Nieuwsbrief 6

Nieuws

okt 02

Lied van de week

Groep 3 t/m 5: Psalm 105:3b
Groep 6 t/m 8: Gez. 14:1

Afwezigheid juf Marijke

I.v.m. het overlijden van de vader van juf Marijke is zij enige dagen afwezig geweest en vervangen door juf Anja en juf Anne. Juf Marijke hoopt volgende week donderdag weer op school aanwezig te zijn.

Schoolreis groep 3 t/m 7

Afgelopen dinsdag zijn de leerlingen van groep 3 t/m 7 naar het Archeon geweest. Onder “foto’s” vindt u een fotoalbum van de schoolreis. Door de grote hoeveelheid foto’s kan het even duren voor alle foto’s geladen zijn.

Zending

Het komende jaar willen we geld inzamelen voor juf Carolien. Zij is afgelopen week naar Uganda afgereisd om daar een basisschool op te gaan zetten. Praktisch wordt het geld dan gebruikt om meubels, schoolboeken en andere materialen van te kopen. Tijdens de komende maandviering wordt het doel verder toegelicht aan de kinderen. Helpt u weer mee sparen?

Start Kinderboekenweek

Wow, wat een mooi gezicht al die gekleurde ballonnen met lintjes en naamkaartjes die de lucht in gaan, nadat wethouder Elisabeth van Leeuwen het startsein voor de Kinderboekenweek heeft gegeven. En daar blijft het niet bij, want het wordt daarna lekker swingen met alle kinderen van de CBS Samen op Weg, OBS Klim-op en peuterspeelzaal Trippel Trappel op het nummer ‘feest’ van Kinderen voor Kinderen. De gasten die speciaal zijn komen kijken van het WOZOCO uit Hoornaar kijken hun ogen uit.
En dit is nog maar het begin van de festiviteiten.
Want ’s middags na de opening is er voor alle kinderen van Samen op Weg ook nog een theatervoorstelling van Timo van der Heuvel.
Verder zullen er opa’s en oma’s komen voorlezen in de klassen. Er is een stelwedstrijd voor alle groepen en krijgen de kinderen een traktatie.
Daarnaast wordt er dagelijks in elke groep extra aandacht geschonken aan boekpromotie.
Een Kinderboekenweek om niet snel te vergeten!

Oudergespreksavond 7 oktober

Op dinsdagavond 7 oktober wordt de oudergespreksavond gehouden. U heeft hierover deze week via een mail een uitnodiging gekregen met de tijd waarop u wordt verwacht. We vinden het fijn en belangrijk om te horen hoe uw kind in elkaar steekt, met welke karaktereigenschappen we rekening kunnen houden, waar uw kind zich zorgen over maakt, welke vriendjes hij/zij heeft etc. Dit helpt ons om uw kind beter te begrijpen en te begeleiden. Op deze 10-min gesprekken is het dus echt de bedoeling dat u vertelt en de juf/meester luistert. Er zal ook niet over resultaten gesproken worden.
I.v.m. de grootte van de groepen wordt er bij sommige groepen al in de middag begonnen met de gesprekken. Het rooster van de oudergespreksavond is ook te vinden onder “downloads” op de website.

Website

Onder “Foto’s” treft u een album van de schoolreis van groep 3 t/m 7 en van de opening van de Kinderboekenweek. Bij groep 8 vindt u een stukje over de maandviering.


Data om te onthouden

1 t/m 12 oktober kinderboekenweek
6 okt dag van de leerkracht
7 okt oudergespreksavond

Groeten,
Inge Ros