Nieuwsbrief 4

Nieuws

sep 09

Lied van de week

Groep 3,4,5a: God is mijn toevlucht
Groep 5b,6,7 en 8 Ps 25:2 Here maak mij Uwe wegen

Juf Jolanda nieuwe directeur

Nu wordt het dan toch wel tijd om me even voor te stellen……
Ik ben Jolanda Mulder, 32 jaar, op 31 augustus 2006 getrouwd met Dennis Mulder (in het bijzijn van de groep die ik toen had op de Samen op Weg) en intussen zijn we trotse ouders van Tess (bijna 4) en Fleur (bijna 1). Naast dat ik veel tijd en energie in mijn werk steek, ben ik ook graag thuis. Lekker wandelen met de meiden, cupcakes bakken en knutselen. Verder ben ik in mijn vrije tijd trouwambtenaar voor de gemeente Molenwaard en doe ik vrijwilligerswerk. Een bezige bij dus, die steeds op zoek is naar een nieuwe uitdaging…
Ik wil gelijk van deze gelegenheid gebruik maken om u te bedanken voor de vele felicitaties en woorden van vertrouwen die ik mocht ontvangen. Doet me goed en geeft me extra energie om aan de slag te gaan met deze nieuwe baan!

Ouderportaal

Tijdens de ouderavond van 5 september is het ouderportaal aan u gepresenteerd.
Met behulp van dit ouderportaal willen wij u als ouder/ verzorger optimaal betrekken bij het onderwijs aan uw kind(eren). We kunnen zo nog beter samen de verantwoordelijkheid dragen voor de ontwikkeling van uw kinderen en onze leerlingen.
Wilt u vandaag uw administratieve gegevens controleren, en indien nodig aanpassen?
Let op, vader en moeder hebben beiden een andere inlogcode. In beide omgevingen inloggen a.u.b.

De komende periode gaat het ouderportaal steeds een beetje verder open.

Vanaf vandaag vindt u hier de administratieve gegevens.
In november vindt u hier methodetoets uitslagen (pluspunt bijvoorbeeld).
Vanaf maart worden verschillende notities opengesteld.
Aan het einde van het schooljaar vindt u hier ook CITO toets uitslagen.

Mocht u vragen hebben of problemen met inloggen, dan kunt u altijd binnenlopen bij Tineke. Zij is alle ochtenden aanwezig op school, uitgezonderd woensdagochtend.

Hoofdluis/neten geconstateerd

Tijdens de controle op hoofdluis afgelopen donderdagmiddag is er bij verschillende kinderen hoofdluis en/of neten geconstateerd. Wilt u uw kind weer even extra controleren? Meer informatie over de bestrijding van hoofdluis en neten vindt u op http://landelijksteunpunthoofdluis.nl/default.asp?page=Over_Hoofdluis&pi…

Schoolreis groep 3 t/m 7

Dinsdag 27 september is de jaarlijkse schoolreis voor de groepen 3 t/m 7. De bestemming is dit jaar de Natuurschool in Stellendam. Nadere informatie volgt nog. De groepen 1,2 en 8 hebben deze dag gewoon les.

Studiedag woensdag 28 september

Woensdag 28 september is er een studiedag voor de leerkrachten. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.

Oudergespreksmoment voor de ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Op donderdag 29 september is er voor de ouders van groep 1 en 2 het oudergespreksmoment. U krijgt hiervoor binnenkort een mail met het tijdstip waarop u wordt verwacht.
Het oudergespreksmoment is een goed middel om zo snel mogelijk een goed beeld te krijgen van uw kind. Wij maken graag tijd vrij om met u als ouders te praten over uw zoon/dochter. Het oudergespreksmoment is geen kennismakingsgesprek, maar een contactmoment tussen u en de leerkracht waarin uw visie op uw zoon/dochter centraal staat. In dit gesprek van tien minuten krijgt u de mogelijkheid om te vertellen hoe uw zoon/dochter is, welke interesses hij/zij heeft en wat hij/zij nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren in de (nieuwe) groep.

Bericht van de biebmoeders

Het schooljaar is weer begonnen en dus ook de schoolbibliotheek is weer open!
De kinderen van groep 1 t/m groep 4-5a kunnen op dinsdagmiddag boeken ruilen, denkt u eraan om de rode tas mee te geven? De kinderen van groep 5b-6 t/m groep 8 kunnen op donderdagmiddag boeken ruilen.
Wij willen u erop attenderen dat de bibliotheek voor ouders op dinsdagmiddag van 15.00-15.30 uur ook open is! U kunt dan alvast zelf om 15.00 uur of samen met uw kind vanaf 15.15 uur, een boek uit komen kiezen.
We zien u graag een keer in de bibliotheek op dinsdagmiddag.
Hartelijke groeten,
De biebmoeders

Hulp gezocht voor handwerken

We zijn dringend op zoek naar ouders/opa’s/oma’s of andere vrijwilligers die willen helpen met het geven van de handwerkles op donderdagmorgen van 11.00 uur tot 12.00 uur.
Opgeven kan via Tineke@cbssamenopweg.nl

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws bij groep 5b/6, 7 en groep 8. Bij nieuws groep 3 staat een heel leuk filmpje over een dag in groep 3.


Data om te onthouden

9 sept: eerste gedeelte ouderportaal opengesteld
14 sept: juf Marijke jarig
23 sept: maandviering groep 8
27 sept: schoolreis groep 3 t/m 7
28 sept: studiedag, alle leerlingen vrij
29 sept: oudervertelavond groep 1 en 2

Groeten,
Jolanda Mulder
(waarneming directie)