jul 08

Afscheid

Een allerlaatste nieuwsbrief van het schooljaar maar ook uit mijn pen. Gisteren heb ik op een mooie manier afscheid genomen van de kinderen, ouders en anderen die bij de school betrokken zijn. Het heeft bevestigd wat ik in de afgelopen 5 jaar ervaren heb; Hoornaar is een geweldige plaats om te werken! Ik ben dankbaar voor de jaren die achter me liggen, de kansen die ik kreeg om voor de kinderen het onderwijs zo goed mogelijk te regelen, veranderingen door te voeren en een aanspreekpunt te zijn voor ouders. Ik heb het ervaren als een warm bad. Het kost daarom ook best moeite om dit los te laten. Zeker nadat ik gisteren ook nog eens zo verwend ben door iedereen. Een bloempot vol met afscheidsgroeten, een bijdrage aan een naaimachine en een mooi schilderij, gemaakt door Marit Schippers met alle namen van de kinderen er op (dat krijgt zeker een mooie plaats in mijn huis). Heel hartelijk dank daarvoor!
Vorige week nam ik al afscheid van het team en bestuur. Na ruim 1000 keer van Nieuw-Lekkerland naar Hoornaar te hebben gereden heeft nu iedereen de rit van Hoornaar naar Nieuw-Lekkerland gemaakt om daar in mijn tuin op gezellige wijze de 5 jaar af te sluiten. We namen gelijkertijd ook afscheid van juf Danielle. Ook zij gaat de school verlaten en starten in een nieuwe baan als studiebegeleider in het HBO te Breda.
Op dit moment is het bestuur druk bezig met de procedure van het zoeken naar een nieuwe directeur. Dit kost uiteraard tijd en daarom hebben we Jolanda gevraagd de directietaken waar te nemen, zolang er nog geen nieuwe directeur is. Zij is op maandag, dinsdag en donderdag aanwezig. Marja van de Wetering, onze vaste invalster, zal 1 dag IB-werk op zich gaan nemen om Jolanda daarbij te ondersteunen.
We nemen ook afscheid van drie leerlingen; Sjoerd Aanen en Ryan van Aalburg gaan na de zomervakantie starten op Beatrix de Burcht in Gorinchem, Isis den Toom blijft dichterbij. Zij zal verder gaan op OBS de Klimop. We wensen hen alle drie het allerbeste!
We verwelkomen ook een nieuwe leerling; Liv Appelo komt vanuit de Klimop naar onze school en zal starten in groep 3. We hopen dat zij zich snel zal thuis voelen bij ons.
We ‘vierden’ deze week ook het afscheid van groep 8. ’s Morgens kwamen de kinderen in vol ornaat over de rode loper, ’s middags hadden ze een survivalprogramma in Alblasserdam en na een barbecue met het hele team startte de afscheidsavond. Een prachtige avond vol met het ophalen van herinneringen, grappen en serieuze woorden. We laten ze met een goed gevoel gaan, in vol vertrouwen dat zij ook samen op weg gaan met God.
Met dit vertrouwen, dat God met ons allen meegaat als onze wegen zich scheiden of als we op vakantie gaan of gewoon thuis blijven, wil ik u voor de laatste keer groeten, een heel fijne vakantie wensen en alle goeds wensen voor de toekomst.
Onderstaande psalm werd ook gelezen op de afscheidsavond van groep 8 en wil ik u graag meegeven:

1 Een lied voor de reis naar Jeruzalem
De Heer zal je beschermen
Ik kijk omhoog naar de bergen.
Daar komt mijn hulp vandaan.
2 Daar is de Heer, hij helpt mij.
Hij heeft de hemel en de aarde gemaakt.
3 De Heer zorgt ervoor dat jou niets overkomt.
Hij beschermt je, hij slaapt niet.
4 Hij slaapt nooit, hij let goed op.
Hij beschermt zijn volk Israël altijd.
5 De Heer beschermt je.
Hij gaat met je mee,
bij hem ben je veilig.

6 Er overkomt je geen kwaad,
niet overdag en niet in de nacht.
7 De Heer zal je steeds beschermen,
het kwaad zal je niet raken.
8 De Heer beschermt je,
overal, waar je ook gaat,
je leven lang.

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er staan nog verschillende nieuwe fotoalbums op de website.

22 augustus eerste schooldag