Nieuwsbrief 7

Nieuws

dec 17

Kerstfeest

Wat eerder dan verwacht vierden de kinderen vandaag het kerstfeest op school. Na de verhalen over Boaz en Ruth die een kindje kregen in Bethlehem, ging het vandaag over een ander Kind dat geboren is in diezelfde plaats. Al eeuwenlang was door de profeten voorspeld dat de Redder geboren zou worden. In die donkere nacht in Bethlehem kregen Jozef en Maria een kindje, Jezus. Hij werd geboren in een stal om licht te brengen in een donkere wereld. Zo wilde God het. Zijn plan met de wereld draait om dit Kind. Zijn plan is een reddingsplan!

Voor ons zijn de dagen ook donker in deze tijd van het jaar. En ook in ons leven kan het onrustig en onzeker zijn. We leven in een tijd van regels en beperkingen. En we vragen ons af wat er allemaal nog aan komt.

Maar juist nu mogen wij ook het kerstfeest vieren. Jezus, de Redder is geboren en brengt licht in ons leven. God laat deze wereld niet los, God laat ons niet los. Zijn plan is een reddingsplan. Daarom vieren we het kerstfeest, misschien wel intenser dan anders. Laten we Zijn licht uitdelen aan iedereen om ons heen!

Namens het team van CBS Samen op Weg wensen we iedereen gezegende kerstdagen, een fijne vakantie en alle goeds voor 2022!

Virus-nieuws en zelftesten

Ook de afgelopen week hebben we gezien, dat er meerdere kinderen positief getest zijn. Veel ouders hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een zelftest in te zetten voor hun kind(eren). Verschillende kinderen, zonder klachten, zijn hierdoor niet naar school gekomen, omdat de uitslag positief was. Daar zijn we erg blij mee, omdat hierdoor meer besmettingen in een klas zijn voorkomen.

We hopen, natuurlijk dat de verlengde vakantie zijn effect zal hebben en het aantal besmettingen zal dalen. Wees voorzichtig met familiebezoek, blijf alert op klachten en ga testen ook als je twijfelt.

Vandaag worden nog extra zelftesten uitgedeeld aan de kinderen van groep 6, 7 en 8. Ouders wordt gevraagd om een zelftest te doen bij de kinderen, voor ze op maandag 10 januari weer naar school komen.

Groepsleerkracht groep 7/8 gevonden!

Juf Simone stelt zich voor

Mij is gevraagd om een stukje te schrijven over wie ik ben.

Mijn naam is Simone Stam. Ik ben 42 jaar en woonachtig in Papendrecht. Ik woon daar samen met mijn man en 5 kinderen. We zijn een gezellig en druk gezin. Onze oudste is 17 jaar en onze jongste is 5 jaar. Het is bij ons nooit saai.

Ik hou van koken en bakken en in mijn verdere vrije tijd ga ik graag alleen, samen of met de kinderen wandelen. Ik vind haken en lezen ook erg leuk. Helaas blijft daar in de praktijk niet zoveel tijd voor over.

Ik kijk er naar uit om in het nieuwe jaar te beginnen in groep 7/8.

We zijn erg blij, dat Simone ons team komt versterken en wensen haar veel succes in de groep!

Typediploma

De eerste typediploma’s van dit schooljaar zijn een feit. Van harte gefeliciteerd!

Data om te onthouden:

  • 20 – 24 dec: lesvrije week
  • 27 dec – 7 jan: kerstvakantie
  • 10 jan: eerste schooldag in het nieuwe jaar
  • 14 jan: volgende nieuwsbrief