Nieuwsbrief 4

Nieuws

sep 07

Informatieavond voor groep 4 op 14 september

De jaarlijkse informatieavond voor de ouders van de leerlingen van groep 4 is dit jaar niet gelijk met de andere groepen. Voor groep 4 is dit op maandag 14 september van 19.00 uur tot 19.45 uur.
Ook voor de ouders van de leerlingen van de plusklas is er deze avond om 19.00 uur een informatieavond.

Informatieavond 15 september

Voor de ouders van de leerlingen van groep 1 t/m 3 en groep 5 t/m 8 is de jaarlijkse informatieavond op dinsdag 15 september. Ook de ouders van de ingeschreven leerlingen die dit schooljaar vier jaar worden, zijn van harte uitgenodigd voor deze avond.
Voor groep 1, 2 en 5/6 is informatieronde van 19.00 uur tot 19.45 uur.
Voor groep 3, 6/7 en 8 is de informatieronde van 20.00 uur tot 20.45 uur.
Tussen de twee informatierondes door is er een pauze met koffie en thee.

Knutselen voor de Samenloop voor Hoop

Donderdagmiddag hebben er ruim 30 kinderen geknutseld voor een goed doel.
Silvia Bervoets (moeder van Pasqualle en Sven) zet zich in voor de Samenloop voor Hoop (een 24 uurs wandelestafette waarvan de opbrengst naar het KWF gaat). Zij heeft de knutselmiddag georganiseerd en zal de kunstwerkjes verkopen tijdens de informatieavonden op maandag 14 en dinsdag 15 september. Dan kunnen er ook kaarsenzakken gekocht worden. Neem dus wat geld mee naar de informatieavond!

Typecursus op school voor leerlingen van groep 6

Afgelopen dagen zijn er enkele brieven over typcursussen meegegeven. Dit zijn cursussen die thuis gevolgd moeten worden. Daarnaast bieden wij de kinderen van groep 6 een typcursus op school aan. Elke dinsdagmiddag, na schooltijd, krijgen de kinderen typeles van juf Janette. Ook bij deze cursus moet er thuis geoefend worden. Deze cursus zal ongeveer € 20,00 gaan kosten. Op dinsdag 22 september zal juf Janette hier om 15.30 uur voorlichting over geven, in het ICT lokaal. De ouders en kinderen van groep 6 zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Spelling oefenen

Voor veel kinderen in groep 7 en 8 is werkwoordspelling een lastig vak. Het juist schrijven van persoonsvormen, d’s en t’s, voltooid deelwoorden etc. is best moeilijk. Natuurlijk besteden we hier op school veel tijd aan maar soms helpt het om thuis te oefenen. Meester Govert heeft op de website bij groep 8 een handige link gezet waar je werkwoordspelling goed mee kunt oefenen. Omdat er misschien meer kinderen (en ouders?)gebruik van willen maken noemen we dat hier ook nog even: http://www.jufmelis.nl/werkwoordspelling#Voltooid deelwoord

Nachtwacht

Vanaf vandaag staat de nachtwacht bij ons op school! De leerlingen van groep 8 hebben deze nageschilderd waarna het schilderij gepronkt heeft op de feestkar tijdens de optocht. We zijn er supertrots op en zullen een mooi plekje zoeken waar het kan hangen. We willen graag ook de ouders bedanken die zoveel werk en tijd hebben gestopt in het maken van de kar. Hij zag er prachtig uit! Teus van Drenth, Marjan den Toom, Mark IJzerman, Klaas van Kalkeren, Janneke Slob, Mijnie van Wingerden en Renske de Jong heel hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Dit is het juryrapport van de wagen:
3e prijs grote wagens – Samen op weg
Samen op weg toonde een mooie wagen waarin veel energie is gestopt. Een combinatie van cultuur en boodschap. Niet aflatende energie van enthousiaste kinderen om tijdens de rit prachtige kunstwerken te fabriceren, in het aanschijn van een grootse Oude Meester.

