Nieuwsbrief 9

Nieuws

nov 01

Lied van de week

Groep 3 t/m 5 Waarom staan die stenen daar (AWN)
Groep 6 t/m 8 Opw.277: Machtig God, sterke Rots

Dankdag viering

Woensdag 6 november is het dankdag. Dit jaar vieren we dankdag in de kerk. Het thema van de dienst is: ‘Goed bericht’ De dienst begint om 8.45 en zal ongeveer 45 minuten duren. De kinderen komen eerst naar school en met elkaar lopen we naar de kerk. U bent als ouder (en andere betrokkenen) van harte welkom in de kerk! Vandaag krijgen de kinderen alvast een gezinsdagboek mee naar huis. Hiermee kunt u ook binnen het gezin stilstaan bij dit thema door uit de Bijbel te lezen, opdrachten te doen, te bidden etc. Leuk om zo met elkaar naar de viering van dankdag toe te leven.

Landelijke staking 6 november

De bonden roepen leraren, schoolleiders en onderwijsondersteuners op om in actie te komen voor een fatsoenlijk salaris en minder werkdruk, waardoor het werken in het onderwijs voor henzelf en toekomstige collega’s weer aantrekkelijk wordt.
Als team merken we dat het lerarentekort oploopt en hebben wij nog steeds een vacature open staan vanaf januari voor de woensdag in groep 6. Ook dit schooljaar is er al een moment geweest waarop er geen vervanging was. Ondank de oproep en het daadwerkelijk merken van het lerarentekort kiezen we er niet voor om met het gehele team te gaan staken. Overigens heeft ieder wel het recht tot staken. Als de leerkracht van uw kind gebruik maakt van dit recht, dan bent u daarvan op de hoogte gebracht.

Mediawijsheid

Zoals eerder genoemd is er een ouderavond over sociale media op maandagavond 25 november in onze school. Via de link vindt u de uitnodiging. Binnenkort zal er op school extra aandacht zijn voor dit onderwerp door mee te doen aan de week van de mediawijsheid. uitnodiging ouderavond 25 november.

Schooldammen

Onlangs hebben de kinderen van groep 4 tot en met 8 een damles gehad. Naar aanleiding daarvan is er een flyer mee gegaan. Wat geresulteerd heeft in een aantal kinderen die nu op damles zitten. Als school worden we uitgenodigd om mee te doen aan een scholendamwedstrijd. Vanwege het brede aanbod aan activiteiten, moeten we een selectie maken. Dammen valt daar op dit moment niet onder. Wel heb ik een actieve ouder die daarin zou willen coördineren. Mocht uw kind het leuk vinden om mee te doen aan de damwedstrijd, wilt u dat dan uiterlijk 6 november doorgeven via jolanda@cbssamenopweg.nl? Dan zal ik de school aanmelden bij voldoende deelnemers. Voor meer info, zie ook: uitnodiging scholen Giessenlanden aan schooldamtoernooi.

Zet je licht aan!

Iedereen weet wel dat het gevaarlijk is om zonder licht te rijden, maar toch voert zo’n een derde van de Nederlanders geen goede fietsverlichting. En dat terwijl het voeren van goede verlichting de kans op een aanrijding met 20% verkleint. Goed idee dus, die fietslamp. Maar dan moet je hem wel áánzetten. Voor de veiligheid van onze kinderen besteden we hier aandacht aan, nu het vaker en langer donker is. Met dank aan een betrokken ouder worden de kinderen hier iedere dag aan herinnerd.

Activiteiten voortgezet onderwijs

Op diverse vo scholen starten binnenkort de activiteiten rondom kennismaking voor de kinderen uit groep 7 & 8. Voor sommige scholen zijn er al doemiddagen op 30 oktober. Voor een compleet overzicht verwijzen we u naar de site: https://www.devogids.nl/middelbare-scholen/open-dagen-planner.
Op maandag 11 november is er ook weer een scholenmarkt voor leerlingen van groep 7 en 8 van de Molenlandse basisscholen en hun ouders/verzorgers in De Spil in Bleskensgraaf. 27 VO scholen uit de regio zijn aanwezig om de leerlingen voorlichting te geven. Ook wordt er presentatie gegeven over de overgang naar het voortgezet onderwijs en de keuze voor een school. Bij de informatiestands kunnen jullie kennismaken met de verschillende scholen. Er zijn meer dan twintig scholen uit de hele regio aanwezig op de markt, dus er is genoeg te bekijken en te vragen. Wie weet kom je wel een school tegen waar je nog niet aan had gedacht. Aan de hand van deze informatie kunnen jullie bepalen welke open dagen, die op diverse scholen meestal in januari en/of februari worden gehouden, jullie willen gaan bezoeken.
Datum: maandag 11 november 2019 Tijd: 18:30 uur – 20:00 of 19:30 – 21.15 uur (zie hieronder)
Locatie: zalencentrum De Spil Willem van den Heerikweg 1, 2971 XB Bleskensgraaf (navigatie: parkeerplaats Melkwegplein)
De scholen willen graag genoeg tijd en aandacht aan iedereen geven, dus willen wij voorkomen dat het op een gegeven moment te druk wordt bij de kramen. Daarom hebben we een indeling gemaakt van de basisscholen en deze verdeeld over twee tijdsblokken. Gedurende die tijdsblokken mag je zelf bepalen hoe laat je komt en hoe lang je op de markt blijft. De kinderen van CBS Samen op Weg zijn welkom van 18.30 tot 20.00 uur.

Opvoedadvies

Sociaal team Molenlanden wil u helpen bij vragen over opvoeding en ontwikkeling van uw kind. Zo nu en dan komt iedere ouder/opvoeder voor vragen te staan. De juiste ondersteuning, informatie of advies kan dan helpen.
De pedagogisch adviseur luistert naar uw verhaal en samen wordt een oplossing gezocht die bij u past. Dit advies en de begeleiding is gratis. Advies nodig?
Bel 088 75 15 100 (ma-do 8.30-17.00, vr 8.30-15.00) of mail naar sociaalloket@jouwgemeente.nl

gym extra

Ben of ken je iemand tussen de 6 en ±12 jaar oud en houd je van bewegen en plezier maken in een groep, maar kun je niet goed mee komen met de reguliere sportlessen. Door bijvoorbeeld een lichamelijke en/of cognitieve beperking. Dan is dit iets voor jou! Met ondersteuning van Appollo ’70 en Giga Molenlanden wordt iedere maandag in november (t/m januari) een uur per week bewegen aangeboden. Voor meer info over datums en tijden zie de flyer: Flyer gym extra.

Hulp gezocht!

We zijn nog op zoek naar een Luizenpluizer
Ben jij voorstander van het buiten de schooldeur houden van luizen? Heb je een goed signaleringsvermogen? Ben je beschikbaar op donderdagmiddag na elke vakantie en een enkele keer voor een hercontrole bij signalering op een samen gezocht passend moment? Meld je dan nu aan! Vragen en/of aanmelden? jolanda@cbssamenopweg.nl.

Website

Er is nieuws bij groep 1 over het thema ‘Vervoer’ en bij groep 6 over ‘Planeten’.

Data om te onthouden

6 nov: oud papier
6 nov: viering dankdag
8 nov: start van de week van de mediawijsheid
11 nov: Scholenmarkt Bleskensgraaf groep 7 en 8 (18.30-21.15)
14 nov: studiemiddag

Malcare WordPress Security