sep 23

Groep 3,4,5a: Lied 3:4b
Groep 5b,6,7 en 8 Lied 14, De Heer is mijn herder

Schoolreis groep 3 t/m 7

Dinsdag is het zover. De schoolreis naar de Natuurschool in Stellendam. Aangezien het best een stuk rijden is, vragen we kinderen en begeleiding om 8.15 uur op school te zijn. Door de lange reis is het noodzakelijk om half negen te vertrekken.

Vorige week stond de meeste informatie al in de nieuwsbrief. Bij deze nogmaals de informatie over kleding, souvenirs en het noodnummer.

Souvenirs
Wat is er leuker dan een blijvende herinnering aan de schoolreis bij de Natuurschool!? Wij hebben een aantal originele souvenirs variërend in prijs van € 1,- tot € 4,- die tijdens de pauze gekocht kunnen worden.

In geval van nood
Alleen in geval van nood en bij heel dringende zaken is de Natuurschool te bereiken op:
Natuurschool coördinator Stellendam: 06 – 513 901 76 of bij geen gehoor:
Natuurschool kantoor: 050 – 527 49 93

Kledingadvies voor Leerlingen en Begeleiding
Alle activiteiten van de schoolreis vinden buiten plaats. Deelnemers kunnen tijdens de schoolreis nat en soms een beetje vies worden. Het is belangrijk dat deelnemers rekening houden met de weersomstandigheden van de dag waarop de schoolreis plaatsvindt. Tijdens de dag hoeft er slechts een klein stukje met de bagage te worden gelopen: neem bij minder weer vooral een regenjas of extra trui mee! Zorg voor kleding die past bij het weer van de dag!

Advies bij zonnig weer:
– Zorg er ook bij zonnig weer voor dat er voldoende warme kleding meegaat. Bij zee is het altijd enkele graden koeler!
– Draag luchtige kleding: korte broek en T-shirt of zwemkleding.
– Zorg voor voldoende bescherming: pet/zonnehoedje en zonnebrandcrème.

Advies bij minder goed weer:
– Zorg voor voldoende warme, wind- en waterdichte kleding.
– Draag schoeisel waarin je voeten droog blijven (zoals wandelschoenen of hoge regenlaarzen).
– Denk er aan dat een spijkerbroek maar langzaam opdroogt als hij nat is geworden. Draag liever een broek van sneldrogend materiaal.

Altijd mee nemen:
– Handdoek.
– Voldoende eten en drinken.
– Een extra set droge kleren (ook bij mooi weer !)
– Doe deze in een aparte tas, voorzien van je naam.

We hopen om ongeveer 16.30 uur weer terug te zijn op school.

De leerlingen van groep 1,2 en 8 hebben gewoon les.

Studiedag woensdag 28 september

Woensdag 28 september is er een studiedag voor de leerkrachten. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.

Oudergespreksmoment voor de ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Op donderdag 29 september is er voor de ouders van groep 1 en 2 het oudergespreksmoment. Alle ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 hebben een mail gekregen met het tijdstip waarop zij worden verwacht.
Het oudergespreksmoment is een goed middel om zo snel mogelijk een goed beeld te krijgen van uw kind. Wij maken graag tijd vrij om met u als ouders te praten over uw zoon/dochter. Het oudergespreksmoment is geen kennismakingsgesprek, maar een contactmoment tussen u en de leerkracht waarin uw visie op uw zoon/dochter centraal staat. In dit gesprek van tien minuten krijgt u de mogelijkheid om te vertellen hoe uw zoon/dochter is, welke interesses hij/zij heeft en wat hij/zij nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren in de (nieuwe) groep.

Bericht van het bestuur

Zoals u wellicht nog weet is tijdens de laatste ledenvergadering (april 2016) een voorstel gedaan voor het wijzigen van de statuten van de school. De leden hebben met dit voorstel ingestemd. We kunnen u melden, dat met ingang van 15 september 2016 de vernieuwde statuten door de notaris zijn vastgesteld. Met deze nieuwe statuten wordt voldaan aan de huidige eisen die door de overheid worden gesteld. We willen iedereen bedanken die bij dit proces betrokken is geweest.
Het bestuur.

Zendingsgeld

Wekelijks halen we zendingsgeld op voor een goed doel. Tot de herfstvakantie halen we geld op voor het sponsorkind van de school. In alle groepen wordt voortaan op maandag zendingsgeld ingezameld. Wilt u eraan denken geld aan uw kind mee te geven?

Maandviering groep 8

Vrijdag hebben de leerlingen van groep 8 de maandviering verzorgd. Onder “foto’s treft u een fotoalbum van de viering.

Ouderportaal

Tijdens de ouderavond van 5 september is het ouderportaal aan u gepresenteerd.
Met behulp van dit ouderportaal willen wij u als ouder/ verzorger optimaal betrekken bij het onderwijs aan uw kind(eren). We kunnen zo nog beter samen de verantwoordelijkheid dragen voor de ontwikkeling van uw kinderen en onze leerlingen.
Heeft u uw administratieve gegevens al gecontroleerd, en indien nodig aanpast?
Let op, vader en moeder hebben beiden een andere inlogcode. In beide omgevingen inloggen a.u.b.

De komende periode gaat het ouderportaal steeds een beetje verder open.
Vanaf vandaag vindt u hier de administratieve gegevens.
In november vindt u hier methodetoets uitslagen (pluspunt bijvoorbeeld).
Vanaf maart worden verschillende notities opengesteld.
Aan het einde van het schooljaar vindt u hier ook CITO toets uitslagen.

Mocht u vragen hebben of problemen met inloggen, dan kunt u altijd binnenlopen bij Tineke. Zij is alle ochtenden aanwezig op school, uitgezonderd woensdagochtend.

Hulp gezocht voor handwerken

We zijn dringend op zoek naar ouders/opa’s/oma’s of andere vrijwilligers die willen helpen met het geven van de handwerkles op donderdagmorgen van 11.00 uur tot 12.00 uur.
Opgeven kan via Tineke@cbssamenopweg.nl

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws bij groep 2, bij groep 8 en bij de plusklas.

27 sept: schoolreis groep 3 t/m 7
28 sept: studiedag, alle leerlingen vrij