Nieuwsbrief 8

Nieuws

okt 08

Winnaar prijsvraag: “Opvoeden doe je zo!”

Afgelopen dinsdag heeft Elena Slob uit groep 8 op het gemeentehuis van burgemeester Ten Kate de 2e prijs mogen ontvangen voor haar opstel met als titel: “Opvoeden doe je zo.”
Deze schrijfwedstrijd werd georganiseerd in het kader van de Week van de Opvoeding die van 5 t/m 11 oktober is. Het Sociaal Team Giessenlanden en de pedagogisch adviseur van de gemeente willen hiermee gesprekken over opvoeden op gang brengen.
Kinderen tussen de 6 en 9 jaar moesten een verhaal schrijven waarin ze vertelden wat ze leuk of speciaal vinden om te doen samen met de mensen waarmee ze in één huis wonen. Kinderen tussen de 9 en 12 jaar kregen de opdracht om een A4-tje te schrijven over hoe zij later hun kinderen willen opvoeden.
Vanuit groep 8 zijn er een aantal opstellen ingezonden en daaruit is het opstel van Elena dus geselecteerd als één van de beste.
Wij zijn hier natuurlijk ontzettend trots op! Vandaar ook deze vermelding in de nieuwsbrief en op onze site.
Onder het kopje van groep 8 kunt het verhaal van Elena teruglezen.

Opening Kinderboekenweek

Donderdag 8 oktober is op school de Kinderboekenweek geopend. Het thema voor dit jaar is “Raar maar waar”. Met de hele school kwamen we bij elkaar in de hal. Een aantal kinderen uit groep 6,7 en 8 traden op met het themalied. Daarna volgde een toneelstukje over twee uitvinders die uitvindingen hadden gedaan die niet helemaal goed uitpakten. Een ontplofte tijdmachine, verbrande schoenen een zwartgeblakerde aardappel waren het resultaat. De kinderen kregen de opdracht om zelf een goede uitvinding te bedenken. In de klassen zal hier verder mee gegaan worden. Ook zullen er voorleeswedstrijden worden gehouden in alle groepen. De winnaars worden volgende week bekend gemaakt en krijgen uiteraard een prijs. De winnaar van groep 8 mag voorlezen voor alle kinderen en gaat door naar de regionale voorleeswedstrijd. Volgende week sluiten we de Kinderboekenweek ook weer af in de hal met ook de bekendmaking van het beste idee/uitvinding van Hoornaar.
Onder “nieuws” treft u een filmpje van het dansje van de leerlingen, onder foto’s staat een album van de opening.

Stagiaire in groep 8

Hoi! Ik ben Lisa en loop dit jaar stage hier op school. Ik ben tweedejaars pabo student aan de Marnix Academie in Utrecht en ben 18 jaar. De eerste helft van het schooljaar loop ik 1 dag in de week stage in groep 8, de tweede helft van het jaar ga ik naar groep 2 en daar ben ik twee dagen in de week. In m’n vrije tijd rijd ik veel paard en geef ik ook les hierin.

Borre komt logeren van kinderen van groep 1

In groep 1 gaat de komende tijd het logeerkoffertje weer mee van Borre. U kunt dan met uw kind weer heerlijk extra boekjes lezen en Borre mag blijven slapen! Gaat Borre op dinsdag mee, dan op vrijdag weer terug. Op vrijdag mee, dan graag maandag weer terug! Veel (lees)plezier met Borre!

Hoofdluis geconstateerd

Wilt u uw kinderen weer even extra controleren op hoofdluis? Er is bij enkele groepen hoofdluis geconstateerd.
Meer informatie over de bestrijding van hoofdluis vindt u http://landelijksteunpunthoofdluis.nl/default.asp?pid=104

Biebmoeder gezocht!

We zijn op zoek naar een biebmoeder voor de vrijdagmorgen.
Als biebmoeder help je de kinderen met het zoeken van een boek en zorg je voor het inscannen van deze boeken. We hebben al een flink aantal actieve biebmoeders die je kunnen inwerken en waardoor je ook zelf kunt aangeven hoe vaak je inzetbaar wil zijn. Hou je van (kinder) boeken en lijkt het je leuk om kinderen van de school te stimuleren tot lezen, neem dan contact op met Marit Klieverik (moeder van Lara en Teyl) of Tineke. Zij kunnen je verder informeren.

Workshop fotografie


Vind je fotograferen leuk en wil je er wat meer van weten? Fotoclub De Ontspanner geeft een workshop fotografie in 4 delen bij CBS Samen op Weg.
Wanneer? Op woensdagen 4, 11, 18 november en 2 december van 13 tot 14 uur.
Waar? CBS Samen op Weg
Wat gaan we doen? Fotograferen natuurlijk! Na een korte uitleg gaan jullie steeds zelf aan de slag. Zo gaan we natuur- en portretfotografie doen en foto’s bewerken op de computer.
Wat breng je mee? Iets waarmee je kunt fotograferen. Dat kan een camera zijn, maar ook een mobieltje. En een usb-stick om de thuis gemaakte foto’s mee te nemen.
Wat kost het? € 5,00 per kind (bij de eerste les contant en gepast te voldoen)
Hoe meld je je aan? Door uiterlijk vrijdag 9 oktober een mail te sturen aan gerrit@fotoclubdeontspanner.nl

Studiedag

Vrijdag 16 oktober is er een studiedag voor alle leerkrachten, alle leerlingen zijn deze dag vrij. Aansluitend is de herfstvakantie.

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er is staat nieuws bij groep1, 2 en 8. Ook staat er een fotoalbum over de prijsuitreiking “Opvoeden” en de opening van de Kinderboekenweek.


Data om te onthouden

16 oktober studiedag, alle leerlingen vrij
19 t/m 23 oktober herfstvakantie

Groeten,
Inge Ros