Nieuwsbrief 4

Nieuws

sep 19

Lied van de week

Groep 3 t/m 5 Opw.42: ‘k stel mijn vertrouwen
Groep 6 t/m 8 WK.285: Hier in uw Heiligdom

Leerkracht gezocht

Voor de woensdag in groep 6 zijn we nog op zoek naar een leerkracht. Wellicht kent u iemand die op zoek is naar (extra) werk, of graag weer voor de klas staat. Graag komen we met hem of haar in contact. De advertentie voor deze functie vindt u op de website.

Schoolfruit

Zoals u wellicht nog weet, eten de kinderen op school regelmatig fruit in de pauze. De fruitdagen zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag. Deze dagen is het de bedoeling dat de kinderen een gezond tussendoortje meenemen voor in de pauze, dat mag ook groente zijn.

Koptelefoon/oortjes

Vanaf groep 3 heeft uw kind eigen geluidsoortjes of een koptelefoon nodig bij het werken op de laptop, tablet of computer. Wilt u dit meegeven als het nog niet op school aanwezig is (graag voorzien van naam)?

Informatieavond 24 september

Dinsdag 24 september wordt de jaarlijkse informatieavond gehouden. Deze avond wordt u verteld wat er het komend jaar in de groep van uw kind wordt gedaan. U krijgt een inkijkje in het schoolleven van uw kind, hoe ziet de schoolweek eruit, welke vakken komen aan de orde en waar liggen dit schooljaar de accenten. Voor deze avond is het volgende schema opgesteld :
19.00-19.45 uur groep 0/1/2a, 3, 5, 6 en 7
19.45-20.00 uur koffie
20.00-20.15 uur uitleg over snappet door juf Leandra en juf Janette
20.15-21.00 uur groep 2, 4 en 8
Let op: groep 6 is verschoven naar het eerste deel van de avond.
Graag ontmoeten we u deze avond!

Typecursus

Ook dit jaar bieden we weer de mogelijkheid aan de kinderen van groep 6 t/m 8 om hun typediploma te halen. Er zal op dinsdagmiddag van 15.30 tot 16.15 uur op school geoefend worden onder begeleiding van juf Paula. Wilt u meer informatie of uw kind hiervoor aanmelden? Stuur dan een mailtje naar paula@cbssamenopweg.nl. Bij voldoende aanmeldingen zal er na de herfstvakantie, op dinsdag 29 oktober, gestart worden.

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Al geruime tijd is het niet meer gebruikelijk dat de studenten die de PABO volgen met een gymbevoegdheid de school verlaten. Om de kwaliteit van het gymonderwijs te bevorderen moet daarvoor nog een aparte opleiding gevolgd worden. Tot die tijd mag ​een leerkracht geen gym ​geven.
Als school vinden wij de kwaliteit van ons onderwijs, dus ook het gymonderwijs belangrijk. Helaas beschikken niet alle leerkrachten over een gymbevoegdheid en vinden we het niet wenselijk dat collega’s groepen moeten ruilen om zo bevoegde leerkrachten alle gymlessen te laten geven. Dit geeft te veel onrust.
Om die reden zijn we in zee gegaan met GIGA Molenlanden. Zo worden onze gymlessen gefaseerd overgenomen door een vakleerkracht. Op dit moment geldt dat voor de groepen 5 en 6, meester Jelmer verzorgt nu op de vrijdagmiddag 2 blokuren.
Gedurende dit schooljaar zullen steeds meer lessen overgenomen worden. Zo hopen we de kwaliteit van ons gymonderwijs te waarborgen en wellicht zelfs een impuls te geven!

Hulp gezocht!

Met ingang van dit nieuwe schooljaar zijn we nog op zoek naar verschillende ouders die op een of andere manier ons willen helpen bij activiteiten. Wilt u graag betrokken zijn bij de school van uw kinderen, dan is er wellicht een activiteit, die bij u past. Kinderen en leerkrachten zijn heel blij met uw hulp!
– Biebouder (of opa / oma) gezocht!
Wij zoeken een ouder (of opa/oma) die het leuk vindt om ongeveer 1 x in de 3 weken op dinsdagmiddag of donderdagmiddag te komen helpen in de schoolbieb met het innemen en uitlenen van boeken. Op dinsdagmiddag lenen de kinderen van groep 1 t/m 4 boeken in de bibliotheek, op donderdag zijn dat de kinderen van de bovenbouw.
Vindt u het leuk om te helpen of kent u iemand die dit graag zou willen doen, dan kunt u dit doorgeven aan Tineke of Nicole van de administratie (administratie@cbssamenopweg.nl). Mocht u meer informatie willen hebben dan kunt u dit aan Marit Schippers of één van de andere biebmoeders vragen.
– Luizenpluizer
Ben jij voorstander van het buiten de schooldeur houden van luizen? Heb je een goed signaleringsvermogen? Ben je beschikbaar op donderdagmiddag na elke vakantie en een enkele keer voor een hercontrole bij signalering op een samen gezocht passend moment? Meld je dan nu aan! Vragen en/of aanmelden? jolanda@cbssamenopweg.nl.
– Handwerkouder
Iedere week krijgen de kinderen 1 uur per week handwerkles op donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur. Bent u een klein beetje creatief en wilt u helpen om de kinderen de eerste kneepjes van het handwerken bij te brengen, dan zijn we op zoek naar u. Voor informatie of aanmelden kunt u terecht bij administratie@cbssamenopweg.nl.
– Papierophaler
Iedere maand wordt oud papier opgehaald in samenwerking met OBS Klim-Op. Dit levert de school ieder jaar een mooi bedrag op. Bent u bereid om 1 keer per jaar mee te helpen bij het papier ophalen, laat het ons dan weten via administratie@cbssamenopweg.nl.

Lezen met Yoleo

Lezen met Yoleo is leuker en makkelijker. Tienduizenden kinderen lezen met het online platform van Yoleo via een medium waar ze dol op zijn: hun computer of iPad. Met meer gemak dan normaal, want boeken worden bij Yoleo met een menselijke stem voorgelezen. En een handig karaokebalkje loopt mee met de tekst in het beeldscherm. Hoe meer je leest, hoe meer punten je verdient. En met die punten verrijk je je eigen online wereld. Dat motiveert! Zelfs kinderen die moeite hebben met lezen krijgen er zo weer plezier in. Alle kinderen van school zijn lid van de bibliotheek en kunnen met hun pasnummer en wachtwoord inloggen. Voor meer informatie kijk op www.yoleo.nl.

Zin in schaatsen?

Binnenkort start IJssportvereniging Alblasserwaard (IJA) weer met schaatslessen voor de jeugd. Bent u (of uw kind) geïnteresseerd, dan kunt u meer informatie vinden op www.schaats.nu. Lessen starten op 5 oktober in Dordrecht en op 19 oktober in Breda. Ook een proefles is mogelijk.

Data om te onthouden

24 sept: informatieavond alle groepen
26 sept: schoolreis groep 3 t/m 7
1 okt: studiemiddag