Nieuwsbrief 8

Nieuws

okt 18

Lied van de week

Groep 3 t/m 5 Ps 116:1
Groep 6 t/m 8 WK 471: Wat de toekomst

Parkeren

Wilt u bij het wegbrengen en ophalen parkeren in de daarvoor bestemde vakken?
In overleg staat er in de middag een lange taxibus tussen de twee scholen in. Het is niet de bedoeling dat hier voor of achter geparkeerd wordt.

Schoolgids

De schoolgids voor het schooljaar 2019/2020 staat onder downloads op de site. Hierin staat alle belangrijke informatie van de school. In het bijzonder wil ik de aandacht vestigen op het huiswerkoverzicht dat we met het team gestroomlijnd hebben.

Muskathlon voor Compassion


De afgelopen maanden hebben we op school zendingsgeld ingezameld voor Compassion. Barda Verhagen (moeder van Sem) gaat vandaag naar de Verenigde Republiek Tanzania om daar mee te doen aan de Muskathlon. Het sponsorgeld dat door de deelnemers wordt verzameld is bestemd voor de organisatie Compassion. We hebben met elkaar €703,93 gespaard aan sponsorgeld voor Barda.
Sponsoren kan nog steeds via: https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/1045/barda-verhagen.html
We wensen Barda heel veel succes bij het volbrengen van deze uitdaging!

Activiteiten voortgezet onderwijs

Op diverse vo scholen starten binnenkort de activiteiten rondom kennismaking voor de kinderen uit groep 7 & 8. Voor sommige scholen zijn er al doemiddagen op 30 oktober. Voor een compleet overzicht verwijzen we u naar de site: https://www.devogids.nl/middelbare-scholen/open-dagen-planner.
Op maandag 11 november is er ook weer een scholenmarkt voor leerlingen van groep 7 en 8 van de Molenlandse basisscholen en hun ouders/verzorgers in De Spil in Bleskensgraaf. 27 VO scholen uit de regio zijn aanwezig om de leerlingen voorlichting te geven. Ook wordt er presentatie gegeven over de overgang naar het voortgezet onderwijs en de keuze voor een school. Bij de informatiestands kunnen jullie kennismaken met de verschillende scholen. Er zijn meer dan twintig scholen uit de hele regio aanwezig op de markt, dus er is genoeg te bekijken en te vragen. Wie weet kom je wel een school tegen waar je nog niet aan had gedacht. Aan de hand van deze informatie kunnen jullie bepalen welke open dagen, die op diverse scholen meestal in januari en/of februari worden gehouden, jullie willen gaan bezoeken.
Datum: maandag 11 november 2019 Tijd: 18:30 uur – 20:00 of 19:30 – 21.15 uur (zie hieronder)
Locatie: zalencentrum De Spil Willem van den Heerikweg 1, 2971 XB Bleskensgraaf (navigatie: parkeerplaats Melkwegplein)
De scholen willen graag genoeg tijd en aandacht aan iedereen geven, dus willen wij voorkomen dat het op een gegeven moment te druk wordt bij de kramen. Daarom hebben we een indeling gemaakt van de basisscholen en deze verdeeld over twee tijdsblokken. Gedurende die tijdsblokken mag je zelf bepalen hoe laat je komt en hoe lang je op de markt blijft. De kinderen van CBS Samen op Weg zijn welkom van 18.30 tot 20.00 uur.

Opvoedadvies

Sociaal team Molenlanden wil u helpen bij vragen over opvoeding en ontwikkeling van uw kind. Zo nu en dan komt iedere ouder/opvoeder voor vragen te staan. De juiste ondersteuning, informatie of advies kan dan helpen.
De pedagogisch adviseur luistert naar uw verhaal en samen wordt een oplossing gezocht die bij u past. Dit advies en de begeleiding is gratis. Advies nodig?
Bel 088 75 15 100 (ma-do 8.30-17.00, vr 8.30-15.00) of mail naar sociaalloket@jouwgemeente.nl

gym extra

Ben of ken je iemand tussen de 6 en ±12 jaar oud en houd je van bewegen en plezier maken in een groep, maar kun je niet goed mee komen met de reguliere sportlessen. Door bijvoorbeeld een lichamelijke en/of cognitieve beperking. Dan is dit iets voor jou! Met ondersteuning van Appollo ’70 en Giga Molenlanden wordt iedere maandag in november (t/m januari) een uur per week bewegen aangeboden. Voor meer info over datums en tijden zie de flyer: Flyer gym extra.

Hulp gezocht!

Met ingang van dit nieuwe schooljaar zijn we nog op zoek naar verschillende ouders die op een of andere manier ons willen helpen bij activiteiten. Wilt u graag betrokken zijn bij de school van uw kinderen, dan is er wellicht een activiteit, die bij u past. Kinderen en leerkrachten zijn heel blij met uw hulp!
– Biebouder (of opa / oma) gezocht!
Wij zoeken een ouder (of opa/oma) die het leuk vindt om ongeveer 1 x in de 3 weken op dinsdagmiddag of donderdagmiddag te komen helpen in de schoolbieb met het innemen en uitlenen van boeken. Op dinsdagmiddag lenen de kinderen van groep 1 t/m 4 boeken in de bibliotheek, op donderdag zijn dat de kinderen van de bovenbouw.
Vindt u het leuk om te helpen of kent u iemand die dit graag zou willen doen, dan kunt u dit doorgeven aan Tineke of Nicole van de administratie (administratie@cbssamenopweg.nl). Mocht u meer informatie willen hebben dan kunt u dit aan Marit Schippers of één van de andere biebmoeders vragen.
– Luizenpluizer
Ben jij voorstander van het buiten de schooldeur houden van luizen? Heb je een goed signaleringsvermogen? Ben je beschikbaar op donderdagmiddag na elke vakantie en een enkele keer voor een hercontrole bij signalering op een samen gezocht passend moment? Meld je dan nu aan! Vragen en/of aanmelden? jolanda@cbssamenopweg.nl.

Website

Er is een fotoalbum over de afsluiting van de Kinderboekenweek. Er zijn foto’s en filmpjes bij groep 0/1/2a en groep 2b over het bezoek van een echte stewardess in de klas. Er is ook een fotoalbum van de maandviering van groep 7 en een stukje over de handwerkles in groep 7.

Data om te onthouden

21 okt t/m 25 okt herfstvakantie
30 okt: juf Paula jarig
6 nov: oud papier
6 nov: viering dankdag