sep 19

Groep 3 en 4: Psalm 134:3
Groep 5 t/m 8: Psalm 25:2

Kinderen opwachten bij school

We willen u vragen om tijdens het wachten op uw kind bij school zoveel mogelijk op de stoep tussen de school en Het Bruisend Hart te gaan staan.
Het wachten voor de lokalen van groep 3 en 4 is zeer storend voor de kinderen en voor de leerkrachten.
Ook vragen we u uw auto in de parkeervakken bij de school te parkeren en niet langs de stoep voor de school. Dit levert zeer gevaarlijke situaties op voor de kinderen die per fiets de school verlaten.
Het fietsen op de stoep voor de school is verboden!

Hoofdluis

Er is weer hoofdluis geconstateerd! Wilt u uw kind extra controleren? Onder “downloads” op de website staat een artikel over de bestrijding van hoofdluis.

Ophaler gezocht voor oud papier

We zijn op zoek naar iemand die één keer per jaar wil meehelpen met het ophalen van het oud papier. Men dient in het bezit te zijn van schoenen met stalen neuzen en er moet één keer een instructieavond gevolgd worden.

Bericht van de overblijfmoeders

Dinsdag Tostidag!
De moeders van de overblijf gaan elke dinsdag tosti’s bakken. De kinderen die dat willen, nemen zelf brood met kaas en ham (alleen kaas mag natuurlijk ook) mee en moeten dit meteen om 8.30 uur in de keuken zetten. De overblijfmoeders kunnen dan voor 12.00 uur al beginnen met bakken. Zorg dat het brooddoosje voorzien is van naam!

Kinderpostzegels

Vanaf woensdag 24 september tot en met vrijdag 3 oktober 2014 gaan meer dan 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 van ruim 5.000 basisscholen op pad om kinderpostzegels, kaarten en kinderpleisters te verkopen. Dit jaar doen ook de kinderen van groep 7 en 8 van onze school weer mee. De opbrengst van de actie gaat naar kwetsbare kinderen in Nederland en ontwikkelingslanden. Het thema van de Kinderpostzegelactie 2014 is ‘Laat kinderen leren’.

Maandviering verzorgd door groep 8

Vrijdag 26 september wordt de maandviering verzorgd door de leerlingen van groep 8.
Alle ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 8 worden hierbij uitgenodigd. De viering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Zending

Het komende jaar willen we geld inzamelen voor juf Carolien. Zij is afgelopen week naar Uganda afgereisd om daar een basisschool op te gaan zetten. Praktisch wordt het geld dan gebruikt om meubels, schoolboeken en andere materialen van te kopen. Tijdens de komende maandviering wordt het doel verder toegelicht aan de kinderen. Helpt u weer mee sparen?

Schoolreis groep 3 t/m 7

Dinsdag 30 september is het zover, dan gaan de groepen 3 t/m 7 op schoolreis. Dit jaar is de bestemming het Archeon. (Groep1, 2 en 8 hebben gewoon les.)
Om kwart voor 9 rijdt de bus voor en om 9 uur hopen we te vertrekken richting Alphen aan de Rijn. Rond 5 uur hopen we weer terug te zijn op school.
Wanneer u als ouder bent benaderd om mee te gaan, wilt u dan ook zorgen dat u uiterlijk om kwart voor 9 op school bent? De kinderen worden gewoon om half 9 verwacht.

De volgende zaken zijn belangrijk om mee te nemen:
– handige tas (liefst een rugzak).
– lunchpakket en voldoende drinken.
– bij slecht weer: regenkleding.
– indien nodig (wellicht bij de jongere kinderen): een verschoningssetje voor wanneer er een ‘ongelukje’ gebeurt.
– (evt.) zakgeld: liefst niet te veel. Het is niet de bedoeling dat de kinderen de hele dag in de winkeltjes vertoeven, dus geef vooral niet al te veel geld mee!
– voor wagenzieke kinderen: een plastic zak!

Tijdens de schoolreis is juf Inge Ros telefonisch te bereiken voor noodgevallen: 06-26788517
Mochten er nog vragen zijn, stel ze dan gerust.
We hopen op een hele gezellige en geslaagde dag!

Hartelijke groeten, team CBS Samen op Weg

24 sept start verkoop kinderpostzegels