Nieuwsbrief 8

Nieuws

okt 03

Lied van de week

Groep 3,4,5a: Ps 146:1
Groep 5b,6,7 en 8 God kent jou vanaf het begin

Kinderboekenweek

Donderdagmorgen is de Kinderboekenweek op school geopend. Thema van de Kinderboekenweek is “Voor altijd jong!” De Kinderboekenweek is van 5 t/m 16 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk (gratis bij besteding van € 10,= aan kinderboeken) is geschreven door Dolf Verroen ‘Oorlog en vriendschap’. Een prachtig verhaal over vriendschap in oorlogstijd van de schrijver die met zijn 87 jaar prima bij het thema van de Kinderboekenweek – Voor altijd jong! – past. De illustraties in het geschenkboek zijn van Charlotte Dematons.

De biebmoeders hebben, verkleed als oma’s, een prachtig toneelstuk opgevoerd, waarna zij voorgelezen hebben in verschillende groepen. De ouderraad heeft door de school heen “schilderijen” opgehangen met foto’s van leerlingen en van opa’s en oma’s.

Dag van de duurzaamheid

Op 10 oktober is de dag van de duurzaamheid. Deze dag zullen twee wethouders van de gemeente Giessenlanden komen voorlezen in een aantal groepen en kinderen op die manier na laten denken over hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan.
Dit jaar staat het boek over het thema ‘plastic’ centraal. Kinderen maakten tekeningen en kunstwerken voor het boek. Geïnspireerd door deze tekeningen schreven getalenteerde pabo-studenten de verhalen.

Schrijfsters op school

Dinsdag 11 oktober verwachten wij twee schrijfsters op school. Ineke Kraijo zal in groep 1-3 komen en Lizzy van Pelt zal groep 4-8 met een bezoek verblijden. Elke klas mag de schrijfster een uur in de klas verwachten. De schrijfsters komen vertellen over hun werk, lezen uit eigen werk voor, vertellen over het proces van het schrijven van een verhaal en zullen ook met de kinderen aan de slag gaan. Om 12 uur zal er in de hal een boekentafel staan waar Lizzy en Ineke hun boeken verkopen. Komt u gerust een kijkje nemen (tip van de leesspecialist: een boek als sinterklaas-/kerstcadeau is zeker een aanrader!).

Kick 0ff GiGa Giessenlanden

Per 1 september 2016 is Giessenlanden gestart met het project GiGa Giessenlanden. GiGa staat voor Giessenlanden Inspireert, Giessenlanden Activeert. Met dit project wordt een impuls gegeven om een actieve, sportieve, gezonde en culturele leefstijl te bereiken onder alle inwoners.
Sportconsulenten, beweegcoaches, een cultuurcoach en muziekdocenten geven een impuls aan sport, bewegen en cultuur. De inzet vindt plaats op en rondom scholen, in buurten en wijken, in en rondom zorgcentra en bij de verenigingen.
Het project is opgezet door de gemeente Giessenlanden samen met diverse lokale organisaties binnen de domeinen onderwijs, zorg, welzijn, buurt, sport en cultuur.
Donderdag 13 oktober is de kick-off voor de scholen op het Dirk IV-plein. De leerlingen van Samen op Weg verzamelen zich om 9.55 uur op het plein, waarna de officiële opening plaatsvindt door de wethouder. Daarna wordt door de leerlingen het woord GiGa gemaakt, waarvan een mooie foto wordt gemaakt. Om 10.10 uur worden er feestelijk ballonnen opgelaten. Daarna starten voor de leerlingen van Samen op Weg de sportactiviteiten op het plein. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar het Bruisend Hart.
Wilt u uw kinderen in lekkere sportkleding naar school laten komen en op schoenen waarop gesport kan worden?
Natuurlijk bent u van harte welkom om de officiële opening bij te wonen.

Oudervertelmoment groep 8

Op donderdagavond 13 oktober is de oudervertelavond voor de ouders van de leerlingen van groep 8.
U kunt de leerkrachten die avond vertellen wat volgens u belangrijk is om te weten over uw kind. De leerkrachten horen graag van u wat uw kind nodig heeft om tot zijn of haar recht te komen in de groep.
Het is dus geen avond waarop resultaten o.i.d. besproken zullen worden. Daarvoor is in november het eerste 10-minutengesprek.

ANWB Lichtbrigade

Binnenkort gaat de wintertijd weer in. Dat betekent dat de dagen weer donkerder worden. Veel van onze leerlingen komen op de fiets naar school. Wij vinden het als school erg belangrijk dat de leerlingen veilig en goed verlicht door het verkeer gaan. Want wist u dat de kans op een aanrijding met 20% afneemt door goede verlichting?
Daarom doen we mee met de ANWB Lichtbrigade en organiseren we zelf een actie op de school. Wij hebben van de ANWB Lichtbrigade een toolkit gekregen met alle benodigdheden voor een goed verlichte fiets. Hiermee gaan wij samen met de ouderraad aan de slag om o.a. de verlichting te controleren en eventueel te repareren.
Wilt u ervoor zorgen dat uw kind op woensdag 26 oktober met de fiets naar school komt?