Schoolreis groep 3 t/m 7

Donderdag 24 september is het zover, dan gaan de groepen 3 t/m 7 op schoolreis. Dit jaar is de bestemming ‘De Spelerij en Uitvinderij’. (Groep1, 2 en 8 hebben gewoon les.)

Om kwart voor 9 rijdt de bus voor en om 9 uur hopen we te vertrekken richting Dieren. Rond 5 uur hopen we weer terug te zijn op school.

In het park hebben we een dagprogramma. De groepen 3 tot en met 5 kijken genieten nog van een theatervoorstelling rondom het thema techniek. De groepen 6 en 7 gaan werken in de uitvinderij. Iedereen gaat tussen de middag stokbroodjes bakken. Deze worden afgemaakt met lekkere hagelslag, muisjes of jam. Ook voor limonade wordt gezorgd. De rest van de dag moeten de kinderen voor hun eigen eten en drinken zorgen. De tijd die overblijft mogen de kinderen lekker spelen.

De volgende zaken zijn belangrijk om mee te nemen:
– handige tas (liefst een rugzak).
– pauzehapje en drinken voor tussendoor.
– dichte, stevige schoenen.
– bij slecht weer: regenkleding.
– indien nodig (wellicht bij de jongere kinderen): een verschoningssetje voor wanneer er een ‘ongelukje’ gebeurt.
– (evt.) zakgeld: liefst niet te veel. Het is niet de bedoeling dat de kinderen de hele dag in de winkeltjes vertoeven, dus geef vooral niet al te veel geld mee!
– voor wagenzieke kinderen: een plastic zak!

Tijdens de schoolreis is juf Inge Ros telefonisch te bereiken voor noodgevallen: 06-26788517

Mochten er nog vragen zijn, stel ze dan gerust.

We hopen op een hele gezellige en geslaagde dag!

Zending

Zoals u heeft kunnen lezen in de nieuwsbrief van vorige week, gaan we in september en oktober geld ophalen voor de vluchtelingen. In de klassen wordt via een thermometer bijgehouden hoeveel geld er wekelijks opgehaald wordt.
De leerlingen van groep 8 zijn al spontaan begonnen met een “taartenbak-actie”. Ze hebben op bestelling taarten en cupcakes gebakken en verkocht.
Een geweldig initiatief!

Knutselmiddag

Silvia Bervoets (moeder van Pasqualle en Sven) zet zich actief in voor de Samenloop voor Hoop (KWF). Zij organiseert daarvoor op donderdagmiddag 10 september een knutselmiddag op school. Kinderen van groep 3 t/m 8 kunnen vanaf 15.15 uur een uur komen knutselen in het technieklokaal van de school. De spullen die gemaakt worden zullen verkocht worden op de informatieavond. U kunt uw zoon/dochter aanmelden voor deze knutselmiddag bij silvia.bervoets@gmail.com
Over de actie ontvangt u ook uitgebreidere informatie in een brief.

Klusser gezocht

Jaren hebben we een beroep mogen doen bij klussen in en om de school op Ruud den Dunnen. Ruud wil hiermee stoppen, zijn kinderen zijn al jaren van school. Welke handige man (vader/opa) wil deze taak van Ruud overnemen? Graag mailen naar info@cbssamenopweg.nl
Ruud, heel hartelijk bedankt voor alles wat je in en om de school gedaan hebt!

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er is nieuws bij groep 1, bij groep 2 en bij de plusklas. Ook staat er een fotoalbum van groep 1 op de website.


Data om te onthouden

14 september juf Marijke jarig
14 september informatieavond groep 4 en plusklas
15 september informatieavond groep 1 t/m 4, 5 t/m 8
22 september 15.30 uur voorlichting ouders groep 6 typecursus
24 september schoolreis groep 3 t/m 7

Groeten,
Inge Ros

Malcare WordPress Security