Nieuwsbrief 5

Nieuws

sep 26

Lied van de week

Groep 3 t/m 5 Ps 136:1
Groep 6 t/m 8 Opw.464: Wees stil voor het aangezicht van God

Vacature leerkracht groep 6 ingevuld

De vacature voor een leerkracht op woensdag voor groep 6 is ingevuld. Juf Caroline (onze vaste invaljuf) zal tot de kerstvakantie deze taak op zich nemen.

Studiemiddag dinsdag 1 oktober

Dinsdagmiddag 1 oktober is een studiemiddag voor de leerkrachten. Alle leerlingen zijn vrij vanaf 12.00 uur.

Mediawijsheid

Dit schooljaar doen we (in de bovenbouw) mee aan de week van de mediawijsheid. De gemeente vindt dit ook een belangrijk thema en daarom zal er in samenwerking met de GGD een avond georganiseerd worden op de Samen op Weg. Daarvoor zullen ook de ouders en leerkrachten van de Klim-op in Hoornaar en de scholen in Giessenburg uitgenodigd worden.
Zet u het vast in de agenda? Maandagavond 25 november.

Typecursus

Ook dit jaar bieden we weer de mogelijkheid aan de kinderen van groep 6 t/m 8 om hun typediploma te halen. Er zal op dinsdagmiddag van 15.30 tot 16.15 uur op school geoefend worden onder begeleiding van juf Paula. Wilt u meer informatie of uw kind hiervoor aanmelden? Stuur dan een mailtje naar paula@cbssamenopweg.nl. Bij voldoende aanmeldingen zal er na de herfstvakantie, op dinsdag 29 oktober, gestart worden.

Hulp gezocht!

Met ingang van dit nieuwe schooljaar zijn we nog op zoek naar verschillende ouders die op een of andere manier ons willen helpen bij activiteiten. Wilt u graag betrokken zijn bij de school van uw kinderen, dan is er wellicht een activiteit, die bij u past. Kinderen en leerkrachten zijn heel blij met uw hulp!
– Biebouder (of opa / oma) gezocht!
Wij zoeken een ouder (of opa/oma) die het leuk vindt om ongeveer 1 x in de 3 weken op dinsdagmiddag of donderdagmiddag te komen helpen in de schoolbieb met het innemen en uitlenen van boeken. Op dinsdagmiddag lenen de kinderen van groep 1 t/m 4 boeken in de bibliotheek, op donderdag zijn dat de kinderen van de bovenbouw.
Vindt u het leuk om te helpen of kent u iemand die dit graag zou willen doen, dan kunt u dit doorgeven aan Tineke of Nicole van de administratie (administratie@cbssamenopweg.nl). Mocht u meer informatie willen hebben dan kunt u dit aan Marit Schippers of één van de andere biebmoeders vragen.
– Luizenpluizer
Ben jij voorstander van het buiten de schooldeur houden van luizen? Heb je een goed signaleringsvermogen? Ben je beschikbaar op donderdagmiddag na elke vakantie en een enkele keer voor een hercontrole bij signalering op een samen gezocht passend moment? Meld je dan nu aan! Vragen en/of aanmelden? jolanda@cbssamenopweg.nl.
– Papierophaler
Iedere maand wordt oud papier opgehaald in samenwerking met OBS Klim-Op. Dit levert de school ieder jaar een mooi bedrag op. Bent u bereid om 1 keer per jaar mee te helpen bij het papier ophalen, laat het ons dan weten via administratie@cbssamenopweg.nl.

Website

Er staat een fotoalbum van de maandviering van groep 3 op de site en nieuws bij groep 6.

Data om te onthouden

1 okt: studiemiddag, alle leerlingen ’s middags vrij
2 okt: oud papier
5 okt: dag van de leerkracht
15 okt: juf Marja jarig
15 okt: maandviering groep 7
21 okt t/m 25 okt herfstvakantie