Nieuwsbrief 9

Nieuws

okt 16

Maandviering groep 1

Vrijdag 30 oktober verzorgen de leerlingen van groep 1 de maandviering. Alle ouders van de leerlingen van groep 1 zijn hierbij van harte welkom.
De viering begint om 9.00 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Kinderboekenweek

Gisteren sloten we de Kinderboekenweek af met een prijsuitreiking voor de beste uitvinding van de groep en de beste voorlezer van de groep.
Wat fantastisch om te zien dat zoveel kinderen, van klein tot groot, hadden nagedacht over een uitvinding. Er kwam van alles naar boven; zwevend skateboard, automatische aankleedmachine, lunchmaker, schuurhandschoenen, botersmelter op zonne-energie, automatisch flesmachine voor baby’s, waterflesje met licht, deurmatje met bel voor je slaapkamer, vliegende auto’s, smaaksmuller etc. We hebben talentvolle uitvinders op onze school waar we later nog wel eens wat van gaan horen!
Ook was er in elke groep een winnaar van de voorleeswedstrijd. Zelfs in de kleutergroepen zijn al goede voorlezers te vinden. Ook zij werden beloond met een boek over het thema van de Kinderboekenweek ‘Raar maar waar”.
Nathalie uit groep 8 heeft ons een stukje laten horen uit haar favoriete boek. Zij mag door naar de regionale voorleeswedstrijd.

Excursie Tweede Kamer

De plusklas vertrok donderdag al vroeg op excursie naar de Tweede Kamer. Zij hadden in één van de lessen op school een troonrede geschreven. Elizabeth van Leeuwen (moeder van Anna uit de plusklas) vond dit een mooie aanleiding voor een rondleiding in de Tweede Kamer en heeft dat voor ons geregeld. Het was een ontzettend leerzame en leuke dag!

Excursie Nieuwe Kerk Amsterdam

Groep 8 had een excursie gewonnen naar de tentoonstelling over de geschiedenis van het Christendom in de Nieuwe kerk te Amsterdam. Dinsdagmorgen stond voor hen de bus klaar. Zij hebben hun ogen uitgekeken en veel geleerd. (zie verder onder groep 8)

Zwangerschapsverlof juf Jolanda

Voor juf Jolanda nadert het zwangerschapsverlof al snel. Na de herfstvakantie zal zij nog één week op school aanwezig zijn om alles over te dragen aan juf Marja, die haar IB en RT werk over gaat nemen.
Juf Carolien neemt de plusklas over tijdens het verlof.

Borre komt logeren van kinderen van groep 1

In groep 1 gaat de komende tijd het logeerkoffertje weer mee van Borre. U kunt dan met uw kind weer heerlijk extra boekjes lezen en Borre mag blijven slapen! Gaat Borre op dinsdag mee, dan op vrijdag weer terug. Op vrijdag mee, dan graag maandag weer terug! Veel (lees)plezier met Borre!

Hoofdluis geconstateerd

Wilt u uw kinderen weer even extra controleren op hoofdluis? Er is bij enkele groepen hoofdluis geconstateerd.
Meer informatie over de bestrijding van hoofdluis vindt u http://landelijksteunpunthoofdluis.nl/default.asp?pid=104

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er is staat nieuws bij groep 3,5/6a en 8. Ook staat er een fotoalbum over de afsluiting van de Kinderboekenweek en een album over de Kinderboekenweek in groep 3.


Data om te onthouden

19 t/m 23 oktober herfstvakantie
30 oktober maandviering groep 1
4 november dankdag
4 november oud papier

Groeten,
Inge Ros