sep 26

Groep 3,4,5a: Als je bidt zal Hij je geven
Groep 5b,6,7 en 8 Ps 105:3

Schoolreis groep 3 t/m 7

Dinsdag 27 september zijn de leerlingen van groep 3 t/m 7 naar de Natuurschool in Stellendam geweest. Het was een prachtige zonnige dag! De kinderen hebben genoten! Er zijn/komen nog webalbums. Dus houdt u de website in de gaten!

Studiedag leerkrachten

Na een zonnige schoolreis mochten de kinderen even bijkomen en de leerkrachten aan de slag gaan, er stond namelijk een studiedag met het hele team gepland. Tijdens deze dag hebben we o.a. stilgestaan bij Topondernemers. Marcel van Oosterwijk (degene die ons vanaf de start van Topondernemers begeleidt) is bij ons aangesloten om mee te kijken hoe we dit schooljaar gestart zijn. Goed om van hem, als bevestiging, te horen dat er duidelijke afspraken zijn en het prettig is dat juf Carolien, onze topondernemerscoördinator, tijd en ruimte heeft om te helpen bij vragen en de leerkrachten die voor het eerst kennis maken met de methode te observeren en begeleiden.
Daarnaast hebben we met elkaar gesproken over Taal Actief. We zijn blij met de nieuwe versie van deze methode. De methode geeft veel duidelijkheid, digitale middelen en er kan gewerkt worden op verschillende niveaus. Veel voordelen in vergelijking met de vorige methode. Wel zien we dat de cijfers voor toetsen en dictees heel wisselend kunnen zijn. We hebben besloten geen wijzigingen in de normering aan te brengen, omdat uit ervaring van andere scholen blijkt, dat dit richting het einde van het jaar wel een kloppend beeld geeft.

Oudervertelmoment groep 8

Op donderdagavond 13 oktober is de oudervertelavond voor de ouders van de leerlingen van groep 8.
U kunt de leerkrachten die avond vertellen wat volgens u belangrijk is om te weten over uw kind. De leerkrachten horen graag van u wat uw kind nodig heeft om tot zijn of haar recht te komen in de groep.
Het is dus geen avond waarop resultaten o.i.d. besproken zullen worden. Daarvoor is in november het eerste 10-minutengesprek.

Gebruik speelkooi middagpauze

Omdat er enige onrust ontstond voor schooltijd tijdens de middagpauze, is er besloten dat de kinderen die niet zijn overgebleven op school die tijd geen gebruik meer mogen maken van de voetbalkooi en het grasveld ernaast.
We verzoeken u dan ook uw kinderen niet te vroeg naar school te laten komen. Voor 12.55 uur mogen zij namelijk niet aansluiten bij de kinderen die op school zijn gebleven. Ze zullen voor het hek moeten wachten.
Gelukkig ging dit donderdag heel goed. Fijn!

Schoolfruit

De school gaat dit jaar weer meedoen met EU-Schoolfruit. De eerste levering is in de week van 7 november. De school krijgt gratis fruit en groente: drie stuks per leerling per week, 20 weken lang. Tijdens de 20 weken schoolfruit geeft de school EU-Schoolfruitlessen, digibordlessen en Smaaklessen.
Bij EU-Schoolfruit proeven kinderen verschillende soorten fruit en groente. Dat is lekker en gezond, want in elke soort zitten weer net andere gezonde stoffen. In de praktijk blijkt: zíen eten, doet eten. Ook als kinderen nog geen grote smaakavonturiers zijn, doen ze in de klas lekker mee. Als een kind gevarieerd eet, krijgt het alle gezonde stoffen binnen die het in de groei nodig heeft. Thuis kunt u de smaakontwikkeling ook stimuleren. Complimenteer uw kind als het iets nieuws proeft. Kinderen zijn soms pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen.

Maandviering groep 1

Vrijdag 28 oktober verzorgen de leerlingen van groep 1 de maandviering. Alle ouders van de leerlingen van groep 1 mogen hierbij aanwezig zijn.
De viering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws bij groep 2, bij groep 8 en bij de plusklas.

5 okt: start Kinderboekenweek
5 okt: dag van de leerkracht