okt 04

Groep 3 t/m 5 Ik wil luisteren naar de stem van Jezus
Groep 6 t/m 8 Ps 105:1

Herfst

We bedanken de ouderraad. Zij hebben de school weer helemaal in herfstsfeer gebracht. Compleet met paddestoelen, kastanjes, herfstbladeren, en spinnen…..

GIGA gymles voor groep 0/1/2a en 2b

GIGA verzorgt de gymles voor de groepen 0/1/2a en 2b aanstaande maandagochtend (7 oktober). Deze gymles zal gegeven worden in het speellokaal. Wilt u uw kind gymkleding met gymschoentjes meegeven voor deze les?

‘zit met pit’

Meester Daan (kindertherapeut of ook wel fysiotherapeut) heeft in groep 4 en 5 een les over ‘zit met pit’ gegeven. Dit is de eerste les van een serie lessen. Hij geeft tijdens deze momenten aan waarom het belangrijk is om ‘met pit’ te zitten. Omdat wij dit als school belangrijk vinden en de leerlingen en leerkrachten heel enthousiast zijn, zal dit ook aangeboden worden in groep 6, 7 en 8 gedurende dit schooljaar. Om het vast te blijven houden zal er volgend schooljaar een ‘opfrisles’ gegeven worden, zodat we allemaal ‘met pit’ blijven zitten.
Verdere informatie kunt u in de ouderbrief lezen:.ouderbrief-informatief-voorafgaand-aan-de-lessen

Officieel partnerschool!

Als school zijn we in het verleden een partnerschap aangegaan met de Marnix Academie (PABO). Dat wil zeggen dat wij een contract hebben afgesloten waarin we aangeven dat we samen studenten willen opleiden. Om officieel partnerschool te zijn, moet je aan een aantal eisen voldoen. Wij hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om daar aan te voldoen en hebben een audit aangevraagd. Op 12 september heeft de audit plaatsgevonden. Vooraf moesten we verschillende stukken opsturen. En tijdens de audit is er een interview gehouden met de directeur, interne coördinator opleiding (ICO) juf Marja, een aantal leerkrachten en een aantal (oud) studenten. Aan het einde van de audit kregen we het verlossende woord… we zijn nu geregisterd partner!
Waar we trots op mogen zijn:
• Studenten voelen zich opgenomen in het team. Ze krijgen de kans om zich in alle aspecten van het leraarschap te bekwamen, worden betrokken bij onderzoeken, commissies en studiedagen.
• Studenten hebben twee keer per jaar intervisie met elkaar
• De studenten voelen de ruimte om te experimenteren en fouten te maken.
• De ico heeft een goed overzicht over de ontwikkeling van de studenten. Zij is toegankelijk voor zowel de studenten als de mentoren.
• Er is regelmatig overleg tussen directie en ico. De ico voelt zich gesteund in haar werk door de directie.
• CBS Samen op Weg is een lerende school; studenten worden daar in meegenomen.
• Het Partnerschap staat vermeld op de website van de school en studenten stellen zich aan de ouders voor.
Juist in deze tijd waarin er een tekort aan leerkrachten is, zijn wij blij dat we een steentje kunnen bijdragen. Omdat we dit nu goed op de rit hebben en blijven houden zijn we ook met een pilot gestart om een onderwijsassistent een stage plaats te bieden.

Mediawijsheid

Dit schooljaar doen we (in de bovenbouw) mee aan de week van de mediawijsheid. De gemeente vindt dit ook een belangrijk thema en daarom zal er in samenwerking met de GGD een avond georganiseerd worden op de Samen op Weg. Daarvoor zullen ook de ouders en leerkrachten van de Klim-op in Hoornaar en de scholen in Giessenburg uitgenodigd worden.
Zet u het vast in de agenda? Maandagavond 25 november.

Typecursus

Tot uiterlijk vrijdag 11 oktober kunnen kinderen van groep 6 t/m 8 nog aangemeld worden voor de typecursus. Deze zal, bij voldoende aanmeldingen, op dinsdagmiddag 29 oktober starten. Aanmelden kan bij juf Paula (paula@cbssamenopweg.nl). Ook voor vragen kunt u bij haar terecht.

Even voorstellen…

Mijn naam is Annemieke Versluis. Ik ben 17 jaar en ik woon in Meerkerk. Ik zit nu in mijn tweede jaar van de opleiding ‘’onderwijsassistent’’ en die volg ik op het Da Vinci College te Gorinchem. Dit schooljaar loop ik stage in groep 4. De dagen dat ik er ben is op de maandag en dinsdag. In mijn vrije tijd vind ik het heel erg leuk om badminton te spelen en af te spreken met vriendinnen. Ik kijk heel erg uit naar dit komende schooljaar en heb er heel veel zin in!
Hallo, mijn naam is Ilse de Groot en ik ben 17 jaar oud. Ik woon in Giessenburg en ben begonnen in mijn eerste jaar van de driejarige pabo op de Marnix Academie. Het komende half jaar loop ik stage op donderdag en vrijdag in groep 0/1/2. Ik kijk erg naar de stage en de dingen die ik ga leren.

Hulp gezocht!

Met ingang van dit nieuwe schooljaar zijn we nog op zoek naar verschillende ouders die op een of andere manier ons willen helpen bij activiteiten. Wilt u graag betrokken zijn bij de school van uw kinderen, dan is er wellicht een activiteit, die bij u past. Kinderen en leerkrachten zijn heel blij met uw hulp!
– Biebouder (of opa / oma) gezocht!
Wij zoeken een ouder (of opa/oma) die het leuk vindt om ongeveer 1 x in de 3 weken op dinsdagmiddag of donderdagmiddag te komen helpen in de schoolbieb met het innemen en uitlenen van boeken. Op dinsdagmiddag lenen de kinderen van groep 1 t/m 4 boeken in de bibliotheek, op donderdag zijn dat de kinderen van de bovenbouw.
Vindt u het leuk om te helpen of kent u iemand die dit graag zou willen doen, dan kunt u dit doorgeven aan Tineke of Nicole van de administratie (administratie@cbssamenopweg.nl). Mocht u meer informatie willen hebben dan kunt u dit aan Marit Schippers of één van de andere biebmoeders vragen.
– Luizenpluizer
Ben jij voorstander van het buiten de schooldeur houden van luizen? Heb je een goed signaleringsvermogen? Ben je beschikbaar op donderdagmiddag na elke vakantie en een enkele keer voor een hercontrole bij signalering op een samen gezocht passend moment? Meld je dan nu aan! Vragen en/of aanmelden? jolanda@cbssamenopweg.nl.
– Papierophalers gevonden!
2 mensen hebben zich inmiddels aangemeld als papierophaler. Hartelijk dank!

Er staat een fotoalbum van de schoolreis op de site en nieuws bij groep 1.

15 okt: juf Marja jarig
15 okt: maandviering groep 7