Nieuwsbrief 5

Nieuws

sep 15

Ouderavond alcoholpreventie en informatieavond voortgezet onderwijs

Dinsdagavond 26 september zal door bureau leefstijl een ouderavond gehouden worden over alcoholpreventie. Na de pauze zal meester Govert een presentatie houden over het voortgezet onderwijs. Aanvang van deze avond 19.00 uur. In de bijlage van de mail met de link naar deze nieuwsbrief vindt u uitgebreide informatie over deze avond.
Voor deze avond kunt u zich aanmelden via administratie@cbssamenopweg.nl

Open dagen en doemiddagen voortgezet onderwijs

De open dagen en doemiddagen van het voortgezet onderwijs die bij ons bekend zijn, kunt u terugvinden op de jaarkalender van school. Onder “downloads” vindt u ook een printbare versie van de data.

Even voorstellen

Via deze weg wil ik me graag aan u voorstellen. Ik ben juf Klarien Lakerveld, 25 jaar oud en woon in Noordeloos. Vorige week ben ik gestart in groep 4/5 en zal daar de komende tijd juf Gerlinde op de dinsdagochtend en donderdagmiddag vervangen. Ik kijk uit naar een goede en gezellige tijd op deze school!

Schoolreis groep 3 t/m 7

Donderdag 28 september gaan de leerlingen van groep 3 t/m 7 op schoolreis naar het Dolfinarium in Harderwijk.
(De leerlingen van groep 1,2 en 8 gaan gewoon naar school)
Om alles goed te laten verlopen hieronder een paar dingen die van belang zijn:
– alle leerlingen worden gewoon om 8.30 uur op school verwacht. Na een korte dagopening gaan de leerlingen met de begeleiding naar de bussen.
– we vragen u uw kind een lunchpakketje en drinken mee te geven.
– voor sommige kinderen is het misschien van belang een extra setje kleding mee te geven in het geval van “ongelukjes”
– eventueel een nat washandje meegeven in een plastic zakje om de handen schoon te maken
– als u uw kind geld wilt meegeven, wilt u dan niet meer meegeven van € 5,=
– denkt u aan regenkleding bij slecht weer
De bussen vertrekken om ongeveer half vier vanuit Harderwijk en hopen dan rond vijf uur weer in Hoornaar te arriveren.

Van het bestuur

Binnenkort ontvangt u via e-mail een brief van het bestuur, met het verzoek om aan te geven hoe u als lid geregistreerd wilt zijn in ons administratiesysteem.
Dit heeft te maken met de vernieuwing van de statuten van de schoolvereniging. U bent niet langer als gezin lid van de schoolvereniging, maar als persoon. Om dit goed in de administratie te verwerken, wordt u gevraagd de juiste gegevens in te vullen en terug te sturen naar administratie@cbssamenopweg.nl. Op deze wijze proberen we de ledenadministratie van de schoolvereniging weer snel op orde te maken.
Alvast bedankt voor uw reactie!

Kika Kidsrun 2017

25 februari 2018 ga ik voor Stichting KiKa Kinderen Kankervrij de marathon van Tokyo lopen. Wat is er nu mooier dan je hobby te mogen combineren met het inzetten voor een goed doel, en dat ook nog eens in een wereldstad.
Jaarlijks krijgen er nog steeds ca. 500 kindjes in Nederland kanker, waarvan er maar 75% deze verschrikkelijke ziekte overleeft. Het doel van Kika is eigenlijk vrij simpel. KiKa zet zich in om het genezingspercentage te verhogen, het liefst natuurlijk naar 100%. Ook probeert Kika de kwaliteit van de behandeling te verbeteren en dit waar mogelijk minder agressief te maken, zodat de kinderen minder pijn hoeven te lijden tijdens hun behandeling.
Door mee te doen aan de marathon van Tokyo probeer ik zo veel mogelijk sponsorgeld op te halen en mijn steentje bij te dragen. Mijn sponsorteller staat inmiddels op ruim € 7.000,00. Maar ik wil graag meer dan € 10.000,00 ophalen voor dit super belangrijke doel Kika.
Ik was dan ook enorm verheugd dat de gezamenlijke scholen mij, net als in 2015, benaderd hebben met de vraag of ik wederom een Kidsrun mee wil organiseren. Uiteraard heb ik hier volmondig JA op gezegd. Momenteel zijn Juf Rachel van CBS Samen op Weg, Juf Ingrid van OBS Klim-Op en ik dan ook druk bezig met de voorbereidingen om er weer een leuke dag voor de kinderen van te maken.
De Kidsrun zal plaatsvinden op donderdagmiddag 12 oktober. Volgende week zal ik dan ook de scholen bezoeken en de kinderen iets vertellen over kinderkanker, Kika, mijn actie voor Kika, sponsorwerving en natuurlijk over de Kidsrun zelf. De kinderen zullen deze dag ook een uitnodiging en sponsorformulier meekrijgen voor thuis.
Ik heb er in iedere geval nu al verschrikkelijk veel zin in, en hopelijk kunnen we er een mooi dag voor de kinderen van maken en een leuke opbrengt voor KiKa er aan over houden. Want Kinderen horen niet ziek te zijn die moeten kunnen spelen en genieten van het kind zijn!
Groeten,
Gerrit den Hartog

Website

Onder “downloads” kunt u een overzicht vinden van de open dagen en doemiddagen van het voortgezet onderwijs.

Data om te onthouden

26 september ouderavond alcoholpreventie en voorlichting voortgezet onderwijs
28 september schoolreis groep 3 t/m groep 7
4 oktober studieochtend, alle leerlingen vrij
4 oktober start kinderboekenweek
4 oktober oud papier
5 oktober stakingsdag onderwijs, alle leerlingen vrij