Nieuwsbrief 8

Nieuws

okt 17

Lied van deze week

Groep 3 en 4: Psalm 105:18
Groep 5 t/m 8: Psalm 31:1

Red een kind

Al een aantal weken wordt er in de groepen hard gespaard voor kippen, koeien, geiten, schoolmaaltijden en groentetuinen. Op het prikbord in de hal kunt u een grafiek bekijken van de tussenstand per groep. Dit zijn de bedragen die tot nu toe opgehaald zijn:

Groep 1: €34,00
Groep 2: €54,40
Groep 3: €38,65
Groep 4: €35,82
Groep 5/8: €22,71
Groep 6: €41,95
Groep 7: €48,60

Dat betekent dat we tot nu toe al één koe, zeven kippen, één geit, vier schoolmaaltijden en drie groentetuinen bij elkaar gespaard hebben. We willen iedereen bedanken voor hun bijdragen en tegelijkertijd aanmoedigen vooral door te gaan met geven! Elke maandagmorgen kan het zendingsgeld ingeleverd worden. Daarnaast zullen er in de periode voor de kerst kaarten verkocht worden, de opbrengst hiervan zal ook naar ‘Red een kind’ gaan.

Even voorstellen

Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam is Pia Buizert en woon op de Oudendijk in Hoornaar. Sinds 5 jaar heb ik mijn werk neer moeten leggen i.v.m. mijn gezondheid. Wel wilde ik graag wat gaan doen wat binnen mijn mogelijkheden lag. Al vrij snel heb ik mij aangemeld op school om te gaan lezen met kinderen die extra hulp wel konden gebruiken. Daar ik vroeger met ouderen heb gewerkt vind ik het nu heel leuk om met kinderen te mogen lezen. Het is een leuke en leerzame bezigheid, kinderen zijn open en hebben altijd veel te vertellen. Ook vind ik het fijn wat meer contacten hierdoor gekregen te hebben en meer mensen ben gaan leren kennen. Thuis luister ik graag naar muziek en mag graag lezen, ook houd ik van kaarten maken etc. verzamel graag gedichten en citaten maar ook mag ik graag koken. Wie weet komen we elkaar wel een keer tegen.

Goedendag,
Mijn naam is Sylvia Donders, ik ben getrouwd en mijn 3 kinderen zijn inmiddels volwassen, nadat ze ook hier hun schoolcarrière begonnen.
Sinds 1,5 jaar help ik mee met het extra lezen. Het is leuk en waardevol om met de kinderen samen te oefenen en ze te bemoedigen. Zodat de kinderen meer plezier in het lezen krijgen en hun resultaten daardoor beter worden!
Vriendelijke groet, Sylvia.

Herfstvakantie en studiemiddag

De herfstvakantie is van 21 oktober t/m 25 oktober. Op maandagmiddag 28 oktober is er een studiemiddag voor de leerkrachten. Alle leerlingen zijn dan ’s middags vrij.

Groep 1 bezoekt manege

Donderdagmiddag 31 oktober zijn wij (groep 1) uitgenodigd bij Anouk. We gaan de manege en de pony’s bekijken! We vertrekken om 13.15 uur en hopen om 15.15 uur weer bij school te zijn. Qua kleding is een (spijker)broek en laarzen wel handig. Eventueel nog “schone” schoenen mee in een plastic tas en een stoelverhoger. Wie wil rijden? Graag aanmelden bij mij. Juf Mariëtte.

Pianist gezocht

Op woensdag 6 november hopen we met de groepen 3 t/m 8 dankdag te vieren in de kerk. We zijn nog op zoek naar iemand die bereid is ons op de piano te begeleiden bij het zingen van een aantal liederen.
Bent of kent u iemand die muzikaal is en dit wel ziet zitten? Neem dan contact op met juf Rachel of juf Carolien. (rachel@cbssamenopweg.nl of carolien@cbssamenopweg.nl)

Voor in uw agenda

Woensdag 6 november is het Dankdag. We vieren dit met groep 3 t/m 8 in de NH-kerk van Hoornaar. Alle ouders van de leerlingen worden hiervoor van harte uitgenodigd. We verwachten de leerlingen gewoon om half negen op school. We gaan per groep lopend naar de kerk. De viering start om 8.45 uur en zal tot ongeveer 9.30 uur duren.

Informatieavond De Uilenhof voor leerlingen van groep 8

Woensdagmiddag 6 november van wordt er op De Uilenhof (school voor theoretische leerweg, gemengde leerweg en havo 2) een doemiddag gehouden van 14.00 tot 16.00 uur voor leerlingen van groep 8. De leerlingen van groep 8 krijgen hier een uitnodiging voor mee.
Voor de ouder(s)/verzorger(s) is er op donderdagavond 7 november een informatieavond. Deze avond duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Zaterdag 1 februari 2014 is de open dag voor ouders en leerlingen van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Talent experience Merewade

Op de woensdagmiddagen 6, 13 en 20 november vindt van 14.30 uur tot 16.30 uur Talent Experience plaats voor groep 8 leerlingen. De leerlingen van groep 8 ontvangen hierover een flyer.

Kerstkaartenactie “Red een kind!”

Wilt u nog even wachten met aankopen van uw kerstkaartjes? Uw kind gaat namelijk zelf aan de slag om zelf kerstkaartjes te maken. Deze zullen worden verkocht om geld in te zamelen voor ons schooldoel “Red een kind!” Voor dit doel halen we ook elke maandagmorgen zendingsgeld op. Elk jaar sterven er 6 miljoen kinderen door ondervoeding. Onze wens is dat alle kinderen genoeg te eten hebben.

Website

Onder “downloads” treft u de nieuwsbrief van BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost. Onder “bestuur” een stukje van het het bestuur en onder “groepen” diverse stukjes over de herfst, een baby op bezoek en over de verkiezingen voor de leerlingenraad.


Data om te onthouden

21 t/m 25 oktober herfstvakantie
28 oktober studiemiddag, alle leerlingen ’s middags vrij
29 oktober eerste bijeenkomst ouderpanel
6 november dankdag viering in de NH kerk
6 november oud papier

Groeten,
Inge Ros