar afgesproken dat we steeds een afspraak extra aandacht geven en spreken elkaar daar ook op aan. Zo zijn we gestart met het aandachtspunt rustig. We hebben daarbij drie punten waar we met elkaar op letten.
1) Lopen in de gangen
2) Het geluidsniveau buiten het lokaal
3) Ronddwalende kinderen in de school

Te laat komen

Enige weken geleden heb ik kennis gemaakt met de leerplichtambtenaar van de gemeente Giessenlanden. We hebben o.a. gesproken over te laat komen. Omdat wij het belangrijk vinden om na de tweede bel te kunnen starten, gaan we in het vervolg bij veelvuldig te laat komen u op de hoogte stellen per mail. Mocht het te laat komen daarna nog voorkomen, zijn we genoodzaakt om dit bij de leerplichtambtenaar neer te leggen. In de nabije toekomst hoeven de leerkrachten dit niet meer bij te houden, dan zal er een rechtstreekse verbinding komen en het te laat komen direct bij de leerplichtambtenaar binnen komen.
Via ouderportal kunt u inzien wanneer uw kind te laat in de klas aanwezig was.

Dag van de duurzaamheid

Wethouder van Houwelingen en van Leeuwen hebben in verschillende groepen voorgelezen uit het boek: ‘De wereld van plastic’. Om plastic en het recyclen daarvan onder de aandacht te brengen hebben we naast het boek ook knikkertegels van gerecycled plastic ontvangen voor op het schoolplein.

GIGA

Donderdag was de knallende kick-off van GIGA voor de groepen 5 tot en met 8. Naast de actieve activiteiten op het Dirk IV-plein en de creatieve activiteit in de hal van de school, is er ook door de betrokkenen (tien basisscholen, Stichting Kindercentra Alblasserwaard, Stichting Wasko, Kindercentrum Bobbi, De Lange Wei, Syndion en gemeente Giessenlanden) een samenwerkingsovereenkomst getekend om met elkaar een positieve bijdrage te leveren aan een actieve samenleving.
Op dinsdagmiddag 25 oktober zal er een speciaal programma zijn voor de kinderen van groep 1 tot en met 4. Zij worden dan in sportkleding verwacht.

Nieuw zendingsdoel

In de periode tussen de herfstvakantie en kerstvakantie gaan de kinderen sparen voor de jongerenkampen van Stichting Gave. Dit is een organisatie die christenen helpt om in contact te komen met vluchtelingen. (www.gave.nl)
De medewerkers van Gave geloven dat vluchtelingen gezien en geliefd zijn door God. Het is hun verlangen dat vluchtelingen dit weten! Eén van de dingen die Gave doet, zijn kampen voor jongeren organiseren. Op deze kampen komen Nederlandse jongeren en vluchtelingenjongeren samen voor een week met Bijbelstudie, sport en spel. Er worden mooie vriendschappen gesloten, de jongeren kunnen even heerlijk ontspannen en genieten en leren door alles heen God beter kennen.
Diana Baan (een nicht van Benthe en Abel Mulder) werkt bij Gave. Zij komt op vrijdag 4 november een presentatie voor alle klassen geven. Ze woont in Katwijk en helpt de christenen daar bij het opzetten van clubs voor de mensen van het asielzoekerscentrum.

Voetbalschool the champions

Woensdag 19 oktober organiseert voetbalschool the champions van Sander Vink een training op het Sportpark van SVM Meerkerk. Mail voor aanmelding naar voetbalschoolthechampions@outlook.com.

Open dagen voortgezet onderwijs 2016-2017

Onder “downloads” staat een lijst met activiteiten en open dagen van het middelbaar onderwijs.

ANWB Lichtbrigade

Binnenkort gaat de wintertijd weer in. Dat betekent dat de dagen weer donkerder worden. Veel van onze leerlingen komen op de fiets naar school. Wij vinden het als school erg belangrijk dat de leerlingen veilig en goed verlicht door het verkeer gaan. Want wist u dat de kans op een aanrijding met 20% afneemt door goede verlichting?
Daarom doen we mee met de ANWB Lichtbrigade en organiseren we zelf een actie op de school. Wij hebben van de ANWB Lichtbrigade een toolkit gekregen met alle benodigdheden voor een goed verlichte fiets. Hiermee gaan wij samen met de ouderraad aan de slag om o.a. de verlichting te controleren en eventueel te repareren.
Wilt u ervoor zorgen dat uw kind op woensdag 26 oktober met de fiets naar school komt?

Maandviering groep 1

Vrijdag 28 oktober verzorgen de leerlingen van groep 1 de maandviering. Alle ouders van de leerlingen van groep 1 mogen hierbij aanwezig zijn.
De viering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws bij groep 1,2, 4/5a en 5b/6.
Er staat een fotoalbum van groep 7 op de website van het bezoek aan Oases en de les verzorgd door ’t Gilde.

Herfstvakantie

Het team wenst u en de kinderen een fijne herfstvakantie.

14 okt: juf Annick jarig
15 okt: juf Marja jarig