Maandviering groep 1

Vrijdag 28 oktober verzorgen de leerlingen van groep 1 de maandviering. Alle ouders van de leerlingen van groep 1 mogen hierbij aanwezig zijn.
De viering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Voorstellen stagiaires

Hoi! Graag stel ik mezelf aan jullie voor. Ik ben Femke den Besten en eerstejaarsstudent aan de Academische Pabo op de Marnix Academie in Utrecht. Ik woon in Goudriaan en ik vind het leuk om te volleyballen en leuke dingen te doen met vrienden en familie. De Academische Pabo houdt in dat je meer onderzoek naar kinderen en het onderwijs doet. Daarnaast loop ik een dag extra stage, zodat ik op een van de twee dagen mijn onderzoeken kan uitvoeren. Dit jaar mag ik stagelopen in Hoornaar en dat bevalt me tot nu toe erg goed! Ik zal het eerste halfjaar bij groep 5/6 stagelopen en het tweede halfjaar bij groep 2. Mijn stagedagen zijn op donderdag en vrijdag. Ik hoop dat jullie nu een beetje een beeld hebben van wie ik ben en wat mijn studie inhoudt. Als er nog vragen zijn, mogen jullie die altijd stellen!

U heeft mij de afgelopen weken misschien al zien lopen in de school. Mijn naam is Gemma Deelen. Ik kom uit Brandwijk en ik ben derdejaarsstudent aan de Marnix Academie in Utrecht. Dit schooljaar loop ik stage in groep 4/5. Ik ben hier het hele schooljaar op woensdag en donderdag. Ik heb erg veel zin in het komende jaar in deze gezellige en uitdagende groep. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in de gymzaal waar ik gymlessen geef.
Ik hoop op een leerzaam jaar!!

Met vriendelijke groet,
Gemma Deelen.

Beste ouders/verzorgers,

Vanaf de eerste schooldag loop ik, Hanneke Bons, stage in groep 1. Ik zit in het laatste jaar van de PABO aan de Marnix Academie in Utrecht. Op dit moment ben ik vanuit de opleiding en vanuit de school bekwaam geacht om zelfstandig een groep te draaien. Op de maandag en dinsdag zal ik daarom alleen voor de groep staan. Vorig jaar heb ik stage gelopen in groep 3, erg leuk om dan nu ook mijn afstudeerstage hier op school te mogen doen.
“Alles wat u doet, moet u met liefde doen”(1 Korinthiërs 16:14) is mijn motto. Elke dag weer met, voor en naast de kinderen het beste uit de dag halen. Ik heb ontzettend veel zin in het komende jaar!

Met vriendelijke groet,
Hanneke Bons hanneke@cbssamenopweg.nl

Krentenbaard

Er is op school bij enkele leerlingen krentenbaard geconstateerd. Voor meer informatie zie http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Veelgestel…

Sponsorloop voor Compassion

Jullie hebben het vorige schooljaar allemaal meegedaan met de sponsorloop. Weet je nog wel, al die rondjes om de school rennen voor het goede doel?
Vorig week heeft Barda Verhagen, de moeder van Sem uit groep 5, de marathon gelopen in Ecuador voor Compassion. Hieronder een verslag van haar reis.
Na een jaar van trainen en sponsorgeld verzamelen was het dan woensdagochtend 21 september zover, de Compassionreis naar Ecuador ging beginnen! We hebben in totaal 3 projecten bezocht en hadden daardoor een heel vol programma. We gingen ook op homevisit, wat aangrijpend en soms hartverscheurend was. Ook het verhaal van de 20-jarige Kathy die 3 dagen bedolven had gelegen onder het puin door de aardbeving die daar in april dit jaar was en het overleefd had. En prachtige verhalen van sponsorkinderen die weer prachtige kansen krijgen om te studeren en uit de neergaande spiraal van armoede kunnen komen! De mensen en kinderen waren zo ontzettend dankbaar! Het was een feest om daar te mogen zijn! De één na laatste dag hebben we de Muskathlon gerend. Ik was de enige vrouw die de hele marathon liep, het was een heel zwaar parcours, maar de finish heb ik behaald! Ik heb ook met ons sponsorkindje kennisgemaakt en de halve middag gevoetbald, wat hij geweldig vond.
Het was een indrukwekkende reis, met veel emoties, maar ik ben heel dankbaar dat ik met eigen ogen heb kunnen zien wat een geweldig effect het Compassion sponsorprogramma heeft op de levens van de kinderen en hun familie! Daarom wil ik jullie nogmaals hartelijk bedanken voor het prachtige bedrag wat jullie gegeven hebben voor dit mooie doel! In totaal zijn er 400 kinderen gesponsord en is er €231.180,86 opgehaald!! En het werkt echt, dat heb ik gezien!

Muzieklessen muzieklokaal Giessenlanden

Enige tijd geleden hebben we de muzieklessen van het muzieklokaal onder uw aandacht gebracht. Helaas zijn er tot op dit moment (te) weinig kinderen opgegeven. Vandaar nogmaals een bericht over de muzieklessen. Vervoer naar Arkel zou geen probleem hoeven te zijn, omdat de ouder van het kind wat zich opgegeven heeft, bereid is kinderen mee te nemen.
Vanaf woensdagmiddag 2 november worden AMV/VIO lessen gegeven o.l.v. Remco Kuijpers. Dit is voor kinderen uit groep 3 en 4 (vanaf 6 jaar)
Zij leren daar de basiskennis van muziek: Noten leren lezen, maat, ritme, zang en beweging.
Kosten: €199,- voor 30 lessen van 45 minuten inclusief Voorbereidend Instrumentaal Onderwijs (VIO). Meer informatie zie www.muzieklokaalgiessenlanden.nl

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws bij groep 2.


Data om te onthouden

10 okt: voorlezen door de wethouders i.v.m. dag van de duurzaamheid
11 okt: Schrijfsters op school
13 okt: Kikk-off GiGa
13 okt: oudervertelmoment ouders groep 8
17 okt t/m 21 okt: herfstvakantie
28 okt: maandviering groep 1

Groeten,
Jolanda Mulder
directie