Nieuwsbrief 41

Nieuws

jul 12

groep 3 t/m 5 Jij bent bijzonder.
groep 6 t/m 8 Ps 68:7 God zij geprezen met ontzag.

Zomerfeest

Groep 8 organiseert op dinsdag 16 juli een zomerfeest voor groep 0 t/m 7. Voor het zomerfeest zijn wij op zoek naar ouders die willen helpen. Het gaat om het begeleiden van een groepje. We hebben een ochtend- en een middagprogramma. Tijdens het ochtendprogramma zullen de kinderen in groepjes spelletjes doen op het plein en in de gymzaal en tijdens het middagprogramma is er een vossenjacht.

Wilt u helpen?
Ochtend: 9.00 – 12.00
Middag 12.45- 14.00

U krijgt dan een groepje onder uw hoede om te begeleiden. Als u wilt helpen, wilt u dit dan doorgeven en ook of u de ochtend, de middag of beide dagdelen wilt begeleiden? U kunt dit mailen naar gerlinde@cbssamenopweg.nl

Alle kinderen worden gewoon om 8.30 op school verwacht, maar er zal die dag een continu rooster zijn tot 14.00. Uw kind hoeft geen lunch mee te nemen, hier wordt door school voor gezorgd.

MOO

We gaan de overstap maken van MOO (digitale omgeving waar bestanden en presentaties worden gemaakt, opgeslagen en gedeeld) naar online klas. Per 31 juli kunnen we er geen gebruik meer van maken, dat maakt dat als je bestanden of PowerPoint presentaties wilt bewaren, je ze uit deze omgeving moet halen voor de genoemde datum.

Boeken bibliotheek inleveren

De zomervakantie komt nu echt snel dichterbij. Wilt u kijken of er nog boeken uit de bibliotheek bij u thuis liggen en ze dan inleveren? We willen namelijk graag alle boeken weer ingenomen hebben voor de vakantie. De boeken kunnen iedere dag van de week ingeleverd worden, door ze boven bij de bibliotheek op de tafel te leggen. Mochten er vragen zijn over welke boeken op naam van uw kind staan, dan kunnen deze gesteld worden op dinsdag- en donderdagmiddag, de biebmoeders zijn dan aanwezig.
Wilt uw kind graag een boek speciaal voor de vakantie, dan kan dat natuurlijk wel.

Afscheid

Naast dat we afscheid nemen van collega’s (ouders / verzorgers hebben hierover een mail ontvangen), nemen we ook afscheid van een aantal leerlingen.
Julia Heijboer gaat naar de Regenboog in Gorinchem vanwege verhuizen.
Marlies Breek gaat naar de Leonardoschool in Dordrecht.
Roel de Gruijter gaat naar Beatrix de Burcht in Gorinchem.
We hopen van harte dat jullie daar snel jullie draai mogen vinden op jullie nieuwe school!

Overblijf betaalsysteem

Vorige week heeft u een mail ontvangen met het nieuwe incasso-formulier voor het overblijf betaalsysteem. Graag willen we dit formulier voor de zomervakantie retour. Heeft u het formulier nog niet geretourneerd, wilt u dit dan alsnog doen, zodat we alles op tijd in orde kunnen maken. Maakt u geen gebruik van het overblijven hoeft u uiteraard het formulier niet te retourneren. U vindt het formulier ook onder downloads op de website, of via Incasso toestemming

