Nieuwsbrief 6

Nieuws

sep 25

Oudervertelavond

De ouders van de leerlingen van groep 1, 2 en 8 hebben een mail ontvangen met het tijdstip waarop zij bij de betreffende leerkracht worden verwacht.
Het schema is ook te vinden onder “downloads” op de website.

Biebmoeder gezocht!

We zijn op zoek naar een biebmoeder voor de vrijdagmorgen.
Als biebmoeder help je de kinderen met het zoeken van een boek en zorg je voor het inscannen van deze boeken. We hebben al een flink aantal actieve biebmoeders die je kunnen inwerken en waardoor je ook zelf kunt aangeven hoe vaak je inzetbaar wil zijn. Hou je van (kinder) boeken en lijkt het je leuk om kinderen van de school te stimuleren tot lezen, neem dan contact op met Marit Klieverik (moeder van Lara en Teyl) of Tineke. Zij kunnen je verder informeren.

Maandviering

Vanmorgen verzorgde groep 8 de maandviering. Zij hadden gekozen voor een actueel thema; vluchtelingen. Met liedjes en een toneelstukje maakten zij duidelijk dat vluchtelingen het moeilijk hebben en hulp nodig hebben. In de bijbel wordt ons ook geleerd naar onze naaste om te kijken. Meester Govert vertelde het verhaal van Jezus die uitlegt dat wat je voor de mensen om je heen doet, je ook voor Hem doet. Bedankt groep 8, voor de duidelijke uitleg en jullie inzet! Foto’s: zie fotoalbum
Tot nu toe is er in de groepen ook al ruim € 300,= opgehaald! Dat is al een prachtige opbrengst!

Kinderpostzegels

Vanaf woensdag 23 september tot en met vrijdag 2 oktober 2015 gaan meer dan 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 van ruim 5.000 basisscholen op pad om kinderpostzegels, kaarten en kinderpleisters te verkopen. Dit jaar doen ook de kinderen van groep 7 en 8 van onze school weer mee. De opbrengst van de actie gaat naar Stop kinderarbeid!.

Kanjerpetten

Wellicht heeft u er tijdens de informatie avond vorige week al wat over gehoord, maar dit schooljaar willen we (nog meer dan andere jaren) de focus leggen op de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen. Vandaar dat er in de nieuwsbrief regelmatig aandacht aan besteed zal worden, zodat we u als ouders ook op die manier op de hoogte kunnen houden van wat we zoal doen!
Vandaag iets over de petten. De kleuren van de petten staan symbool voor het gedrag van leerlingen. Voorheen was de uitleg (heel kort door de bocht) als volgt:
* de witte pet: Het ‘perfecte’ kind, pest niet, komt op voor anderen: een echte kanjer!
* de rode pet: De joker, maakt altijd grappen, vaak ten koste van anderen.
* de gele pet: Het zielige kind, teruggetrokken, klagend en zeurend over klasgenoten.
* de zwarte pet: Het ‘slechte’kind: de pester!

Volgens deze uitleg worden kinderen wel snel in een hokje geplaatst en dat is niet wat we willen, vandaar dat we tegenwoordig werken met een andere uitleg van deze petten.
* de witte pet: We gaan er vanuit dat ieder kind ‘wit’ is. Ieder kind wil het beste voor zichzelf en voor de ander!
* de witte pet met de rode rand: Deze leerling heeft humor. Zorgt voor plezier met elkaar en brengt een gezellige sfeer in de groep. Veel grappen, maar niet ten koste van andere leerlingen.
* de witte pet met de gele rand: Deze leerling heeft empathie. Kan zich goed inleven in andere kinderen, kan goed luisteren, leeft mee en is bescheiden.
* de witte pet met de zwarte rand: Deze leerling straalt kracht uit. Durft te zeggen wat hij of zij vindt, maar houdt hierbij wel rekening met de gevoelens van anderen. Deze leerling neemt graag de leiding, waarbij rekening wordt gehouden met de inbreng van andere kinderen. Natuurlijk zijn er ook combinaties van gekleurde randen!

In deze uitleg kunnen wij ons heel goed vinden. We gaan uit van de positieve instelling van ieder kind en van iedere leerkracht. En we worden blij van de diversiteit die er ontstaat doordat er kinderen met een rode, gele en witte rand in de klas zitten. Samen maken we een groep en waarderen we elkaar op elkaars unieke kenmerken!

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er is nieuws bij groep 6b/7, een fotoalbum van de schoolreis en een fotoalbum van de maandviering van groep 8.


Data om te onthouden

1 oktober oudergespreksavond groep 1,2 en 8

Groeten,
Inge Ros