Nieuwsbrief 40

Nieuws

jul 05

Lied van deze week

Groep 3,4 en 5: Tim. Daniel vs 1
Groep 6,7 en 8: 78: Laat m’ in U blijven groeien, bloeien.

Pannenkoeken

EEN LAATSTE OPROEP!
Op maandag 15 juli willen we met de kinderen pannenkoeken eten op school. We zijn daarvoor op zoek naar bakkers! Wilt u voor ons pannenkoeken bakken dan kunt u zich opgeven bij jolanda@cbssamenopweg.nl. Voor de ouders/verzorgers die zich opgegeven hebben: vriendelijk verzoek om 2 pakken pannenkoeken te bakken. Graag opgerold en voorzien van suiker op school afgeven voor 11 uur. Het is overigens geen enkel probleem dat ze koud hier gebracht worden. Alvast heel erg bedankt!

Workshops 15 juli

De begeleiders van de workshops worden op maandag 15 juni om kwart over 12 op school verwacht. Dan kunnen de laatste voorbereidingen nog plaatsvinden, voordat de kinderen rond half 1 naar de workshops komen. De workshops duren tot half 2. Vervolgens opruimen en gezamenlijk afsluiten in de hal. Om 2 uur zijn de kinderen uit.
Kinderen die op maandag naar de BSO gaan, kunnen die dag tot 15.15 uur op school blijven. De BSO rekent extra kosten voor het uur dat de kinderen eerder komen en dat leek ons niet redelijk voor de ouders die hier niet op gerekend hebben. Wij hebben daarom gezorgd voor een oppas tot 15.15 uur.

Kleuterschoolreisjes

Groep 1 en groep 2 zijn op schoolreis geweest naar bezoekboerderij “Het Achterhuis” in Leerdam. Op de website vindt u een fotoalbum met foto’s van het bezoek van groep 2.

Bezoekje HVC Dordrecht

Op donderdag 4 juli hebben we met groep 8 een bezoekje gebracht aan de HuisvuilVerbrandingsCentrale (HVC) in Dordrecht. Erg gezellig in de auto’s -nogmaals dank voor de ouders die wilden rijden-.
Bij HVC hebben we gehoord hoe je afval kunt scheiden en wat er van dat afval weer gemaakt kan worden. Met een helm en koptelefoons -om de begeleiders te kunnen verstaan- wandelden we in 2 groepen door de fabriek (zie foto’s).
Afval dat ze niet kunnen hergebruiken, wordt verbrand en daar wek je weer elektriciteit mee op. We mochten een kijkje nemen in de regelkamer, bij de grijpers, in de oven (!) èn bij de wasmachines (?). Ja, je leest dit goed: WASMACHINES! De rook is namelijk erg vies en mag niet zomaar de schoorsteen uit, maar door de wasmachines wordt deze rook schoon en het water dus vies.
Dit water kan dan weer gereinigd worden…
Ja, deze leerlingen hebben tijdens de laatste dagen in groep 8 echt wat bijgeleerd 

Meester Govert

Schoonmaakavond

Alles blinkt weer op school. Dankzij een groot aantal moeders zijn de klassen weer schoon. Heel hartelijk dank aan alle vrijwilligers die afgelopen dinsdag hebben geholpen!

Afscheid juf Elwiena, juf Tirza en juf Addie

Op 15 juli nemen we afscheid van een drietal juffen. Het belooft een feestelijke dag te worden. We zouden namens de kinderen deze juffen ook graag een cadeau aanbieden. Hiervoor staat een potje op de balie van de keuken. U kunt hierin uw vrijwillige bijdrage doneren.
Tussen 17.00 en 18.00 uur is er gelegenheid voor ouders en oud-leerlingen afscheid te nemen van juf Elwiena, juf Tirza en juf Addie. U bent van harte welkom!


Data om te onthouden

8 juli 10-minuten gesprekken gr 1-7
12 juli kleuterjuffendag
15 juli afscheid juffen, school 14.00 uur uit, 17.00 – 18.00 uur afscheidsreceptie
16 juli afscheidsavond groep 8
17 juli laatste schooldag gr.8
19 juli laatste schooldag, middag vrij

Groeten,
Inge Ros