Fancy Fair

Weet u het nog, vorig schooljaar een gezellige middag met een hapje en een drankje en uiteenlopen activiteiten? Er is toen een mooi bedrag opgehaald. Het afgelopen schooljaar is er hard gewerkt om een aantal dingen te vervangen. Zo moesten we het een tijdje zonder schommels doen, omdat deze niet meer voldeden aan de gestelde eisen. Intussen hangen er weer nieuwe. Zit er een nieuw klimtouw in het rek. Zijn de zijkanten van de glijbaan vervangen en zo nog wat kleine dingen. Volgend schooljaar zal er een nieuw ‘tapijt’ komen onder het klimrek. Daarnaast zal er begin volgend schooljaar een wens van de kinderen in vervulling gaan. Er zal wat bestrating weggehaald worden om vervolgens de haag hier en daar door te zetten, zodat er meer mogelijkheden zijn voor de kinderen om zich te verstoppen tijdens verstoppertje. Verder is de kast in de hal aangevuld met buitenspelmaterialen en is er in samenwerking met GIGA molenlanden geïnventariseerd wat er nodig is ter vervanging en/of aanvulling van de materialen in het speellokaal. Iedereen nogmaals bedankt voor de hulp en de bijdrage!

Winactie Digibord

Afgelopen vrijdag was het dan zover… het nieuwe digibord werd geleverd. Dit digibord hebben we gekregen door mee te doen aan een prijsvraag. Juf Leandra en juf Janette hebben in samenwerking met de kinderen een filmpje opgenomen en ingestuurd. Daarmee zijn ze in de prijzen gevallen!! Al vroeg was de monteur op school en aan het begin van de ochtend konden we goed zien hoe dat vervangen in zijn werk ging. Van leren kwam niet zoveel, dus terwijl de monteur aan het werk was hebben we spelletjes gedaan. Toen het bord eenmaal hing, heeft de monteur nog het een en ander uitgelegd. We wilden het bord wel even uitproberen natuurlijk, dus we hebben allemaal onze eigen naam opgeschreven. Groep 3 werd ook nieuwsgierig en heeft toen groep 6 pauze had een filmpje gekeken op het nieuwe bord. We zijn er erg blij mee!

Even voorstellen


Mijn naam is Marlies en ik ben dit jaar nieuw op school. Ik ben 24 jaar en woon in Meerkerk. Nu ik mijn opleiding tot onderwijsassistent en leerkracht basisonderwijs beide heb afgerond, ben ik enthousiast om aan de slag te gaan als juf. Ik zal van maandag t/m vrijdag in groep 5 te vinden zijn. Ik kijk er erg naar uit om mijn eigen groep te gaan draaien en iedereen te leren kennen. Samen op weg naar een fijn en leerzaam jaar in groep 5!

Mijn naam is Edwin Dankaarts. Ik ben 34 jaar en woon hier in dit prachtige dorp.
Ondertussen ben ik al acht jaar leerkracht en heb daarvan de laatste zes jaar op dezelfde school gewerkt in Tiel. In al die jaren heb ik altijd bovenbouw klassen gedraaid en dan met name groep acht.
In mijn vrije tijd houd ik ervan om te klussen, muziek te luisteren en te spelen, te sporten en met mijn gezin leuke activiteiten te ondernemen. Het komende schooljaar zal ik de leerkracht zijn van groep zes. Hier kijk ik met veel plezier naar uit. Ik heb ontzettend veel zin om op de CBS Samen op Weg aan de slag te gaan. Een nieuwe werkplek, met nieuwe kinderen, ouders en collega’s vind ik een spannende, maar zeer leuke itdaging.
U zult mij vast spoedig zien rondlopen.

Mijn naam is Femke den Besten en ik woon in Goudriaan. Volgend jaar ga ik (weer) stagelopen op CBS Samen Op Weg. In mijn eerste jaar op de Pabo, 2016-2017, heb ik hier ook al stage gelopen, in groep 5/6 en groep 2. Komend schooljaar zal ik op donderdag en vrijdag voor groep 7 staan, met begeleiding van Leandra. Na een half jaar hoop ik mijn Pabo-diploma in ontvangst te nemen en zal ik verder gaan met de (pre-)master onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. In mijn vrije tijd speel ik graag een potje volleybal, spreek ik af met vrienden en zing ik in een bandje van de kerk. Ik heb heel veel zin in komend schooljaar!

