Nieuwsbrief 39

Nieuws

jun 20

Lied van de week

Groep 3 en 4: Al ligt de hele stad in stukken
Groep 5 t/m 8: Opw 557

Schoolfoto’s

Deze week hebben de leerlingen een kaartje meegekregen met inloggegevens voor het bestellen van de schoolfoto’s. Alle ouders die binnen 10 dagen inloggen, ontvangen een GRATIS groepsfoto, onafhankelijk of zij een bestelling plaatsen of niet. Inloggen en de gratis groepsfoto bestellen is voldoende.
Mocht u geen inloggegevens gekregen hebben of deze kwijt zijn, dan kunt u mailen naar Tineke (Tineke@cbssamenopweg.nl), zij kan uw inloggegevens naar u doorsturen.

Plakboeken groep 1 en 2

Nog niet alle plakboeken zijn terug op school. Wilt u deze zo spoedig mogelijk bij de juffen inleveren, dan kan het plakboek weer aangevuld worden met nieuwe werkjes.

Cultuureducatie

In het kader van cultuureducatie zijn er voor alle groepen excursies geweest naar culturele instellingen.
We starten met de jonge kinderen bij cultuur in de eigen omgeving. De kleutergroepen bezochten een tijdje geleden de kerk van Hoornaar en de stier.
Hoe ouder de kinderen hoe verder we kijken. Groep 3 ging deze week naar De Koperen Knop in Hardinxveld. Onder deskundige leiding leerden zij daar over het leven van vroeger.
Groep 4 bezocht vandaag de Glasblazerij in Leerdam. Een belangrijk cultureel erfgoed in deze omgeving! Groep 5/6 is een naar Slot Loevestein geweest in mei en groep 6/7 ging afgelopen woensdag naar het Baggermuseum in Hardinxveld. Over deze excursies kunt u meer lezen op de website onder de betreffende groep.
We hopen zo enthousiasme voor cultuur en erfgoed al vroeg bij de kinderen aan te wakkeren.

Middag kijken in volgende groep

De leerlingen van groep 1 t/m 4 gaan donderdagmiddag 30 juni een middagje meemaken in de groep van volgend schooljaar.

Ouderhulp gevraagd voor vossenjacht

Voor groep 1 en 2 zijn we op zoek naar ouders, opa’s en/of oma’s die willen helpen bij de lunch op school op donderdag 7 juli en de daarop aansluitende vossenjacht. U kunt zich opgeven bij de leerkrachten van groep 1 en 2.
De groepen 1 t/m 7 eten donderdag 7 juli tussen de middag op school en zijn om 14.15 uur uit.

Tennisclinic

Donderdagmorgen hebben de groepen 5 t/m 8 een tennisclinic gehad op het terrein van tennisvereniging “In de bogerd” . Onder nieuws van groep 5/6a kunt u hierover iets lezen.

Vertrek

Na een periode van 5 jaar met heel veel plezier op CBS Samen op Weg te hebben gewerkt, heb ik besloten om verder te gaan op een andere school.
Met ingang van het nieuwe schooljaar verruil ik mijn werkplek voor een school in Dordrecht. De reden hiervoor is dat ik graag meer wilde werken en nog een stap verder wilde zetten in mijn loopbaan.
In de afgelopen jaren heb ik ervaren dat Hoornaar geweldige kinderen heeft en zeer betrokken ouders met hart voor de school. Ik heb heel goed kunnen werken met het team en het bestuur. Het is daarom ook best lastig om dit los te laten. Omdat ik weet dat het team professioneel is en veel kracht in zich heeft, weet ik dat dat het onderwijs op een goede manier voortgezet wordt.
Er is een procedure gestart voor het zoeken naar een nieuwe directeur. Hiervoor is een advertentie in de krant geplaatst. Gezien de korte termijn tot de zomervakantie is de verwachting dat niet meteen in het nieuwe schooljaar gestart zal kunnen worden met een nieuwe directeur. Intern wordt er nu gezocht naar een tijdelijke waarneming.
Als hier meer over bekend is, zullen we u hier over informeren.

.

Vrije middag laatste schooldag

We willen u erop wijzen dat vrijdagmiddag 8 juli een vrije middag is voor alle leerlingen. De vakantie begint dus voor iedereen om 12.00 uur.

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws onder “bestuur”, bij groep 2, bij groep 5/6a en bij groep 6b/7.
Er is een fotoalbum van de excursie naar het baggermuseum, de tennisclinic en van de maandviering van groep 3.


Data om te onthouden

6 juli afscheidsavond voor groep 8
7 juli leerlingen van groep 1 t/m 7 eten op school, aansluitend vossenjacht. School uit om 14.15 uur.
8 juli alle leerlingen vrij vanaf 12.00 uur, begin zomervakantie

Groeten,
Inge Ros