Nieuwsbrief 4

Nieuws

sep 14

Lied van de week

Groep 3 t/m 5 God is mijn toevlucht
Groep 6 t/m 8 Ps 25:2

Jaaroverzicht 2018-2019

Uw oudste kind heeft vandaag het jaaroverzicht 2018-2019 meegekregen van de leerkracht. Op dit jaaroverzicht vindt u de belangrijkste zaken overzichtelijk terug. Op de achterzijde staan belangrijke data. Deze belangrijke data en andere data kunt u ook terugvinden op de kalender van de website of in het ouderportaal. Het jaaroverzicht komt ook onder downloads te staan op de website.

Biddende moeders

Al sinds vele jaren bestaat er een groep van (meestal) moeders die iedere week bij elkaar komt om te bidden voor de school. We doen dit omdat we geloven in de kracht van het gebed. Door de school, de kinderen en de leerkrachten te omringen met en te ondersteunen door gebed, zien we met vertrouwen uit naar wat God ons geeft. We komen iedere donderdag bij elkaar om 8.30 uur op dorpsweg 114, waar een kop koffie of thee voor je klaar staat. Heb jij tijd en zin om bij ons aan te sluiten, dan ben je meer dan welkom! We kunnen zeker versterking gebruiken!
Doe je graag mee, maar kun je niet op deze ochtend, laat het ons weten. Wellicht valt er wat te schuiven. Ook als je meer informatie wilt, of gewoon een keertje wilt meekijken, spreek ons gerust een keertje aan of kom langs!.
Esther v.d. Vlist, Mirjam de Zeeuw en Nicole Versteeg

Maandviering groep 6

Dinsdagmorgen 18 september zullen de leerlingen van groep 6 de maandviering verzorgen. Dit jaar mogen de ouders van de leerlingen van de groep die het verzorgt hierbij aanwezig zijn. I.v.m. het ordelijk verloop van de viering verzoeken wij u om uw kind onder de 4 jaar niet mee te nemen naar deze viering.

Bootcamp woensdag 19 september

Van 15 t/m 29 september is het Nationale Sportweek en dat betekent extra veel sporten en bewegen! GiGa Giessenlanden organiseert daarom een activiteit met diverse fitness en bootcamp onderdelen. We gaan lekker aan de slag met touwen en gewichtjes! Laat jij zien hoe fit en sterk je bent? Doe mee!
Woensdag 19 september 2018.
Bij de voetbalkooi in Hoornaar.
Van 13:30 – 14:30.
Voor groep 4 t/m 8.
Aanmelden via www.gigagiessenlanden.nl

Schoolbrengdag

Op donderdag 20 september 2018 organiseert SCHOOL op SEEF de Schoolbrengdag. Een dag waarop we ouders en leerlingen oproepen lopend of op de fiets naar school te gaan. Door de auto te laten staan zijn de leerlingen goed bezig voor hun gezondheid, de verkeersveiligheid rondom school, het milieu, hun verkeersvaardigheid en het is nog eens leuk ook!
Van alle basisschoolkinderen woont 89,7% op loopafstand (1 km) van school en 97% op fietsafstand (2 km). Toch wordt 1 op de 3 basisschoolkinderen met de auto naar school gebracht.
De verkeersveiligheid zou ook rond onze school verbeteren als er meer kinderen op de fiets zouden komen. Werkt u eraan mee?
Mocht u uw kind toch naar school brengen met de auto denkt u dan ook aan de verkeersveiligheid rond de school.
– Parkeren in de vakken (niet langs de stoep van de school)
– Matig uw snelheid op het plein
– Gebruik de wegen die aangegeven staan op het plein i.p.v. het plein dwars over te steken.
Wilt u deze regels ook doorgeven aan degene (opa’s, oma’s, oppas) die uw kind ook wel eens op school brengen? Zo verhogen we de veiligheid voor uw kind, maar ook voor uzelf.

Studiedag 24 september

Maandag 24 september is er een studiedag voor alle leerkrachten, alle leerlingen zijn deze dag vrij.

Schoolreis groepen 3 t/m 7

Dinsdag 25 september gaan de leerlingen van groep 3 t/m 7 op schoolreis naar de Efteling.
(De leerlingen van groep 1,2 en 8 gaan gewoon naar school)

Bij deze alvast wat informatie over deze dag:
– Alle leerlingen worden gewoon om 8.30 uur op school verwacht. Na een korte dagopening gaan de leerlingen met de begeleiding naar de bussen.
– Wilt u uw kind een lunchpakketje en drinken meegeven?
– Voor sommige kinderen is het misschien van belang een extra setje kleding mee te geven in het geval van “ongelukjes”.
– Als u uw kind geld wilt meegeven, wilt u dan niet meer meegeven van € 5,=?
– Als het regent is het handig dat de kinderen regenkleding bij zich hebben.

De bussen vertrekken om ongeveer 4 uur vanuit Kaatsheuvel en hopen dan rond vijf uur weer in Hoornaar te arriveren.

Data om te onthouden

18 sept maandviering groep 6
24 sept studiedag, alle leerlingen vrij
25 sept schoolreis groep 3 t/m 7
2 okt opening kinderboekenweek
3 okt oud papier
5 okt dag van de leerkracht

Namens,

Jolanda Mulder
directeur