Nieuwsbrief 38

Nieuws

jun 17

Lied van de week

Groep 3 en 4: Het woord van onze God
Groep 5 t/m 8: Lied 328

Vertrek

Na een periode van 5 jaar met heel veel plezier op CBS Samen op Weg te hebben gewerkt, heb ik besloten om verder te gaan op een andere school.
Met ingang van het nieuwe schooljaar verruil ik mijn werkplek voor een school in Dordrecht. De reden hiervoor is dat ik graag meer wilde werken en nog een stap verder wilde zetten in mijn loopbaan.
In de afgelopen jaren heb ik ervaren dat Hoornaar geweldige kinderen heeft en zeer betrokken ouders met hart voor de school. Ik heb heel goed kunnen werken met het team en het bestuur. Het is daarom ook best lastig om dit los te laten. Omdat ik weet dat het team professioneel is en veel kracht in zich heeft, weet ik dat dat het onderwijs op een goede manier voortgezet wordt.
Er is een procedure gestart voor het zoeken naar een nieuwe directeur. Hiervoor is een advertentie in de krant geplaatst. Gezien de korte termijn tot de zomervakantie is de verwachting dat niet meteen in het nieuwe schooljaar gestart zal kunnen worden met een nieuwe directeur. Intern wordt er nu gezocht naar een tijdelijke waarneming.
Als hier meer over bekend is, zullen we u hier over informeren.

Logeerboek groep 1

Vandaag, vrijdag 17 juni, krijgen alle kinderen vang roep 1 het boek “Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde” van Guido van Genechten mee naar huis.
We werken de laatste weken voor de zomervakantie over “Circus” en dit boek sluit prachtig aan! Zo kunt u thuis ook meedoen! Het zou fijn zijn als u dit boek met uw kind een paar keer zou willen lezen, het uw kind eens zou willen laten vertellen en samen praten over het boek. Ook zit er een blad bij om samen met of over uw kind in te vullen.
Graag de tas en het blad op vrijdag 24 juni weer op school, zodat het met groep 2 mee kan. Zou u zo vriendelijk willen zijn het tasje waarin het boek zit te wassen? Deze tasjes zijn al langere tijd niet gebruikt.

10-minutengesprekkenvoor groep 1 t/m 7 op dinsdag 21 juni en donderdag 23 juni

Dinsdagavond 21 juni zijn er 10-minutengesprekken voor groep 1 t/m 4 en groep 6.
Donderdagavond 23 juni worden er 10-minutengesprekken gehouden voor groep 5 en groep 7.
De ouders van de leerlingen van groep 6 en 7 zijn ingedeeld. De ouders van de leerlingen van groep 6 krijgen in het gesprek een voorlopige prognose Voortgezet onderwijs. De ouders van groep 7 krijgen de uitslag van de entreetoets en wordt er verder gesproken over de prognose Voortgezet onderwijs die vorig jaar is gegeven.
De roosters van de gespreksavond zijn vandaag per mail verstuurd, ook staan deze onder “downloads” op de website.

Schoonmaakavond groep 1 t/m 4

Donderdag 23 juni is de jaarlijkse schoonmaakavond voor de ouders van de leerlingen van groep 1 t/m 4. Zoals u weet maken vele handen licht werk.
Binnenkort kunnen er in groep 1 en 2 ook al spellen opgehaald worden om thuis schoongemaakt te worden.

Maandviering groep 3

Vrijdag 24 juni wordt de maandviering verzorgd door de leerlingen van groep 3. Alle ouders van de leerlingen van groep 3 worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
De maandviering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Vrije middag laatste schooldag

We willen u erop wijzen dat vrijdagmiddag 8 juli een vrije middag is voor alle leerlingen. De vakantie begint dus voor iedereen om 12.00 uur.

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws onder groep 1 en groep 5/6a.


Data om te onthouden

21 juni 10 minutengesprekken groep 1 t/m 4 en groep 6
23 juni 10 minutengesprekken groep 5 en 7
23 juni schoonmaakavond groep 1 t/m 4
24 juni maandviering groep 3
24 juni Inge R. jarig
6 juli afscheidsavond voor groep 8
8 juli alle leerlingen vrij vanaf 12.00 uur, begin zomervakantie

Groeten,
Inge Ros