Nieuwsbrief 7

Nieuws

okt 08

Lied van deze week

Groep 3 en 4: Psalm 75:1
Groep 5 t/m 8: Alles wordt nieuw

Schoolmaatschappelijk Werk – Blijf er niet mee rond lopen

Graag wil ik Schoolmaatschappelijk Werk onder de aandacht brengen. Als intern begeleider heb ik veel contact met Jogeeta Boedjarath. Zij is de contactpersoon van onze school. Misschien kent u haar nog wel van de informatieavond die ze op school gegeven heeft over opvoeden.
Waarvoor kunt u terecht bij Schoolmaatschappelijk werk?
Voor kleine en grote problemen. U kunt hierbij denken aan vragen over opvoeding, sociale vaardigheidstrainingen, rouwverwerking bij kinderen, spel- en praatprogramma voor kinderen van gescheiden ouders, omgaan met pubers, eetproblemen, etc.
U kunt zich aanmelden voor een gesprek, dit is geheel vrijblijvend. Het makkelijkst en snelst gaat dat via school. Tijdens dat gesprek zal de schoolmaatschappelijk werker allereerst een helder en compleet beeld willen krijgen van het probleem om vervolgens te bekijken welke hulpverlening daarbij het beste aansluit.
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze informatie of wilt u een informatiefolder, loop dan gerust even binnen.
Jolanda Mulder.

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek is afgesloten met een kinderboekenmarkt. Fijn dat er zoveel boeken verkocht zijn en de kinderen nu ook thuis weer nieuwe boeken hebben om te lezen. De opbrengst van de kinderboekenmarkt en de opbrengst van de gehouden voorleesmiddag zullen gebruikt worden voor de aanschaf van nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek. De kinderen hebben door het voorlezen maar liefst € 791,75 aan sponsorgeld opgehaald. De kinderen die het meeste sponsorgeld opgehaald hebben mochten een boek uitzoeken bij uitgeverij Gideon, die ook vertegenwoordigd was op de boekenmarkt.
De opbrengst van de kinderboekenmarkt is € 355,10.

Lijsttrekkersdebat

Sinds het begin van het jaar zijn wij in de groepen 6 t/m 8 bezig met de methode ‘aan jou de keus’.
Hier leren de kinderen van alles over verkiezingen, partijen en stemmen trekken. Het uiteindelijke doel is leerlingen selecteren voor de leerlingenraad.
De kinderen hebben partijen gevormd en een partijprogramma geschreven, een naam en logo + slogan bedacht.
Vorige week was de verkiezingsmarkt waarin de partijen zich aan elkaar konden presenteren. Wat wil je aan school veranderen / verbeteren en waarom? Waarom moeten kiezers op jouw partij stemmen? Vanmiddag (11 oktober) is het lijsttrekkersdebat, waarin de lijsttrekkers elkaar aan de tand gaan voelen.
Volgende week wordt er gestemd en gaan de winnende partijen een coalitie vormen: deze coalitie mag mensen leveren voor de leerlingenraad.
Het debat wordt geleid door de ervaren (oud)politicus Paul Letterie.

Herfstvakantie en studiemiddag

De herfstvakantie is van 21 oktober t/m 25 oktober. Op maandagmiddag 28 oktober is er een studiemiddag voor de leerkrachten. Alle leerlingen zijn dan ’s middags vrij.

Groep 1 bezoekt manege

Donderdagmiddag 31 oktober zijn wij (groep 1) uitgenodigd bij Anouk. We gaan de manege en de pony’s bekijken! We vertrekken om 13.15 uur en hopen om 15.15 uur weer bij school te zijn. Qua kleding is een (spijker)broek en laarzen wel handig. Eventueel nog “schone” schoenen mee in een plastic tas en een stoelverhoger. Wie wil rijden? Graag aanmelden bij mij. Juf Mariëtte.

Pianist gezocht

Op woensdag 6 november hopen we met de groepen 3 t/m 8 dankdag te vieren in de kerk. We zijn nog op zoek naar iemand die bereid is ons op de piano te begeleiden bij het zingen van een aantal liederen.
Bent of kent u iemand die muzikaal is en dit wel ziet zitten? Neem dan contact op met juf Rachel of juf Carolien. (rachel@cbssamenopweg.nl of carolien@cbssamenopweg.nl)

Kerstkaartenactie “Red een kind!”

Wilt u nog even wachten met aankopen van uw kerstkaartjes? Uw kind gaat namelijk zelf aan de slag om zelf kerstkaartjes te maken. Deze zullen worden verkocht om geld in te zamelen voor ons schooldoel “Red een kind!” Voor dit doel halen we ook elke maandagmorgen zendingsgeld op. Elk jaar sterven er 6 miljoen kinderen door ondervoeding. Onze wens is dat alle kinderen genoeg te eten hebben.

Website

Op de website zijn fotoalbums geplaatst, o.a. van het voorlezen tijdens de kinderboekenweek en de kinderboekenmarkt
Onder “groepen” vindt u bij groep 6,7 en 8 meer informatie over de verkiezingsmarkt die gehouden is. Bij groep 2 staat een stukje over de maandopening, bij groep 1 over lezen in de klas.


Data om te onthouden

21 t/m 25 oktober herfstvakantie
28 oktober studiemiddag, alle leerlingen ’s middags vrij

Groeten,
Inge Ros