Nieuwsbrief 38

Nieuws

jun 20

Lied van deze week

Groep 3,4 en 5: Lied 473:10
Groep 6,7 en 8: Opw. 630

Tropisch temperaturen

Deze week was het voor het eerst weer lekker warm. We hopen dat dat deze zomer nog vaker zal gaan gebeuren. Als de temperaturen weer gaan stijgen mag uw kind een extra flesje (kraan)water mee naar school nemen, zodat hij/ zij tussendoor water kan drinken. Graag zowel het flesje als de dop voorzien van naam. Om discussies te voorkomen geen ander extra drinken dan water meegeven. Daarnaast is het zeer verstandig om de kinderen voor schooltijd al goed in te smeren met (een hoge factor) zonnebrand!

Schoolfoto

Deze week worden de groepsfoto’s meegegeven. In tegenstelling tot eerdere berichten dienen de foto’s contant afgerekend te worden bij de juf/meester.

Pannenkoeken

Op maandag 15 juli willen we met de kinderen pannenkoeken eten op school. We zijn daarvoor op zoek naar bakkers! Wilt u voor ons pannenkoeken bakken dan kunt u zich opgeven bij jolanda@cbssamenopweg.nl

Tegenstellingen

Deze week was de school veranderd in een creatief bolwerk. In alle groepen werd vol overgave gewerkt aan het thema “Tegenstellingen”. Iedere groep had daar zijn eigen thema bij gekozen. (warm/koud, binnen/buiten, vies/schoon, oud/nieuw, zwart/wit, groot/klein, arm/rijk). Donderdagavond konden alle belangstellenden zien wat er in de klassen gemaakt en gedaan was. En wat een belangstelling was er ! De foto’s zullen binnenkort op de website verschijnen.
Groep 4 werkte in de projectweek over Oud en Nieuw. Daarvoor hebben zij vorige week een bezoek gebracht aan verpleeghuis ‘Tiendwaert’.
In het verpleeghuis kregen de kinderen een rondleiding om te zien hoe de ouderen wonen. Daarna hebben de kinderen speciaal voor de oudere een toneelstuk opgevoerd. Als afsluiting van het optreden hebben de kinderen oude en nieuwe liederen gezongen. Deze ochtend was een geslaagde ontmoeting tussen een oude en nieuwe generatie.
Groep 6/7 bezocht donderdag “Miniatuur Rotterdam”. Leuk om zo’n grote stad eens in het klein te zien.
Groep 3 liet zich van zijn beste kant zien door donderdag gewapend met prikstokken de omgeving van de school schoon te maken. Wat een goeie actie!
Groep 8 bezocht de voedselbank in Sleeuwijk en leerde zo dat het niet vanzelfsprekend is je maag dagelijks gevuld te hebben, ook in Nederland.

In groep 8, die werkte over arm en rijk, was een prijsvraag was met spreekwoorden over geld.
De 1e prijs is gewonnen door Peter Mesker ( Donald Duck strip), tweede prijs is gewonnen door Rinco Bolier (waterpistool) en de derde prijs (mega zak spekkies) is voor Martine Trouwborst.
De prijzen zijn maandag bij juf Addie in het lokaal van groep 8 af te halen.
De prijsvraag , het zingen/muziek maken door de meiden en de verkoop/lootjes actie van de jongens van groep 8 heeft maar liefst het prachtige bedrag van €103,- opgeleverd.
Dit bedrag wordt overgemaakt aan stichting projecthulp Sri Lanka die van dit geld zoveel mogelijk kinderen in Sri-Lanka helpt aan een beter bestaan. (weeshuizen, scholen, e.d.)

Fotoalbum musical

Onder “foto’s” op de website vindt u een fotoalbum van de musical.


Data om te onthouden

17 – 21 juni projectweek, 20 juni open avond projectweek
24 juni Inge R. jarig
25 -28 juni kamp groep 8
1 juli schoolreis groep 1
2 juli schoolreis groep 2
2 juli schoonmaakavond
12 juli kleuterjuffendag
15 juli afscheidsdag juf Elwiena, juf Tirza en juf Addie
16 juli afscheidsavond groep 8
19 juli alle leerlingen ’s middags vrij, begin van de zomervakantie

Groeten,
Inge Ros