Nieuwsbrief 8

Nieuws

okt 12

Lied van de week

Groep 3 t/m 5 Ps 146:1
Groep 6 t/m 8 God kent jou vanaf het begin

Verplicht oudervertelmoment en tekenen van formulier gegevensbescherming

Op maandagavond 15 oktober wordt het oudervertelmoment gehouden voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 1,2 en 4 t/m 8. Tijdens het oudervertelmoment vragen wij u om het formulier voor gegevensverwerking te ondertekenen.
Zie onderstaand stukje. Het formulier kunt u ook alvast uitprinten en deze avond ingevuld bij de leerkracht inleveren.

Wet bescherming persoonsgegevens

Per 25 mei 2018 werd de Wet bescherming persoonsgegevens vervangen door de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wetgeving stelt hogere en aanvullende eisen aan gegevensverwerking en privacy. Binnen de vereniging tot stichting en instandhouding van een school met de Bijbel te Hoornaar, gelden daarom nieuwe afspraken.
Deze afspraken kunt u lezen onder “downloads” op de website.
Tijdens het oudervertelmoment wordt u gevraagd een formulier in te vullen en te ondertekenen. Dit is het volgende formulierPrvicacywetgeving CBS Samen op Weg hoornaar definitief

Gymlessen door GiGa voor groep 1 en groep 2

De leerlingen van groep 1 en groep 2 krijgen op de volgende data gymles van Giga: maandag 15 oktober, donderdag 18 oktober, donderdag 11 november, maandag 19 november en maandag 26 november. Wilt u zorgen dat de gymkleding op school is?
Na de herfstvakantie gymmen we ook op dinsdag in gymkleding in het speellokaal.

Maandviering groep 8

Dinsdag 16 oktober zullen de leerlingen van groep 8 de maandviering verzorgen. Alle ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 8 worden daarbij van harte uitgenodigd. Voor het rustig verloop van de viering verzoeken wij u om kleine broertjes/zusjes niet mee te nemen.

Juffendag groep 1b/2

Vrijdag 19 oktober vieren juf Anja en juf Marijke hun verjaardag met de kinderen in de klas. De kinderen mogen deze dag verkleed naar scholen komen. Voor pauzehapje en drinken wordt deze dag gezorgd.

Groep 1 en groep 2 bezoeken voorstelling

Op dinsdag 6 november gaan de leerlingen van groep 1 en 2 naar een voorstelling van het jeugdtheater in Hoogblokland.
De voorstelling heet “Over een kleine mol die…” Het is een vrolijke slapstickvoorstelling vol dieren en dierenpoep, gebaseerd op het bekende prentenboek “Over een mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft”.
Juf Marriëtte, juf Anja en juf Marijke zijn op zoek naar (groot)ouders die willen rijden. Opgeven kan bij de leerkracht.

Kleuterkerstfeest

In tegenstelling wat op de jaarkalender staat wordt het kleuterkerstfeest niet op woensdag 19 december gehouden, maar op donderdag 20 december. Past u het aan in uw agenda?

Biddende moeders

Al vele jaren bestaat er een groep van (meestal) moeders die iedere week bij elkaar komt om te bidden voor de school. We doen dit omdat we geloven in de kracht van het gebed. Door de school, de kinderen en de leerkrachten te omringen met en te ondersteunen door gebed, zien we met vertrouwen uit naar wat God ons geeft. We komen iedere donderdag bij elkaar om 8.30 uur op dorpsweg 114, waar een kop koffie of thee voor je klaar staat. Door na vraag hebben we besloten om na de herfstvakantie niet meer op donderdag maar op vrijdag bij elkaar te komen. Tijd en adres blijven hetzelfde. Heb jij tijd en zin om bij ons aan te sluiten, dan ben je meer dan welkom! We kunnen zeker versterking gebruiken!Als je meer informatie wilt, of gewoon een keertje wilt meekijken, spreek ons gerust een keertje aan of kom langs!.
Esther v.d. Vlist, Mirjam de Zeeuw en Nicole Versteeg

Website

De foto’s van de schoolreis van groep 3 t/m 7 staan op de website.

Data om te onthouden

15 okt oudervertelmoment gr 1,2,4 t/m 8, rooster volgt
16 okt maandviering groep 8
22 okt t/m 26 okt herfstvakantie
30 okt juf Paula jarig

Namens,

Jolanda Mulder
directeur