Mijn naam is Laura Slob. Ik ben 20 jaar en woon op een boerderij in Noordeloos. Ik zit in het derde jaar van de PABO op de Marnix Academie in Utrecht. Aankomend jaar mag ik in groep 8 stage komen lopen op woensdag en donderdag bij meester Govert. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten op de boerderij bezig. Ik vind het leuk om paard te rijden en ben daarom ook regelmatig bij mijn haflinger en shetlander te vinden. Ik kijk erg uit naar mijn stage in groep 8 en hoop er een leuke tijd van te maken samen met de kinderen en het team.

 

Flexibele verlofdag 2019/2020

Elk schooljaar komen er meerdere (malen) verzoeken voor verlof binnen, waarin onze verlofregeling voor toekenning geen ruimte biedt. Soms zijn het luxe aanvragen en soms zijn het aanvragen waarvoor begrip is, maar waarvoor geen toestemming verleend mag worden. Wederzijds leidt dit tot teleurstelling.
Komend schooljaar willen we proberen deze teleurstelling te voorkomen door voor elk gezin een flexibele verlofdag te reserveren. Dat houdt in dat elk gezin in het komende schooljaar één dag verlof mag/kan aanvragen met een verlofreden waarvoor volgens de geldende regels geen verlof mag worden gegeven.
Er zijn wel enkele voorwaarden, te weten:
– De dag kan niet worden opgenomen in de toets maanden januari en juni en in de twee eerste en twee laatste schoolweken.
– De dag kan niet in dagdelen worden opgenomen en dient voor alle schoolgaande kinderen in het gezin op dezelfde dag te worden opgenomen.
– Voor het aanvragen van deze verlofdag kunt u het standaard formulier ‘verlof aanvragen’ gebruiken (te vinden op de website of te verkrijgen bij de administratie).
– We willen u erop wijzen dat verlof minimaal 2 weken voor de verlofdatum aangevraagd moet worden.
Om de flexibele verlofdag te kunnen realiseren hebben we ervoor gekozen om de vrije middag voor de voorjaars- en kerstvakantie lesgebonden middagen te maken. De kinderen worden dan op school verwacht.
De laatste vrijdag voor de zomervakantie blijft wel een vrije middag voor de kinderen.

Biebouder (of opa / oma) gezocht!

Wij zoeken na de zomervakantie een ouder (of opa/oma) die het leuk vindt om ongeveer 1 x in de 3 weken op dinsdagmiddag of donderdagmiddag te komen helpen in de schoolbieb met het innemen en uitlenen van boeken. Op dinsdagmiddag lenen de kinderen van groep 1 t/m 4 boeken in de bibliotheek, op donderdag zijn dat de kinderen van de bovenbouw.
Vindt u het leuk om te helpen of kent u iemand die dit graag zou willen doen, dan kunt u dit doorgeven aan Tineke of Nicole van de administratie (administratie@cbssamenopweg.nl). Mocht u meer informatie willen hebben dan kunt u dit aan Marit Schippers of één van de andere biebmoeders vragen.

Studiemiddagen schooljaar 2019-2020

We willen vast aan u doorgeven wanneer volgend schooljaar de studiemomenten voor de leerkrachten gepland staan. Wisselend zijn dat middagen of een hele dag:
dinsdag 1 oktober studieMIDDAG
donderdag 14 november studieMIDDAG
Maandag 3 februari studieMIDDAG
Woensdag 4 maart studiedag
Donderdag 14 mei studieMIDDAG
dinsdag 2 juni studiedag

Gevonden voorwerpen

Er zijn de laatste tijd wat persoonlijke eigendommen op school achtergebleven. Ook na het waterfestijn van vorige week. Is er iets van uw kind bij, dan kan het opgehaald worden bij de adminstratie.

 

 

 

 

 

Website

Er is nieuws bij groep 1 en 2 en in het fotoalbum. Ook vindt u daar foto’s van de juffendag in groep 5.

Data om te onthouden

16 juli Zomerfeest
17 juli Musical en afscheid groep 8
19 juli ’s middags vrij, begin zomervakantie.

 

Namens het hele team wens ik u een goed weekend,
Jolanda Mulder
directeur

Malcare WordPress Security