okt 11

Groep 3 t/m 5 WK 442: Heilig, heilig, heilig
Groep 6 t/m 8 WK 616: Uw woord is een lamp

Afsluiting Kinderboekenweek

Vrijdag 11 oktober hebben wij met de hele school de kinderboekenweek afgesloten. Het thema dit jaar was: ‘Reis mee’. Tijdens de opening hadden de kinderen de opdrachten gekregen om in groepjes een eigen voertuig te maken. De kinderen zijn vervolgens in alle klassen hard aan het werk geweest. Tijdens de afsluiting mochten alle kinderen over de catwalk lopen om hun voertuig te laten zien. Wat was het een spektakel en wat een creativiteit! Auto’s die kunnen springen, boten die kunnen vliegen, treinen die onderwater kunnen en nog veel meer!

Run for Kika

Aanstaande zondag staat Gerrit den Hartog (vader van Lieke, Gijs en Sophie) met 26 KiKa deelnemers aan de start van de marathon van Chicago. We wensen hem heel veel succes bij deze nieuwe uitdaging!
Vorig schooljaar heeft de plusklas geld ingezameld voor dit doel door een eigen onderneming op te zetten. Hiermee hebben zij het mooie bedrag van €3345.30 bijeengebracht voor dit doel.
Wil je niks missen van Chicago 2019? Houdt dan de volg ons pagina in de gaten voor het laatste nieuws! 👉
www.runforkikamarathon.nl/volg-ons
Ps: Sponsoren kan nog altijd 😉
www.runforkikamarathon.nl/gerrit-den-hartog-chicago-2019
#samenhelpenwekinderkankerdewerelduit

Maandviering groep 7

Dinsdag 15 oktober wordt de maandviering verzorgd door groep 7. Alle ouders en verzorgers van de kinderen van groep 7 worden van harte uitgenodigd om deze viering bij te wonen. De viering start na 8.30 uur en duurt ongeveer een half uurtje.

‘zit met pit’

Meester Daan (kindertherapeut of ook wel fysiotherapeut) heeft in groep 4 en 5 een les over ‘zit met pit’ gegeven. Dit is de eerste les van een serie lessen. Hij geeft tijdens deze momenten aan waarom het belangrijk is om ‘met pit’ te zitten. Omdat wij dit als school belangrijk vinden en de leerlingen en leerkrachten heel enthousiast zijn, zal dit ook aangeboden worden in groep 6, 7 en 8 gedurende dit schooljaar. Om het vast te blijven houden zal er volgend schooljaar een ‘opfrisles’ gegeven worden, zodat we allemaal ‘met pit’ blijven zitten.
Verdere informatie kunt u in de ouderbrief lezen:.ouderbrief-informatief-voorafgaand-aan-de-lessen

Mediawijsheid

Dit schooljaar doen we (in de bovenbouw) mee aan de week van de mediawijsheid. De gemeente vindt dit ook een belangrijk thema en daarom zal er in samenwerking met de GGD een avond georganiseerd worden op de Samen op Weg. Daarvoor zullen ook de ouders en leerkrachten van de Klim-op in Hoornaar en de scholen in Giessenburg uitgenodigd worden.
Zet u het vast in de agenda? Maandagavond 25 november.

Even voorstellen…

Hoi allemaal,
Mijn naam is Noa Blokland, ik ben 19 jaar en woon in Giessenburg. Op dit moment zit ik in het eerste leerjaar van de PABO, op de Marnix Academie in Utrecht. Het aankomende halfjaar zal ik elke donderdag stage lopen in groep 2.
Naast school hockey ik twee keer in de week en werk ik in een restaurant en op het terras.
Ik kijk met veel plezier uit naar het komende schooljaar!

Groetjes Noa

gym extra

Ben of ken je iemand tussen de 6 en ±12 jaar oud en houd je van bewegen en plezier  maken in een groep, maar kun je niet goed mee komen met de reguliere sportlessen. Door bijvoorbeeld een lichamelijke en/of cognitieve beperking. Dan is dit iets voor jou! Met ondersteuning van Appollo ’70 en Giga Molenlanden wordt iedere maandag in november (t/m januari) een uur per week bewegen aangeboden. Voor meer info over datums en tijden zie de flyer: Flyer gym extra.

Hulp gezocht!

Met ingang van dit nieuwe schooljaar zijn we nog op zoek naar verschillende ouders die op een of andere manier ons willen helpen bij activiteiten. Wilt u graag betrokken zijn bij de school van uw kinderen, dan is er wellicht een activiteit, die bij u past. Kinderen en leerkrachten zijn heel blij met uw hulp!
– Biebouder (of opa / oma) gezocht!
Wij zoeken een ouder (of opa/oma) die het leuk vindt om ongeveer 1 x in de 3 weken op dinsdagmiddag of donderdagmiddag te komen helpen in de schoolbieb met het innemen en uitlenen van boeken. Op dinsdagmiddag lenen de kinderen van groep 1 t/m 4 boeken in de bibliotheek, op donderdag zijn dat de kinderen van de bovenbouw.
Vindt u het leuk om te helpen of kent u iemand die dit graag zou willen doen, dan kunt u dit doorgeven aan Tineke of Nicole van de administratie (administratie@cbssamenopweg.nl). Mocht u meer informatie willen hebben dan kunt u dit aan Marit Schippers of één van de andere biebmoeders vragen.
– Luizenpluizer
Ben jij voorstander van het buiten de schooldeur houden van luizen? Heb je een goed signaleringsvermogen? Ben je beschikbaar op donderdagmiddag na elke vakantie en een enkele keer voor een hercontrole bij signalering op een samen gezocht passend moment? Meld je dan nu aan! Vragen en/of aanmelden? jolanda@cbssamenopweg.nl.
– Papierophalers gevonden!
2 mensen hebben zich inmiddels aangemeld als papierophaler. Hartelijk dank!

Het fotoalbum van de schoolreis is uitgebreid en er is nieuws bij groep 7 over de schoolreis.

15 okt: juf Marja jarig
15 okt: maandviering groep 7