Nieuwsbrief 5

Nieuws

sep 13

Lied van de week

Groep 3,4,5a: Lied 3:4a
Groep 5b,6,7 en 8 ‘k Stel mijn vertrouwen

Intern Begeleider

Juf Marja was al een dag als intern begeleider verbonden aan de school (ter vervanging), maar vanaf deze week zal ze de volledige taak op zich nemen. We zijn blij dat juf Marja dat wil doen. Mocht u een vraag hebben, loop dan gerust bij haar binnen of mail haar via marja@cbssamenopweg.nl

Zendingsgeld

Wekelijks halen we zendingsgeld op voor een goed doel. Tot de herfstvakantie halen we geld op voor het sponsorkind van de school. In alle groepen wordt voortaan op maandag zendingsgeld ingezameld. Wilt u eraan denken geld aan uw kind mee te geven?

Maandviering groep 8

Vrijdag 23 september verzorgen de leerlingen van groep 8 de maandviering. Alle ouders van de leerlingen van groep 8 worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De viering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Ouderportaal

Tijdens de ouderavond van 5 september is het ouderportaal aan u gepresenteerd.
Met behulp van dit ouderportaal willen wij u als ouder/ verzorger optimaal betrekken bij het onderwijs aan uw kind(eren). We kunnen zo nog beter samen de verantwoordelijkheid dragen voor de ontwikkeling van uw kinderen en onze leerlingen.
Heeft u uw administratieve gegevens al gecontroleerd, en indien nodig aanpast?
Let op, vader en moeder hebben beiden een andere inlogcode. In beide omgevingen inloggen a.u.b.

De komende periode gaat het ouderportaal steeds een beetje verder open.
Vanaf vandaag vindt u hier de administratieve gegevens.
In november vindt u hier methodetoets uitslagen (pluspunt bijvoorbeeld).
Vanaf maart worden verschillende notities opengesteld.
Aan het einde van het schooljaar vindt u hier ook CITO toets uitslagen.

Mocht u vragen hebben of problemen met inloggen, dan kunt u altijd binnenlopen bij Tineke. Zij is alle ochtenden aanwezig op school, uitgezonderd woensdagochtend.

Schoolreis groep 3 t/m 7

Binnenkort gaan we met groep 3 t/m 7 op schoolreis naar de Natuurschool in Stellendam. Dit wordt een dag om nooit te vergeten! Om deze dag tot een succes te maken is een goede voorbereiding belangrijk. In deze nieuwsbrief leggen wij u uit hoe deze dag er ongeveer uit zal komen te zien. Ook vragen wij extra aandacht voor het Kledingadvies voor Leerlingen en Begeleiding.

Wat gaat uw kind doen?
Op een actieve manier ontdekken de leerlingen dat de natuur leuk is en van alles te bieden heeft. Elke klas krijgt een eigen (v)aardige Natuurschoolgids die vanaf aankomst tot vertrek bij de klas blijft. Onze gidsen spreken de taal van kinderen en sluiten aan bij elke leeftijdsgroep. De Natuurschooldag bestaat uit de volgende activiteiten:
• HAVENPROGRAMMA Stellendam
Krabben vangen – Vistableau – Garnalen pellen – Visvangspel/Troswerpen
• STRANDPROGRAMMA Ouddorp
De leerlingen maken kennis met de dieren uit de Noordzee. Ze gaan (vanaf het strand) vissen met een groot sleepnet. Vervolgens wordt groep 1 t/m 6 meegenomen in het verhaal ‘De Reis van de 1001 Badeendjes’ gevolgd door een actief spel. Bij groep 7/8 staat bruinvis-EHBO op het programma. Kijk ook op onze website: www.natuurschool.nl
• PAUZE
Rond het middaguur pauzeren de klassen op het strand. De leerlingen kunnen hier hun meegebrachte lunchpakket nuttigen. Zorgt u ervoor dat uw zoon of dochter voldoende eten en drinken mee heeft?

Souvenirs
Wat is er leuker dan een blijvende herinnering aan de schoolreis bij de Natuurschool!? Wij hebben een aantal originele souvenirs variërend in prijs van € 1,- tot € 4,- die tijdens de pauze gekocht kunnen worden.
In geval van nood
Alleen in geval van nood en bij heel dringende zaken is de Natuurschool te bereiken op:
Natuurschool coördinator Stellendam: 06 – 513 901 76 of bij geen gehoor:
Natuurschool kantoor: 050 – 527 49 93

Kledingadvies voor Leerlingen en Begeleiding
Alle activiteiten van de schoolreis vinden buiten plaats. Deelnemers kunnen tijdens de schoolreis nat en soms een beetje vies worden. Het is belangrijk dat deelnemers rekening houden met de weersomstandigheden van de dag waarop de schoolreis plaatsvindt. Tijdens de dag hoeft er slechts een klein stukje met de bagage te worden gelopen: neem bij minder weer vooral een regenjas of extra trui mee! Zorg voor kleding die past bij het weer van de dag!

Advies bij zonnig weer:
– Zorg er ook bij zonnig weer voor dat er voldoende warme kleding meegaat. Bij zee is het altijd enkele graden koeler!
– Draag luchtige kleding: korte broek en T-shirt of zwemkleding.
– Zorg voor voldoende bescherming: pet/zonnehoedje en zonnebrandcrème.

Advies bij minder goed weer:
– Zorg voor voldoende warme, wind- en waterdichte kleding.
– Draag schoeisel waarin je voeten droog blijven (zoals wandelschoenen of hoge regenlaarzen).
– Denk er aan dat een spijkerbroek maar langzaam opdroogt als hij nat is geworden. Draag liever een broek van sneldrogend materiaal.

Altijd mee nemen:
– Handdoek.
– Voldoende eten en drinken.
– Een extra set droge kleren (ook bij mooi weer !)
– Doe deze in een aparte tas, voorzien van je naam.

Studiedag woensdag 28 september

Woensdag 28 september is er een studiedag voor de leerkrachten. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.

Oudergespreksmoment voor de ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Op donderdag 29 september is er voor de ouders van groep 1 en 2 het oudergespreksmoment. U krijgt hiervoor binnenkort een mail met het tijdstip waarop u wordt verwacht.
Het oudergespreksmoment is een goed middel om zo snel mogelijk een goed beeld te krijgen van uw kind. Wij maken graag tijd vrij om met u als ouders te praten over uw zoon/dochter. Het oudergespreksmoment is geen kennismakingsgesprek, maar een contactmoment tussen u en de leerkracht waarin uw visie op uw zoon/dochter centraal staat. In dit gesprek van tien minuten krijgt u de mogelijkheid om te vertellen hoe uw zoon/dochter is, welke interesses hij/zij heeft en wat hij/zij nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren in de (nieuwe) groep.

Hulp gezocht voor handwerken

We zijn dringend op zoek naar ouders/opa’s/oma’s of andere vrijwilligers die willen helpen met het geven van de handwerkles op donderdagmorgen van 11.00 uur tot 12.00 uur.
Opgeven kan via Tineke@cbssamenopweg.nl

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws bij groep 1.


Data om te onthouden

23 sept: maandviering groep 8
27 sept: schoolreis groep 3 t/m 7
28 sept: studiedag, alle leerlingen vrij
29 sept: oudervertelavond groep 1 en 2

Groeten,
Jolanda Mulder
directie

Malcare WordPress Security