Nieuwsbrief 7

Nieuws

sep 25

Lied van deze week

Groep 3,4 en 5: Als je bidt
Groep 6,7 en 8: Ps 105:3

Nieuws over de groepen, bibliotheek e.d.

Regelmatig wordt er nieuws geplaatst onder “groepen” op de website. Neemt u eens een kijkje, zodat u weer op de hoogte bent van de gebeurtenissen in de klas van uw kind.
Onder “bibliotheek” vindt u een stukje over de kinderboekenweek en welke boeken er aangeschaft zijn voor de bibliotheek.
Het boek “Eiland in zicht” is ingeleverd in de bibliotheek op school, maar is van de bibliotheek in Sleeuwijk. Wie mist dit boek? Het kan afgehaald worden bij Tineke.

Hoofdluis

Er is hoofdluis geconstateerd op school. Wilt u uw kind extra controleren? Onder downloads kunt u informatie vinden over de bestrijding van hoofdluis.

Verplichte 10-minutengesprekken voor groep 1 t/m 8

De leerlingen van groep 7 hebben het rooster voor de 10-minutengesprekken al meegekregen.
Voor de groepen 1 t/m 6 en 8 moet het briefje uiterlijk maandagmorgen 8.30 uur ingeleverd zijn zodat het rooster gemaakt kan worden. Mocht u de uitnodiging voor het verplichte gesprek niet hebben ontvangen van uw kind, u vindt de uitnodiging ook onder “downloads” op de website.

100- ste fokveedag

Record Touwbreien
Met alle kinderen van de Brede School (OBS, CBS, BSO) gaan we vanaf maandag touwbreien. We gaan proberen om 1000 meter te halen in 5 dagen en daarmee in het Guiness Book of Records te komen. Deze happening is georganiseerd ter ere van de 100-jarige Fokveedag. Een heel aantal vrijwilligers zal gedurende de hele week de kinderen bijstaan bij het touwbreien. Als ieder kind gedurende een kwartier 4 meter breit, moeten we volgens de berekening aan 1000 meter komen.
Er breien steeds twee kinderen tegelijk; 1 van de OBS en 1 van de CBS.
Maandagochtend 9.00 uur zal burgemeester Els Boot het startsein komen geven. Vrijdagmiddag komt de notaris om het touw op te meten en hopen we natuurlijk op een nieuw record.
De pers is ook uitgenodigd om te komen kijken.
Als u ook een kijkje wilt komen nemen tijdens het breien bent u uiteraard van harte welkom! U kunt dan meteen een kijkje nemen bij de tentoonstelling van de Historische Vereniging met oude werktuigen, die in de hal is opgesteld.

Wat is touwbreien?
Feitelijk breien we niet het touw maar vlechten we. Vroeger werd dit gedaan van strotouw om met de gevlochten touwen de koeien vast te zetten. Op school vlechten we met dikker/steviger touw. Het zijn stukken van 1,50 meter die aan elkaar gevlochten moeten worden.

Andere activiteiten in het kader van de 100-ste Fokveedag:
Tijdens deze week is er ook een expositie van oude werktuigen van de Historische Vereniging in de centrale hal opgesteld. Ook in de OBS staat er het een en ander te bezichtiging. Dhr. Wout Slob komt dinsdag en woensdag lessen verzorgen aan groep 5-8 over de geschiedenis van de Fokveedag en zal dan ook iets vertellen over de tentoonstelling. Vrijdagmorgen is er een officiële kaaskeuring in het Bruisend Hart. De groepen 5-8 gaan ook daar naar toe, krijgen uitleg over de verschillende kazen en mogen ook zelf keuren. De kleuters gaan donderdag naar de boerderij van juf Inge Aanen.

Met spoed gezocht

MET SPOED GEZOCHT: BEGELEIDERS RECORD POGING Guinness Book of Records : 1.000 meter touw vlechten 1 tm 4 oktober a.s.
CBS Samen op Weg & OBS Klim-op

In het kader van de 100ste Fokfeedag doen de kinderen van de 2 basisscholen uit Hoornaar een recordpoging touwvlechten. We zoeken vaders, moeders, opa’s en oma’s om de kinderen in de week van 1 t/m 4 oktober onder- en na schooltijd (in groepjes van 2) te helpen met vlechten. Voor materiaal wordt gezorgd.

Locatie: achter de kleuterspeelzaal (zo nodig in een partytent)
Instructie: 27 september en 28 september v.a. 19:00 uur werkplaats Arie de Leeuw Dorpsweg 46 Hoornaar.

Je kunt je aanmelden voor de volgende tijdsblokken:
Ma 1-okt Di 2-okt Wo 3-okt Do 4-okt Vrij 5-okt
1e blok 09:00-12.00 uur
2e blok 13:00-15.00 uur
3e blok 15:00-17.00 uur

Wil je mee helpen de recordpoging laten slagen, laat mij dat dan graag zo snel mogelijk weten via mail of telefoon.

Groetjes,
Elly Bouman (06-11041838/arnold_elly@hotmail.com)

Rijders gevraagd voor bezoek boerderij groep 1 en 2

Op donderdag 4 oktober bezoeken de kinderen van groep 1 en 2 de boerderij van Arie Aanen (Lage Giessen). Groep 1 bezoekt de boerderij van 9.00 tot 10.00 uur, groep 2 van 10.30 tot 11.30 uur. We zijn op zoek naar ouders die kunnen rijden. U kunt zich opgeven bij de leerkrachten van groep 1 en 2.
Wilt u de kinderen laarzen meegeven in een plastic zak?

Dag van de leerkracht

Vrijdag 5 oktober is het de DAG VAN DE LEERKRACHT. De leerkracht wordt op deze dag in het zonnetje gezet. Wij wilden het deze keer samen met u/jullie doen. In de hal van de school hangt een groot vel papier en daarop willen we graag complimenten verzamelen voor elke leerkracht. Het zou fijn zijn als u of uw kind iets leuks schrijft over zijn of haar leerkracht en dat plakt op het vel papier. Het vel komt na 5 oktober te hangen in de bestuurskamer, zodat er iedere dag weer naar gekeken kan worden.
Bedankt voor de moeite namens het bestuur.

Verkleedkleren groep 1

In groep 1 hebben we wat verkleedkleren met wat gaten en scheuren. Zou iemand wat kleding willen verstellen?


Data om te onthouden

1 t/m 5 oktober recordpoging touwbreien
1 oktober verplichte 10-min. gesprekken groep 7
2 oktober verplichte 10-min. gesprekken groep 7
2 en 3 oktober lessen verzorgd door de Historische Vereniging groep 5 t/m 8
4 oktober bezoek groep 1 en 2 aan de boerderij van juf Inge en Arie Aanen
5 oktober bezoek kaaskeuring groep 5 t/m 8
5 oktober dag van de leerkracht
8 oktober maandopening groep 2
9 oktober verplichte 10-min. gesprekken groep 1 t/m 6 en groep 8

Groeten,
Inge Ros